Muziic

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muziic
Muziic.png
Muziicplayer.jpg
Kehittäjä David Nelson
Kehityshistoria
Vakaa versio 2.00
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Musiikki
Alusta Windows
Lisenssi Yksityinen omistusoikeus
Verkkosivu www.muziic.com

Muziic on ilmainen sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä, soittaa ja järjestellä soittolistoihin YouTuben sisältämää musiikkia. David Nelson ja hänen isänsä Mark käyttivät yhteensä vuoden sovelluksen kehittämiseen. David oli vastuussa ohjelmistojen kehittämisestä, ja Mark järjesti projektille yrityksen. Projektin nettisivut käynnistettiin 25. helmikuuta 2009. Muziicin suosio on kasvanut nopeasti sen julkaisun jälkeen, ja palvelimia on sen vuoksi jouduttu lisäämään.

Palvelulla on sopimukset neljän maailman suurimman levy-yhtiön kanssa. Muziic poistaa listoista automaattisesti sellaisen sisällön, joka ei kuulu YouTuben sopimusten piiriin, ja soitin tukee myös YouTuben kompensaatiojärjestelmää, jossa tekijöille maksetaan korvauksia soittokertojen mukaan. Muziicin yritys toimii Bettendorfissa, Iowassa.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelman avulla käyttäjät voivat etsiä, soittaa ja järjestellä soittolistoihin YouTuben sisältämää musiikkia. Ohjelmassa on vaihdettavia ulkoasuja. Kielen voi vaihtaa ulkoasua muuttamalla. Eri kieli vaihtoehtoja on 12. Ohjelmalla voi kuunnella myös radiokanavia sekä omia musiikki- ja videotiedostoja. Palvelussa on mahdollisuus käyttäjien väliseen chattiin. Rekisteröinti palveluun on vapaaehtoinen. Ohjelma on myös selainpohjaisena versiona.

Saatavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelma oli aluksi saatavilla vain Windows XP ja Vista käyttöjärjestelmille. Muziicista on myös Apple iPhone ja iPod Touch versiot. 24 tunnin kuluessa julkaisusta Muziicin iPhone versiosta tuli 29. suosituin ilmaisista musiikki ohjelmista iPhone App Storessa. Muziicista on myös versio iPadia varten.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]