Puskakollektiivi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puskakollektiivi on vuonna 2017 Jyväskylässä kahdeksan naisen perustama teatteriseurue. Seurueen muodostavat Satu Hokka, Maija Lehtoranta, Petra Luukkainen, Wilma Mäkinen, Milka Piipponen, Sina Rosti, Katariina Sarja ja Mette Seppälä. Teatteri rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 2018 nimellä Teatteriseurue Puskakollektiivi ry.[1] Teatteri tuottaa esityksiä käsikirjoitetusta teatterista aina erilaisiin performansseihin. Seurueen jäsenet toimivat käsikirjoittajina, ohjaajina, tuottajina, näyttelijöinä sekä ääni- ja valosuunnittelijoina. Seurueen tekemistä leimaa pitkälti DIY-periaate. Puskakollektiivin teokset ovat helposti liikuteltavia ja seurue on vienyt näytelmiään esimerkiksi Helsinkiin, Tampereelle ja Ouluun. Kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä Puskakollektiivilla ei ole pysyvää teatteritilaa, mutta se toimii erityisesti Baari Vakiopaineessa.lähde?

Seurueen jäsenet päätoimittivat vuosina 2020 ja 2021 monitaidefestivaali Jyväskylän Kesän radio-ohjelmiston.[2] Puskakollektiivi voitti vuoden 2019 Työväen näyttämöpäivien yleisöäänestyksen toisen sijan.[3]

  1. Tuomaala, Tomi: Puskakollektiivi virallisti asemansa – teatteriryhmä on nyt myös rekisteröity yhdistys Keskisuomalainen. 4.9.2018. Viitattu 20.2.2023.
  2. Radio Jyväskylän Kesä jyvaskylankesa.fi. Viitattu 20.2.2023.
  3. Tuomaala, Tomi: Jyväskyläläinen Puskakollektiivi äänestettiin kakkoseksi Työväen näyttämöpäivillä Keskisuomalainen. 27.1.2019. Viitattu 20.2.2023.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]