Radio Luxembourg

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Radio Luxembourg oli RTL Groupin mainosrahoitteinen radioasema, joka oli populaarimusiikin kärkinimi Euroopassa vuosina 19331992. Asema lähetti ohjelmaa aiemmin keskipitkillä aalloilla ja soitti uusinta pop- ja rockmusiikkia. Koko Euroopan nuoriso niin idässä kuin lännessäkin kuunteli sitä. Jos artistia tai yhtyettä soitettiin Radio Luxembourgissa, menestys oli taattu.

Radio Luxembourgin toiminta loppui 1992, mutta lähetykset alkoivat uudelleen 12. syyskuuta 2005 keskipitkillä aalloilla vuorokauden ympäri digitaalisella lähetystekniikalla DRM (Digital Radio Mondiale), eri MW-taajuuksilla ja internetissä. Lähetystoiminta päättyi

31.12.2007, jonka jälkeen ei uutta lähetystoimintaa enää ollut. Radio Luxembourg jatkoi vuoteen 2009 internetissä (www.radioluxembourg.co.uk) mutta toiminta käsitti ainoastaan nauhoitettavia ohjelmia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radio Luxembourg perustettiin 1931, ja se aloitti lähetystoiminnan 3. joulukuuta 1933. Lähetykset päättyivät 30. joulukuuta 1992 lähes 60 vuoden jälkeen. Radioasemalla oli virallinen toimilupa Luxemburgin suurherttuakunnassa mainos- ja sponsorirahoitteisten ohjelmien lähettämiseen eri kielillä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]