Päivän peili

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Päivän peili on Yleisradion Radiouutisten illan päälähetys, joka kuullaan suorana arkipäivisin klo 17.00-17.20 ja viikonloppuisin klo 17.00-17.15 Radio Suomessa ja Yle Radio 1:ssä.

Lähetyksen kesto on vaihdellut viime vuosina 15 minuutin ja puolen tunnin välillä. Vuoden 2008 alussa arki-iltojen Päivän peilin kestoksi vakiintui 20 minuuttia. Samassa yhteydessä arkipäivien kello 16:n raporttilähetys pidentyi viidellä minuutilla 15 minuutin mittaan. Viikonloppuisin Päivän peili kestää 15 minuuttia ja kello 16:n lähetys viisi minuuttia.

Päivän peili poikkeaa tuntia aiemman raporttilähetyksen luonteesta. Kello 16:n lähetyksen aikana uutistapahtumat ovat keskeneräisiä useammin kuin Päivän peilin alkaessa. Toisaalta kello 16:n lähetys korostaa radion nopeutta tiedonvälittäjänä tehokkaammin kuin Päivän peili.

Ohjelma päättää Ylen radiokanavilla illan suorat uutislähetykset, jotka kestävät yli viisi minuuttia. Päivän peilin jälkeiset uutislähetykset ovat pääasiassa sähkelähetyksiä, joiden kesto vaihtelee kolmen ja viiden minuutin välillä. Lisäksi Radio Suomessa kuullaan klo 21.15-21.45 Päivä Tunnissa -uutiskertaus. Ohjelma sisältää uusintana aineistoa, jota on esitetty tavallisissa uutislähetyksissä.