Perse School for Girls

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Perse School for Girls on yksityinen, maksullinen koulu 7–18-vuotiaille tytöille[1][2] (vuodesta 2008 alkaen hyväksytään myös poikia iältään 16-18). Koulu sijaitsee Englannissa lähellä Cambridgea.

Koulu tunnetaan erinomaisesta akateemisesta osaamisestaan (GCSE 2007).[3]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perse School for Girls perustettiin vuonna 1881 ja se vietti 125:ttä vuosipäiväänsä vuonna 2006. Nimensä koulu on saanut 1600-luvulla eläneeltä Cambridgen yliopiston Gonville and Caius Collegen jäseneltä tohtori Stephen Perseltä.

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulu käsittää yhden korttelin, jonka rajaa kolmelta puolelta asuinkorttelit ja neljänneltä puolelta Cambridgen yliopiston kemian laitos.

Koulu omistaa kaksi rakennusta lähistöltä, joissa on muita kouluja. Lähistöllä lyhyen kävelymatkan päässä on myös pelikenttä, jolla käytettävissä ovat yleisurheilumahdollisuudet sekä paviljonki.

Oppilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppilaita on tällä hetkellä noin 700,[1] joista 180 on Junior Schoolin ja 80 Sixth Formin alaisuudessa.

Muut aktiviteetit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perse School for Girls on saanut brittiläisen neuvoston kansainvälisen koulupalkinnon[3] tunnustuksena yhteistyöstä mm. suomalaisten, unkarilaisten, portugalilaisten, italialaisten, ranskalaisten, venäläisten, espanjalaisten, saksalaisten sekä japanilaisten koulujen kanssa.

Monet Perse-koulun tyttöjoukkueet kilpailevat alueellisesti useissa urheilulajeissa. Osa tytöistä kilpailee myös kansallisella tasolla.

Musiikki on koulussa tärkeässä asemassa. Henkilökohtaista instrumenttiopetusta on saatavilla useille eri soittimille sekä useita konsertteja järjestetään Cambridgen yliopiston West Road-konserttisalissa.

Koulu järjestää vuosittaisen Perse Giving Day -hyväntekeväisyystapahtuman.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Admissions ([vanhentunut linkki]) 2007. Perse School for Girls. Viitattu 1.11.2007. (englanniksi)
  2. Perse School for Girls 2007. [vanhentunut linkki]: BBC. Viitattu 1.11.2007. (englanniksi)
  3. a b {{[vanhentunut linkki}}: Perse Girls Goes From Strength to Strength Making The Right Choice For Education. 2007. Archant Regional Limited. Viitattu 1.11.2007. (englanniksi)
  4. The Perse School givingday.perse.co.uk. Viitattu 4.4.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]