Montbrun-les-Bains

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Montbrun-les-Bains

Montbrun-les-Bains on kunta Ranskan Auvergne-Rhône-Alpesin alueella Drômen departementissa. Sen asukasluku vuonna 2014 oli 421. Kunta kuuluu Nyons et Baronnies -kantoniin Nyonsin arrondissementissa. Se on yksi 86 kunnasta, jotka muodostavat vuonna 2015 perustetun alueellisen luonnonpuiston Parc naturel régional des Baronnies provençales.

Montbrun-les-Bainsin naapurikuntia ovat pohjoisessa Aulan, koillisessa Mévouillon, idässä Barret-de-Lioure, kaakossa Ferrassières, etelässä Vauclusen departementin Aurel, lounaassa ja lännessä Reilhanette sekä luoteessa Plaisians.

Kukkulan rinteellä keskellä laventeliviljelmiä sijaitseva Montbrun-les-Bains on vanhojen kaupunginmuurien ympäröimä. Kylään kuljetaan kellotornin juuressa olevan portin kautta. Kylä on antiikin Rooman ajoista tunnettu lähteistään ja kylpylöistään, mutta kylpylätoiminnan kaupallinen huippu ajoittui 1800-luvulle.

Montbrun-les-Bains on kauneimpien ranskalaiskylien järjestön Les Plus Beaux Villages de France jäsen. Drômen departementissa on kolme muutakin järjestön jäsenkylää: La Garde-Adhémar, Mirmande ja Le Poët-Laval.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. List of The Most Beautiful Villages of France (Arkistoitu – Internet Archive), Les plus beaux villages de France. Viitattu 5.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: fr:Montbrun-les-Bains