ProMan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

ProMan Oy on Suomen vanhimpia yrityskauppaan erikoistuneita yrityksiä.lähde? Sen toimialaa ovat M&A-projektien toteutus, corporate finance -neuvontapalvelut ja yrityskaupan neuvontapalvelut yritysten omistajille ja johdolle. Lisäksi se toimii sertifioituna neuvonantajana First North -listautumisissa. ProManin toiminta on räätälöity keskisuurten yritysten tarpeisiin ja palvelemaan suurimpia yrityksiä niiden päätöksissään luopua liiketoimintayksiköistä ja uusien liiketoimintojen hankinnassa. Tyypillinen kaupan koko on 2–50 miljoonaa euroa.lähde?

ProManin perusti vuonna 1988 sen nykyinen toimitusjohtaja Lars Wikholm. ProMan työllistää yrityskaupan neuvontapalveluissa kuusi henkilöä Suomessa ja yhden Virossa. Lisäksi yrityksellä on oma kolmen hengen Advisor Board.

ProManin pääkonttori sijaitsee Helsingissä Korkeavuorenkadulla ja aluekonttorit Porvoossa ja Salossa. Virossa toimii tytäryhtiö ProMan Eesti Oü. ProMan on vuodesta 2002 lähtien ollut Suomen edustaja kansainvälisessä IMAP-yrityskauppaketjussa (International Network of M&A Partners). IMAP-jäsenyyden kautta se on ollut mukana toteuttamassa kansainvälisiä yritysjärjestelyjä.

ProMan on yhdessä pohjoismaisten IMAP-kumppaneidensa kanssa toteuttanut eniten yrityskauppoja Pohjoismaissa vuosina 2007, 2008 ja 2009.[1] Vuonna 2009 ProMan toteutti suomalaisista yrityskaupan neuvonantajayrityksistä eniten yrityskauppoja Suomessa.[2] Perustamisestaan lähtien se on ollut mukana toteuttamassa yli sataa yrityskauppaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Thomson Reuters Financial League Tables Thomson Reuters. Arkistoitu 2.1.2010. Viitattu 15.12.2009.
  2. Yrityskaupat jäissä - tämä yritys pärjäsi Kauppalehti. Arkistoitu 28.1.2010. Viitattu 22.02.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]