Parisuhdepeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Parisuhdepeli
Pelaajia 2-8
Ikäsuositus 18+
Pelin kesto noin 45 min
Monimutkaisuus kohtalainen
Strategisuus kohtalainen
Satunnaisuus pieni

BoardGameGeek

Parisuhdepeli on leikkimielinen aikuisten lautapeli, jossa yritetään selvittää, miten hyvin pelaajat oikeastaan tuntevat oman kumppaninsa. Parisuhdepeliä valmistaa suomalainen Tactic Games Oy Tactic-tuotemerkin alla.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parin toinen osapuoli kysyy kysymyksen, johon molemmat vastaavat. Kysymykset kuuluvat eri aihealueisiin, joita ovat Rakkaus ja Erotiikka, Koti ja Parisuhde, Mennyt ja Tuleva sekä Raha ja Työ. Jos parin vastaukset täsmäävät toisiinsa, kysymyksen esittänyt pelaaja saa siirtää pelinappulaansa eteenpäin pelilaudalla. Voittaakseen parin on saatava molempien pelinappula maaliin pelilaudan keskelle. Jos peliä pelaa vain yksi pari, tavoitteena on selvittää, kumpi pääsee lähemmäs maalia eli kumpi tuntee kumppaninsa paremmin.

Kimpassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimpassa-lautapeli on kuumempi ja haastavampi versio Parisuhdepelistä. Tässä pelissä pelataan myös pareittain ja vastataan kumppania ja parisuhdetta koskeviin kysymyksiin, mutta tiedossa on kuitenkin myös muita haasteita. Jos pari laittaa kolme vastausvaihtoehtoaan samaan järjestykseen, pääsevät he etenemään pelilaudalla.