Pori Folk

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pori Folk -festivaali oli Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen tuottama kansankulttuuritapahtuma, joka tarjoiili monipuolisesti kansankulttuuria: musiikkia, tanssia ja satakuntalaisia kädentaitoja. Esiintyjät olivat kotimaasta ja ulkomailta. Ensimmäinen Pori Folk järjestettiin vuonna 2000 ja viimeisen kerran vuonna 2014.

Festivaaleilla järjestettiin myös erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja kansanmusiikin työpajoja. Pori Folk -festivaali järjestettiin elokuussa. Tapahtumassa oli kymmeniä konsertteja eri puolilla kaupunkia. Ohjelmassa oli myös ilmaislavojen ohjelmaa Eetunaukion ulkolavalla, sekä Korsmanin talon pihalla. Festivaalien esiintyjämäärä oli vuosittain noin 800 henkilöä.

Pori Folk -festivaali nosti teemoissaan vuosittain esiin satakuntalaisia vanhoja pelimannimestareita. Vuonna 2004 aloitetussa satakuntalaisten pelimannien teemassa esiteltiin Edith Tuomi & Arvo Lindfors (2004), Kustaa Järvinen (2005), Eino Saari (2006), Fanny ja Ville Lehtinen (2007), Jaakko Kaappa (2008), Sifferi Kivisilta (2009) ja Gösta Ratsula (2010).

Pori Folk -klubit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus / Pori Folk järjesti ympärivuotista kansanmusiikin klubi-toimintaa. Syksyllä 2010 Pori Folk –klubitoiminta uudistui. Marraskuusta alkaen toiminta jatkui uudelta pohjalta Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen ja Satakunnan Museon välisenä yhteistyönä. Jatkossa tilaisuuksien pääpromoottorina toimi Satakunnan Museo. Kulttuuriasiainkeskus vastasi osaltaan tapahtumien musiikkipuolesta hyödyntämällä muun muassa Folk-klubien ympärille muodostunutta laajaa esiintyjäverkostoa. Konsertteja järjestettiin vaihtelevasti ympäri vuoden ja niihin oli vapaa pääsy.

Pori Folk 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahdeksas Pori Folk järjestettiin 16.–19. elokuuta 2007.

Kotimaisia pääesiintyjiä olivat Ulla Tapaninen ja Nasevat Kurtut, Sari Kaasinen & Otawa, Crawfish Kings, Lipparit ja Pumpun Henki.

Ulkomaisia esiintyjiä olivat mm. Old Horned Sheep Venäjältä, Rai-Rai Band Ruotsista ja Rodna pesen Bulgariasta samoin kuin muusikkoja Virosta, Latviasta, Slovakiasta, Espanjasta, Ranskasta ja Yhdysvalloista.

Mestarien perintö -teemassa nostettiin esiin edesmenneiden kiikoislaisten Fanny ja Ville Lehtisen musiikillinen elämäntyö.

Pori Folk 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2008 Pori Folk oli osa Porin 450-vuotisjuhlavuotta. Se järjestettiin 21.-24. elokuuta.

Pori Folk 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10. Pori Folk järjestettiin 20.-23. elokuuta 2009.

Pori Folk 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. kansainvälinen kulttuurifestivaali Pori Folk 19.–22.8.2010. Pääosin hyvässä säässä järjestetty yhdestoista festivaali onnistui odotusten mukaisesti. Viikon aikana festivaalin tapahtumat keräsivät yhteensä noin 30 000 kävijää.

Pori Folkin maksullisista tapahtumista etenkin loppuunmyydyt Kasevan ja japanilaisen lapsikuoro Nishinomiya Boys and Girls Chorus:in konsertit kiinnostivat yleisöä.

Festivaalin ilmaistarjonnasta suosituimpia olivat tapahtumat Eetunaukiolla ja Korsmanin talolla sekä päätöskonsertti Teljän kirkossa.

Erityiskohderyhmistä Pori Folk tarjosi ohjelmaa päiväkotilapsille ja koululaisille sekä ikäihmisille. Porin alueen päiväkodeissa ja kouluissa sekä palvelu- ja vanhainkodeissa järjestetty ohjelma koostui musiikkikulttuurityöpajoista sekä pelimannikonserteista.

Pori Folk 2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12. Pori Folk järjestettiin elokuussa 18.-21.8.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]