Muistipeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaksi lasta pelaamassa muistipeliä

Muistipeli on yhden tai useamman pelaajan peli missä on tarkoitus löytää korttiparit nurin päin käännetyistä korteista mahdollisimman pienellä määrällä yrityksiä.

Pelin pelaamiseen tarvitaan korttipakka jossa kutakin erilaista korttia (kuvaa) on kaksi kappaletta. Korttien selkäpuoli on kuitenkin kaikissa korteissa samanlainen. Kortit sekoitetaan ja asetetaan pöydällä nurin päin niin ettei pelaaja tiedä missä mikäkin kuva on. Peli alkaa ja jokaisella vuorolla käännetään kaksi mitä tahansa pöydällä olevaa korttia oikein päin. Jos käännettyjen korttien kuvat eivät ole samat, ne käännetään uudestaan nurin. Jos kuvat ovat samat, käännetyt kortit poistetaan pelistä.

Jos pelaajia on yksi, tarkoitus on vain löytää kaikki korttiparit mahdollisimman pienellä määrällä yrityksiä. Tällaisia yksinkertaisia yhden pelaajan muistipelejä löytyy esimerkiksi monista kännyköistä.

Jos pelaajia on kaksi tai useampia, pelaajat kääntävät kortteja vuorollaan. Se pelaaja voittaa joka on löytänyt eniten korttipareja kun pelipöytä on tyhjä. Säännöistä on muunnoksia mutta yleensä omalla vuorollaan parin löytänyt pelaaja saa myös jatkaa omaa vuoroaan.