Nicci French

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kirjailijapariskuntaa. Lähes samannimisestä tanssijasta ja laulajasta kertoo artikkeli Nicki French.
Sean French ja Nicci Gerrard, 2018.

Nicci French on kahden lontoolaisen journalistin, Nicci Gerrardin ja Sean Frenchin, yhteinen kirjailijanimi. He kirjoittavat yhdessä psykologisia jännityskirjoja. Gerrard ja French menivät naimisiin vuonna 1990 ja vuodesta 1999 lähtien he ovat asuneet Suffolkissa.

Nicci Gerrard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicci Gerrard (s. 10. kesäkuuta 1958) varttui Worcestershiressä. Hän opiskeli englannin kielen kirjallisuutta Oxfordin yliopistossa ja opetti sitten kirjallisuutta Los Angelesissa ja Lontoossa. Hän perusti naistenlehden ennen freelance-journalistiksi ryhtymistään. Tänä aikana Gerrard meni naimisiin ja sai kaksi lasta. Liitto oli jo epäonnistunut ennen kuin hän tapasi Sean Frenchin. He kohtasivat Gerrardin työskennellessä toimittajana New Statesman -lehdessä, johon French kirjoitti viikkokolumneja. Gerrard vaihtoi kuitenkin työpaikkaa, kun The Observer -lehti tarjosi hänelle töitä.

Sean French[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sean French (s. 28. toukokuuta 1959) on kotoisin Bristolista. Hän opiskeli William Ellisin lukiossa pohjois-Lontoossa ennen kuin aloitti englanninkielisen kirjallisuuden opiskelun Oxfordin yliopistossa. French ja Gerrard eivät kuitenkaan kohdanneet Oxfordissa yliopistovuosinaan. Oxfordin-aikanaan French voitti Vogue-aikakauslehden järjestämän kirjoituskilpailun, ja hänestä tuli journalisti.

Frenchin ensimmäinen kolumni julkaistiin vuonna 1987. Hän kirjoitti kolumneja New Statesman -lehteen vuoden 2000 loppuun saakka.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]