Miracast

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miracast kuvan ja äänen langattoman siirron standardi, jonka Wi-Fi Alliance julkaisi 2012. Standardia on kuvattu "langattomaksi HDMI:ksi".

Miracast käyttää Wi-Fi Direct -stardardia (aiemmin nimellä Wi-Fi Peer-to-Peer), jonka avulla kaksi Wi-Fi-laitetta voivat muodostaa langattoman yhteyden ilman tukiasemaa. Standardi tukee korkeintaan 1080p HD -videota (H.264 koodekilla) ja 5.1 surround -ääntä (AAC ja AC3 ovat valinnaiset koodekit) tai vähimmillään 16-bitin 48 kHz kahden kanava PCM-ääntä.

Miracast tuki lisättiin Android 4.2 versioon. Tuki kuitenkin poistui Android 6.0:sta. (Settings > Display > Cast (Android 5,6,7), Settings > Connected Devices > Cast (Android 8)

Miracast-tuki lisättiin Windows 10:een "Anniversary Update" -päivityksessä.[1] Toukokuun 2020 päivityksen jälkeen ominaisuutta ei ole enää asennettu oletuksena, vaan sen on lisättävä Asetuksista kohdasta Apps & features -> Optional features -> Wireless Display.[2] Vastaanotto tapahtuu "Connect"-sovelluksen avulla. Windows 10 puhelimissa toiminto on Continuum-ohjelmassa.[3]

Computerworld-lehden mukaan Miracast ei suuresta innostuksesta huolimatta ikinä oikein lyönyt läpi standardina.[4] Google kehitti vastaavan oman Google Cast -protokollan, jonka toteuttavat Chromecast-laitteet. Applen vastaava protokolla on AirPlay.