Polyphia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Polyphia - Manchester, UK - 6 Helmikuuta 2019,vas. Scott LePage,Clay Gober, Tim Henson, Clay Aeschliman rumpujen takana.

Polyphia on yhdysvaltalainen, Texasin Planossa 2010 perustettu progressiivinen yhtye. Sen jäsenet ovat kitaristi Tim Henson, kitaristi Scott LePage, basisti Clay Gober ja rumpali Clay Aeschliman.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen perustivat Tim Henson, Scott LePage, Clay Gober ja rumpali Brandon Burkhalter. Kokoonpano julkaisi itsenäisesti kaksi EP- levyä "Resurrect" 2011 ja 2013 "Inspire". "Resurrect" on ainoa yhtyeen julkaisu, jossa on yhtyeen omia lauluosuuksia, jotka esitti Burkhalter. 2013 kappale "Impassion" saavutti suosiota sosiaalisessa mediassa.[1] Vuoden 2014 "Muse" - albumin yhtye pystyi tekemään yleisörahoituksella.[2] Albumi nousi listalle[1] auttaen Polyphiaa saamaan varsinaisen levysopimuksen, ja "Muse" julkaistiin uudelleen 2015.

Brandon Bulkhalterin korvasi vuodeksi Randy Methe. Burkhalter palasi soittaen vuoden 2016 "Renaissance" - albumilla. Burkhalter lähti jälleen, ja tilalle tuli Clay Aeschliman. Uusi kokoonpano julkaisi EP:n "The Most Hated" 2017, jolta single "40 Oz" sai suosiota.

Yhtye aloitti metalcore-kokoonpanona. Vuoden 2017 single "Lit" oli merkittävä askel poispäin tyylistä yhtyeen kehittäessä musiikkiaan monipuolisemmaksi.[2]

Laajalle yleisölle Polyphia on tehnyt läpimurtonsa "Remember That You Will Die" - albumilla, jolta on julkaistu neljä singleä, "ABC" ft. Sophia Black, "Playing God", "Bloodbath" ft.Chino, "Ego Death" ft. Steve Vai.

Polyphia teki ensimmäisten julkaisujensa aikaan kiertueita julkaisemiensa videoiden kerättyä suosiota, mutta keskittyi sitten tehokkaampaan sosiaaliseen mediaan. Se saavutti huomiota erityisesti aidoilla live-studio esityksillä. Yhtye on silti myös suosittu konserttiesiintyjä.

Tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye yhdistelee musiikissaan elementtejä elektronisesta tanssimusiikista, rapin ja hiphopin eri tyyleistä sekä popista ja modernista heavy-metalista.[3] Yhtyeen musiikki on pääosin instrumentaalia, mutta se on tehnyt yhteistyötä laulajien kuten Deftones - yhtyeen Chinon sekä Sophia Blackin kanssa. Henson ja LePage ovat tehneet yhteistyötä Babymetal-yhtyeen kanssa. Soitto on teknistä ja tarkasti sovitettua kokoonpanolle siten, että kunkin instrumentin osuudet muodostavat yhdessä kokonaisuuden päämelodian ja sen variaatioiden johtaessa esitystä. Sointiväreihin sekä niiden tuotantoon on kiinnitetty paljon huomiota.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Muse 2014
  • Renaissance 2016
  • New Levels New Devils 2018
  • Remeber That You Will Die 2022

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Ura käynnistyy allmusic.com.
  2. a b kehitys themetalverseofficial.com.
  3. Tyyli metalinjection.net.