Newell’s Old Boys

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Newell's Old Boys)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Newell's Old Boys
Koko nimi Club Atlético Newell's Old Boys
Perustettu 1903
Kenttä Estadio Newell's Old Boys, Rosario Argentiina
– kapasiteetti 39 121
Sarja Primera división
Puheenjohtaja Guillermo Lorente
Päävalmentaja Argentiina Alfredo Berti
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Club Atlético Newell's Old Boys on jalkapalloseura Rosarion kaupungista Santa Fen maakunnasta, Argentiinasta.

Newell's Old Boysin perustivat Rosarion englantilaisen lukion entiset oppilaat. Seuran nimi tulee koulun rehtorista ja jalkapallovalmentajasta Isaac Newellistä, ja pelipaidan värit musta ja punainen Englannin ja Saksan lippujen väreistä. Newellin vaimo oli saksalainen. Seuran pitkäaikainen paikallisvastustaja on Rosario Central.

Historiansa aikana joukkue on voittanut Argentiinan mestaruuden viidesti. Metropolitano-mestaruuden se voitti kolmesti (1974, 1987/88 ja 1990/91), joskin viimeisen virallisesta asemasta on kiistelty. Lisäksi joukkue on voittanut kevätkauden clausura-mestaruuden 1992 ja syyskauden apertura-mestaruuden 2004. Kansainvälisellä tasolla seura on ollut Copa Libertadoresin loppuottelussa 1988 ja 1992, molemmilla kerroilla häviävänä osapuolena.

Menestystään paremmin Newell's Old Boys tunnetaan erinomaisena kasvattajaseurana, joka on tuottanut lukuisia huippupelaajia isommille seuroille Euroopan huippusarjoihin. Tunnettuja seuran kasvatteja ovat muiden muassa Gabriel Batistuta, Abel Balbo, Jorge Valdano, Américo Gallego, Mario Zanabria, Gustavo Dezotti, Roberto Sensini, Walter Samuel, Mauricio Pochettino, René Pontoni, Gerardo Martino, Ángel Perucca, Gabriel Heinze, Maxi Rodriguez ja Lionel Messi. Myös Diego Maradona pelasi joukkueessa urallaan vuosina 1993-94.

Seura tunnetaan lempinimellä "Los Leprosos", spitaaliset. Nimi tulee 1920-luvulla lepraparantolan puolesta pelatusta hyväntekeväisyysottelusta.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]