Nicci French

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Katso myös tanssija/laulaja Nicki French.

Nicci French on kahden lontoolaisen journalistin, Nicci Gerrard ja Sean French, peitenimi. He kirjoittavat yhdessä psykologisia jännityskirjoja. He menivät naimisiin 1990 ja vuodesta 1999 he ovat asuneet Suffolk-nimisessä kylässä, joka sijaitsee hieman yli 100 kilometrin päässä Lontoosta pohjoiseen. Heillä on kaksi lasta Niccin ensimmäisestä avioliitosta, sekä pari kissaa.

Nicci Gerard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicci Gerrard syntyi 10. kesäkuuta 1958. Hän varttui Worcestershiressä kahden siskonsa ja yhden veljensä kanssa. Hän opiskeli englannin kielen kirjallisuutta Oxfordin yliopistossa ja opetti sitten kirjallisuutta Los Angelesissa ja Lontoossa. Hän perusti naistenlehden ennen freelance-journalistiksi ryhtymistään. Tänä aikana hän meni naimisiin ja sai kaksi lasta.

Tämä avioliitto oli jo epäonnistunut ennen kuin Nicci tapasi Sean Frenchin. Hän tapasi Seanin ollessaan New Statesman -lehden toimittajana. Sean French kirjoitti viikkokolumneja tähän lehteen. Nicci vaihtoi kuitenkin työpaikkaa, kun The Observer -lehti tarjosi hänelle töitä.

Sean French[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sean French syntyi 28. toukokuuta 1959 Bristolissa. Hän oli, kuten häntä nuoremmat veljensä Patrick ja Karl, opiskellut William Ellisin lukiossa pohjois-Lontoossa, ennen kuin aloitti englanninkielisen kirjallisuuden opiskelun Oxfordin yliopistossa. Kumma kyllä Sean ja Nicci eivät koskaan tavanneet täällä. Oxford-aikanaan French voitti nuoren kirjailijan kilpailun, jonka järjesti Vogue-aikakauslehti, ja hänestä tuli journalisti.

1987 julkaistiin hänen ensimmäinen kolumninsa ja vuoden 2000 loppuun saakka hän kirjoitti kolumneja New Statesman -lehteen.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]