Mylly luovien alojen keskus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mylly on voittoa tavoittelematon Kuopiossa toimiva luovien alojen toimikeskus. Myllystä löytyy 50 ihmisen työpaikka. Myllyn ideana on lisätä toimijoiden tehokkaampaa resurssien käyttöä, edistää työtilaisuuksien syntyä, kehitellä uusia innovaatioita ja edistää alueen matkailua. Mylly sijaitsee Kuopion sataman kupeessa, puiston vieressä Minna Canthin kadula.

Myllyn taustalta löytyy Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry, joka on perustettu 3.8.2009. Yhdistyksen toimenkuvaan kuuluvat tilojen vuokraaminen ja palveluiden tarjoaminen luovien toimialojen yrittäjille ja taiteilijoille. Tavoitteena yhdistyksellä on luovien alojen työtilaisuuksien lisäämisen edistäminen. Vuonna 2012 Pro Myllyn hallituksen puheenjohtajana toimii Santtu Tuomisto, joka myös on Mainostoimisto Aiheen toimitusjohtaja.

Pro Mylly yhdistyksen rahoitus muodostuu pääasiassa vuokralla olevien yrittäjien, taiteilijoiden ja yhdistysten maksamista vuokratuloistaa. Vuokralaiset myös huolehtivat omien tilojensa kunnostamisesta ja ylläpidosta. Yhdistyksen toimijat työskentelevät 1. ja 4. kerroksissa, ja tilat on otettu käyttöön syksyn 2009 aikana. Yhdistystoiminta käynnistyi maaliskuussa 2010.

Myllyssä toimijoina on taiteilijoita, käsityöläisiä, yrityksiä ja yhdistyksiä.

Myllyn toimijat valmistavat muun muassa kierrätysmateriaaleista koruja ja tekstiilituotteita. Myllystä löytyy myös puku-/vaatesuunnittelijoita, keraamikko, media-, valokuva- ja kuvataiteilijoita, erikoispuuseppä, verhoilija sekä elokuvatekijöitä sekä tapahtumayhdistyksiä.

Vuonna 2012 Myllyn vuokralaisiin kuuluivat mm. Anya Productions Oy, Tallistudio, Audiogravity Oy, R-Form, Anti Festival, Fantasiarakenne Oy, Kuopion Roll Risteilyt / Lakeland Lines Oy, Mainostoimisto Aihe Oy, Zand Box Sound, Kuopio Festivals ry, Kuopion seudun käsi- ja taideteollisuus ry / Taito Savo sekä Kuopion kuvataiteilijat ry. Vuokralaistilanne elää koko ajan.

Mylly on mukana myös Taidetori-tapahtumassa.[1]


Joulutori Myllyssä järjestettiin vuonna 2011 joulutori-myyjäiset, jota varten käsityöläiset ja taiteilijat olivat valmistaneet koruja, tauluja, taidekirjoja, kierrätystekstiilejä, lahjakortteja, keramiikkaa, käsitöitä jne. Joulutorin yhteydessä Myllyn ensimmäisessä kerroksessa järjestettiin Taitokeskuksen näyttely: Yhdessä sukkuloidut. Joulutori saa jatkoa vuonna 2012.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]