Rääkkylän ufoaalto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rääkkylän ufoaalto on 1990-luvun alussa Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä tapahtunut ufohavaintojen sarja. Ilmiöiden havainnot keskittyivät järvialueelle ja erityisesti Pohjois-Karjalan Orivedelle.[1] Havaintojen huippu saavutettiin talvella 1993, jolloin ufotutkijat myös järjestivät tarkkailun aktiivisimmalle alueelle. Muutamissa tapauksissa havaitsijat pystyivät tuttujen maamerkkien avulla paikantamaan kohteet tarkasti [2] sekä tekivät etsintöjä jälkien löytämiseksi.[3]

Yleiskuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Havaintoja tehtiin kymmeniä. Havainnot olivat pääasiassa valoja, joiden sijainti ja käyttäytyminen kiinnittivät havaitsijan huomion. Jotkin ilmiöt olivat niin lyhytkestoisia, että esimerkiksi ryhmästä vain yksi, joka sattumalta katsoi oikeaan suuntaan, ehti tehdä havainnon. Tyypillisesti kohde nähtiin liikkessä hieman jään pinnan yläpuolella ja ilmestyessään se "syttyi" näkyviin ja vastaavasti katosi "sammumalla".

Useita havaintoja tehtiin selkeämpirajaisesta pyöreäkulmaisesta valokolmiosta. Kerran havaittiin aivan pinnan tuntumassa tai mahdollisesti laskeutuneena olleessa kohteessa aluksen kaltaisia piirteitä. Siitä voitiin erottaa ikkunat, mahdollinen valaistu sisätila sekä ikkunasta toiseen kiertävä valo.

Kerran jäältä löydettiin jälki, josta otettiin näytteitä.[4]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tapani Koivula, Björn Borg (toim.) Uforaportti 15-16 2009 Suomen Ufotutkijat ry.
  • Lasse Ahonen, Tapani Äyräväinen Uforaportti 1 Suomen ufotutkijat ry. ISBN 952-90-5438-6 1994 Gummerus

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Koivula,Borg s.148
  2. Koivula,Borg s.39
  3. Koivula,Borg s.35
  4. Lasse Ahonen, Tapio Äyräväinen s.13