Me kolme ja jengi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Me kolme ja jengi (engl. The Outsiders) on S. E. Hintonin vuonna 1967 julkaistu romaani, joka on tyyliltään raju jengikuvaus. Kirjan päähenkilö on rasvaletti Ponyboy sekä hänen veljensä Sodapop ja Darry sekä muu jengi, Two-Bit, Dally, Johnny ja Steve. Kirjan pohjalta on tehty elokuva, jonka nimi on Outsiders – kolmen jengi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Veljekset Ponyboy, Sodapop ja Darrel (Darry) asuvat yhdessä, koska heidän vanhempansa ovat kuolleet. Pojat kuuluvat jengiin, joka on nimeltään Rasvikset. Rasvikset ovat köyhempiä kuin keskiluokka ja he joutuvat tämän takia useasti tappeluihin. Jengiin kuuluvat lisäksi Johnny, Steve, Dallas (Dally) ja Two-Bit. Rasvikset tappelevat snobbareita vastaan, jotka ovat kaupungin rikkaimpiin kuuluvia.

Ponyboy tapaa elokuvissa Sherri ”Cherry” Valance -nimisen tytön. He alkavat jutella ja Cherry ymmärtää, että he eivät ole pahoja. Myös Ponyboy huomaa, etteivät kaikki rikkaat ole snobbareita. Cherry Valancen ja hänen ystävänsä poikaystävät näkevät heidät rasvisten seurassa ja suuttuvat. He alkavat myöhemmin hukuttaa Ponyboyta suihkulähteeseen. Johnny ottaa puukkonsa esiin ja puukottaa snobbaria ja pelastaa Ponyboyn hengen.

Ponyboy ja Johnny menevät Dallasin luo pyytämään apua, Dallas antaa Ponyboylle ja Johnnylle rahaa ja käskee heidän paeta maaseudulle kunnes tilanne rauhoittuu. Pojat piiloutuvat vanhaan kirkkoon maalla ja asuvat siellä jonkin aikaa. Johnny pyytää Ponyboyta leikkaamaan heidän pitkät tukkansa, joka on heidän jenginsä tunnusmerkki, ettei kukaan tunnistaisi heitä. Pian Dallas ilmestyy paikalle ja Johnny kertoo hänelle aikovansa ilmoittautua poliisille.

Rasvikset voittavat tappelun, mikä tarkoittaa sitä, etteivät Snobbarit enää tule heidän alueelleen. Pian Johnnyn tila huononee ja hän kuolee. Myöhemmin Dallas soittaa muille jengiläisille ja kertoo ryöstäneensä pienen kioskin. He lähtevät apuun ja näkevät kun Dallas uhkailee poliiseja tyhjällä aseella, mutta koska poliisit eivät tiedä tätä, he ampuvat Dallaksen ja hän kuolee. Ponyboy kokee tämän kaikkein raskaimmin. Lopulta hän kuitenkin yrittää palata normaaliin arkeen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.