Paid to click

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paid to click (suom. maksettu klikkaamisesta) tarkoittaa sivua, jolta saa maksun (yleensä yhden sentin) kun katsoo tietyn ajan mainosta. Yleensä mainoksia on joitakin kymmeniä, mutta poikkeuksia on. Kun mainoksia on katsottu tietty määrä, ja esimerkiksi 10 dollaria on tienattu, rahat voidaan siirtää jollekin nettipankkitilille, useimmiten AlertPay tai PayPal-tilille.

Sivustoille voidaan hankkia myös niin sanottuja referraaleja. Referraalit ovat rekisteröityneen käyttäjän henkilökohtaisella linkillä kutsumia henkilöitä. Kun käyttäjä kutsuu henkilön paid to click -sivustolle, referraalin tienatessa mainoksen klikkaamisella yhden sentin hänen kutsujansakin saa rahaa, yleensä saman verran, eli yhden sentin. Tällä tavoin sivustot saavat enemmän käyttäjiä ja käyttäjät enemmän tuloja. Referraaleja voi useimmilla sivustoilla ostaa tai vuokrata, mutta heidän aktiivisuuttaan ei voi tietenkään taata.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivut toimivat siten, että kun mainosta painetaan, käyttäjä tienaa yhden sentin, sivun omistajalle menee yksi sentti ja jos käyttäjä on jonkun referraali, hänkin tienaa yhden sentin. Kun aktiivisia käyttäjiä on tuhansia, ja he kaikki tienaavat noin kymmenen senttiä päivässä, sivun omistajat tienaavat jopa satoja euroja päivässä.lähde?

Autoklikkerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On myös koodattu erinäisiä ns. autoklikkereitä, jotka "katsovat" mainoksia PTC-käyttäjän puolesta, ja käyttäjä tienaa siitä rahaa. Autoklikkerit ovat lähes aina kiellettyjä, sillä mainokset on tarkoitettu käyttäjien katsottavaksi, eivätkä pääasiallisesti tulonlähteiksi. Jotkut sivustot eivät kiellä autoklikkereiden käyttöä. Monissa palveluissa on myös ihmisiksi tunnistautumiskohtia, esimerkiksi pitää syöttää tekstikenttään oikea kirjainyhdistelmä, mitä vieressä olevassa kuvassa on (CAPTCHA). Autoklikkereiltä tämä ei onnistu.

Huijauspalvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PTC-palveluista, mitä internetistä löytyy paljon, erittäin moni on pelkkää huijausta. Niiden tarkoituksena on vain kerätä niiden omistajille rahaa ja kun sitä on saatu tarpeeksi, yleensä sivusto joko häviää, lopettaa käyttäjilleen maksamisen tai kuolee hitaasti koska ylläpito puuttuu.  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opas optimoidakseen toiminta PTC-saiteissa (englanniksi)