Ohjaajien olohuone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ohjaajien olohuone on Suomen Nuorisoseurat ry:n rekisteröimä koulutusmuoto.

Yleisesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaajien olohuone on ohjaajahuollon malli, jonka tarkoituksena on tarjota ohjaajille mahdollisuus vertaistukeen, virkistäytymiseen ja uusiin virikkeisiin ohjaamista varten. Ohjaajien olohuoneissa ohjaajat tai ohjaamisesta kiinnostuneet kokoontuvat jakamaan kokemuksiaan sekä saamaan että viemään eteenpäin tietoa ja virikkeitä. Ohjaajien olohuoneet voivat sisältää muun muassa ajankohtaisista asioista keskustelua, omien ohjaajakykyjen tiedostamista ja niiden parantamista, kevyeen liikkumiseen liittyviä ohjelmanumeroita sekä yhteistä rentoutumista. Ohjaajien olohuoneella ei ole yhtä valmista mallia vaan jokainen tapaaminen voidaan suunnitella oman näköisekseen. Yhdistävänä tekijänä ja kantavana pohja‐ajatuksena on ohjaajien kohtaaminen.

Kohderyhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaajien olohuoneen kohderyhmään kuuluvat nuorisoseuroissa toimivien projektien, kerhojen, ryhmien ja tapahtumien ohjaajat ja vetäjät, joilla on halua ja motivaatiota kehittää sekä itseään ohjaajana että ohjaamaansa toimintaa. Näin ollen kohderyhmä ei ole sidottu ikään tai sukupuoleen, vaan omaan haluun ja kiinnostukseen. Mukaan ovat tervetulleita myös ohjaajana aiemmin toimineet tai ohjaamisesta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset.

Palvelun tarve[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaajien kohtaaminen ja ohjaajahuolto virkistäytymisen ja uusien virikkeiden parissa edistää ohjaajan jaksamista ja motivaatiota. Siksi on tärkeää, että ohjaajahuolto tuodaan sinne, missä itse ohjaajakin on. Ohjaajien Olohuoneen tarkoituksena onkin, että tapaamisia järjestetään ohjaajien omalla paikkakunnalla tai lähialueella sekä tapahtumissa, jonne ohjaajat tulevat yksin tai ryhmänsä kanssa.

Järjestäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaajien olohuone‐toimintaa voidaan järjestää toiminta‐alueen tarjoamat mahdollisuudet ja tarjonta huomioon ottaen. Ohjaajien olohuone -toimintaa järjestetään nuorisoseurajärjestön valtakunnallisissa tapahtumissa.