Ohje:Lähteen lisääminen visuaalisella muokkaimella/2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tarkistettavuus
Miksi lähteet ovat tärkeitä?


Lähteiden lisääminen
Automaattisesti tai manuaalisesti


Jo lisättyjen lähteiden muokkaaminen
Aina mahdollista merkitä paremmin


Lähteiden uudelleen-
käyttäminen

Kun yksi viittaus ei riitä


Luotettavat lähteet
Mitkä lähteet ovat tarpeeksi hyviä?


Yhteenveto
Katsaus siitä mitä olet oppinut
Lisätäksesi viitteen aktivoi visuaalinen muokkain napsauttamalla artikkelin yläosassa olevaa ”muokkaa”-painiketta. Kun työkalupalkki ilmestyy, napsauta artikkelissa kohtaa, johon haluat asettaa viitteen. Napsauttamalla painiketta aukeaa valintaikkuna, johon voit antaa viitteen tiedot.

Viitteen voi luoda kahdella helpolla tavalla: täysin automaattisesti (antamalla vain verkkosivuston osoitteen) tai manuaalisesti täyttämällä lomakkeeseen tiedot yksitellen.

Viitteen lisääminen automaattisesti on helpointa. Wikipedia osaa usein muotoilla lähdeviitteen automaattisesti, kun annat verkkosivuston osoitteen ja napsautat ”Tuota”. Sen jälkeen voit katsoa, miltä luomasi viittaus näyttää. Hyväksyäksesi sen napsauta ”Aseta”. Voit jälkeenpäin muokata viitteen tietoja – kuten julkaisupäivää, napsauttamalla ”Muokkaa” – jos visuaalinen muokkain teki jotain väärin.


Syöttääksesi lähteen tiedot omatoimisesti valitse valintaikkunasta välilehti ”Manuaalinen”. Sen jälkeen valitse haluamasi viitetyyppi ja täytä niin monta kenttää (”parametrit”) kuin mahdollista.

Joskus lähde, jonka haluat lisätä, ei sovi mihinkään näistä luokista (esim. jos haluat viitata puheeseen). Tässä tapauksessa voit syöttää kaiken tiedon täysin manuaalisesti käyttämällä ”Perusmuoto”-valintaa. (Tämäntyyppisten lähteiden lisääminen saattaa olla helpompaa wikitekstin muokkaustilassa.)