Ostian koirat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ostian koirat
The Thieves of Ostia
Kirjan ensimmäisen painoksen kansi.
Kirjan ensimmäisen painoksen kansi.
Alkuperäisteos
Kirjailija Caroline Lawrence
Kieli englanti
Genre romaani
Kustantaja Orion Publishing Group
Julkaistu 2001
Sivumäärä 208
Sarja: Roomalaismysteerit
Seuraava Vesuviuksen salaisuudet (2001)
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Ostian koirat (engl. The Thieves of Ostia)[1] on Caroline Lawrencen vuonna 2001 ilmestynyt romaani ja Roomalaismysteerit-kirjasarjan ensimmäinen osa.[1] Kirjan tapahtumat sijoittuvat Rooman keisarin Vespasianuksen valtakaudelle.[2] Kirjan keskeisin tapahtumapaikka on Ostia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Roomalaistyttö Flavia Gemina huomaa isänsä kadottaneen Castoria ja Polluxia esittävän sormuksen. Flavian äiti oli antanut sormuksen miehelleen ennen kuolemaansa. Flavia löytää sormuksen variksen pesästä, johon varis on tuonut muitakin varsin arvokkaita koruja. Paluumatkalla lauma villikoiria alkaa ajaa Flaviaa takaa, kunnes juutalaispoika Jonatan ben Mordokai pelastaa hänet ja vie Flavian kotiinsa, jossa ovat Jonatanin isä Mordokai ja perheen vanhin lapsi, Miriam. Syntymäpäivänään Flavia lähtee isänsä kanssa myymään variksen pesästä löytyneet korut pankille ja saa niistä 600 sestertiusta. Flavia päättää ostaa rahoilla afrikkalaisen Nubia-tytön orjakauppias Venaliciukselta, joka on myymässä orjia Ostian aukiolla. Samana päivänä Flavia viettää syntymäpäiväjuhliaan, kutsuen kemuihin myös Mordokain, Jonatanin, Miriamin ja Nubian. Muutaman päivän kuluttua selviää, että joku on tappanut Jonatanin Bobas-koiran, ja ystävykset alkavat oitis tutkia mysteeriä. He löytävät mykän Lupus-pojan puusta villikoirien ajamana. Lopulta Flavia hoksaa syylliseksi Libertuksen, joka oli surmannut Bobaan lisäksi muitakin Ostian koiria. Yksi villikoirista synnyttää kaksi pentua, joiden nimiksi annetaan Nipur ja Tigris.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Thieves of Ostia | Roman Mysteries www.romanmysteries.com. Viitattu 20.5.2019.
  2. Children's Book Review: THE THIEVES OF OSTIA: A Roman Mystery by Caroline Lawrence, Author . Millbrook/Roaring Brook $15.95 (160p) ISBN 978-0-7613-1582-7 PublishersWeekly.com. Viitattu 20.5.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]