Media-assistentti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Media-assistentti (120 ov) on toisen asteen audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon tutkintonimike. Tutkinto pyrkii antamaan riittävät perustaidot viestintäalan avustavissa tehtävissä työskentelemiseksi. Audiovisuaalisen viestinnän osa-alueiksi lasketaan mm. valokuvaus, elokuva, graafinen suunnittelu, video-, radio- ja tv- työskentely, multimediatuotanto, teatteri- ja esitystekniikka ja www-suunnittelu. Suuntautumisalat vaihtelevat oppilaitoksittain, useiden oppilaitosten tarjotessa mahdollisuuden valita suuntaumisala opintojen edetessä.

Media tarkoittaa välinettä ja assistentti apulaista. Media-assistentti on tehtäväkuvaltaan av-välineapulainen. Media-assistentin nimike syntyi toisen asteen ammatillisen koulutuksen uudistuksessa vuonna 2001. Vaikka tutkintoon kuuluu media-alan eri-osa-alueet, media-assistentti ei vielä ole alan ammattilainen. Noin kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen media-assistentti voi suorittaa oman alansa ammattitutkinnon ja erikoisammattitukinnon. Valokuvaajan ja graafisen suunnittelun tutkinnot eivät ole audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon tutkintonimikkeitä, vaan kuuluvat kuvallisen ilmaisun perustutkintoon.

Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Media-assistentin tutkintonimikke sekoitetaan usein medianomin tutkintoon, joka vastaa alempaa ammattikorkeakoulutukintoa. Ammattitukintojen lisäksi Ammattikorkeakouluissa suoritettava medianomi (amk) -tutkinto on luonteva tapa syventää asiantuntemustaan. Myös eri tiede- ja taideyliopistojen viestinnän ja taiteen linjat tarjoavat sopivaa jatkokoulutusta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]