Porsche Super

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Porsche Super oli saksalaisen Porsche yhtiön valmistama traktorimalli. Sitä valmistettiin vuosina 1957-1963. Porsche Super oli aikanaan nopeimpia traktoreita, yltäen lähes 30 kilometrin tuntinopeuteen.

Mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superista valmistettiin kahta mallia: Super N, vuosina 1957-1962, ja Super Export, vuosina 19661-1963. Mallit erosivat toisistaan vaihdelaatikoiltaan, moottorin tyypiltään ja hydrauliikan tuoton määrältään. Super N käytti Deutzin 5+1 vaihdelaatikkoa, kun Super Exportissa oli jo 8+2 vaihteisto. Super N kulki maantiellä nopeampaa, mutta Super Exportissa oli enemmän vääntöä, joka oli etu raskaammissa töissä. Tämä oli uuden moottorin suuremman iskutilavuuden ansiota.

Porsche Super Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomeen tuodut Porsche Super mallit olivat vakiovarustelultaan varsin hyviä. Esim. 1000 r/min voa ja ajokytkimestä riippumaton voiman ulosotto olivat joissain versioissa vakiona. Turbiinikytkin oli Suomen malleissa myöskin vakiona, mutta osa Super Export malleista tulivat myös ilman sitä.

Valmistuksen lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porsche lopetti traktoreiden valmistuksen vuonna 1963, vaikka merkki oli Saksan toiseksi myydyin merkki heti Deutzin jälkeen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.konedata.net/Traktorit/PorscheSuper.htm