Nishi-ku (Osaka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nishi-ku
(西区)
Utsubon puiston tenniskenttiä
Utsubon puiston tenniskenttiä
Nishin suuralueen sijainti.
Nishin suuralueen sijainti.

Koordinaatit: 34°40′35″N, 135°29′10″E

Valtio Japani
Alue Kansai
Prefektuuri Osakan prefektuuri
Kaupunki Osaka
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 5,20[1] km²
Väkiluku (2013) 87 006[1]
 – Väestötiheys 16 732[1] as./km²Nishi-ku (jap. 西区; ’läntinen suuralue’) on yksi Osakan kaupungin 24:stä suuralueesta. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustan (Chūōn suuralueen) länsipuolella. Se rajautuu pohjoisessa Tosabori- ja Ajijokiin, etelässä Dōtonborijokeen. Kizujoki virtaa pohjois-eteläsuunnassa sen läpi. Suuralueen pinta-ala on 5,20 neliökilometriä ja siellä on 87 006 asukasta (vuonna 2013)[1].

Kizujoen itäpuolella on paljon tukkuliikkeitä, jotka kauppaavat muun muassa puuta, terästä, huonekaluja ja keramiikkaa. Länsipuolelle on taas keskittynyt pieniä ja keskisuuria metalliteollisuuslaitoksia. Suuralueella sijaitseva Minamihorien kaupunginosa tunnetaan perinteisesti huonekalujen valmistuksesta, Itachibōrin kaupunginosassa on vuorostaan valmistettu työkaluja. Suuralueen merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluu Osaka Dome -monitoimiareena, jota käytetään baseballotteluiden lisäksi konsertteihin ja näyttelyihin. Alueen koillisosassa sijaitsee suuri Utsubon puisto.[1]

Nishin aluetta palvelevat Osakan metron Chūō-linja, Nagahori–Tsurumi-ryokuchi-linja, Sennichimae-linja ja Yotsubashi-linja sekä Hanshin-rautateiden Namba-linja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Overview of Nishi Ward Nishi Ward. Viitattu 11.1.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]