McLeodin tyttäret

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
McLeodin tyttäret
McLeod's Daughters
Tyyli Draama
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Posie Graeme-Evans
Caroline Stanton
Alkuperämaa  Australia
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Australia Nine Network
Suomi Yle TV2
Esitetty 8. elokuuta 2001 – tammikuu 2009
Jaksoja 224
Tuotanto
Tuottaja(t) Kris Noble,
Susan Bower,
Posie Graeme-Evans,
Jo Horsburgh
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

McLeodin tyttäret (McLeod's Daughters) on australialainen televisiosarja, joka kertoo siskoksista ja heidän perimänsä australialaisen maatilan elämästä. Sarjaa esitettiin Yle TV2:ssa arkisin.

Juoni...[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja alkaa kun Tess saapuu puolisiskonsa Clairen emännöimälle Drovers Run maatilalle. Clairen äiti Prudence kuoli Clairen ollessa vielä pieni, Clairen kuolleen pikkuveljen synnytyksessä. Clairen isä Jack nai Ruthin ja he saivat Tessin. Ruth ja Jack kuitenkin erosivat ja Ruth vei Tessin kaupunkiin kasvamaan. Jack jätti kuollessaan perinnöstään puolet Tessille, ja pari kuukautta myöhemmin myös Ruthin kuollessa Tess lähtee Droversiin myymään oman puolikkaansa. Tess kuitenkin päättää jäädä Droversiin elämään maalaiselämää. Tilalla asuu myös Meg Fountain taloudenhoitajana, hänen tytär Jodi Fountain ja Becky Howard työntekijänä. Naapurin tilalla Killarneyssä asuu Harry ja Liz Ryan, sekä heidän poikansa Alex ja Nick. Killarneyssa työskentelee Megin miesystävä Terry Dodge, sekä Brett Buchanon.

Kakkoskaudella Beckyn veljet Mark ja Sean Howard vierailevat seudulla. Jodin isä palaa 18 vuoden pakoilun jälkeen perheensä luo, mutta lähtee taas tajutessaan ettei osaa huolehtia Jodista. Becky päätyy seurustelemaan Brett Buchanonin kanssa. Claire ja Peter ovat menossa naimisiin, mutta Claire kuulee Peterillä olevan jo perhe. Tess lähtee kaupunkiin toteuttamaan kahvilahaavettaan, mutta palaa lopulta takaisin Droversiin. Gungellanin uudella poliisilla Frank DeCostalla on kinaa Terryn kanssa. Alberto palaa Jodin elämään ollessaan vuoden Italiassa. Brett häviää mystisesti. Clairen vanha tuttu Sandra Kinsella saapuu sarjaan. Claire tulee raskaaksi Peterille, mutta Claire ja Alex väittävät vauvan olevan Alexin, ettei Peter saisi tietää totuutta.

Kolmoskaudella Killarneyssa työskentelee uusi Nat. Jodi on naimassa Alberton, mutta peruu viime hetkellä. Liz ja Harry eroavat, kun paljastuu ettei Harry olekaan Alexin isä. Sandra ja Harry päätyvät yhteen. Brett löytyy kuolleena, ja Brettin sisko Kylie vierailee Droversissa. Becky alkaa seurustelemaan Jake Harrisonin kanssa. Clairen vauva, Chalotte syntyy. Claire kertoo Peterille totuuden Charlottesta. Sally Clemments, Nickin fysioterapeutti alkaa seurustelemaan Nickin kanssa. Tess kihlautuu seudun eläinlääkärin Dave Brewerin kanssa, mutta kihlaus purkautuu myöhemmin. Becky lähtee Jaken kanssa pois Droversista ja Beckyn tilalle tulee Clairen vanha tuttu Stevie Hall. Tess luulee sairastavansa rintasyöpää. Claire ja Alex alkavat seurustelemaan. Alex tapaa oikean isänsä ja puolisiskonsa, Bryce ja Ashleigh Redstaffin.

Neloskaudella Tess selviää säikähdyksellä eikä hänellä olekaan rintasyöpää. Claire kuolee traagisesti auto-onnettomuudessa juuri kun Alex oli kosia häntä. Stevie ostaa osan Droversista, ja hänen tytär Rosie vierailee Drovers Runissa. Morganin veljekset ilmestyvät sarjaan. Meg lähtee Droversista ja tilalle tulee Jodin vanha koulututtu Kate Manfredi. Peter haluaa Charlotten huoltajuuden, ja pitkän harkinnan jälkeen Tess antaa sen. Charlotte on aina joka toinen viikonloppu Drovers Runissa. Sandra on raskaana, mutta raskaus päättyy keskenmenoon. Nick ja Tess menevät naimisiin.

Vitoskaudella Tessin serkku Jaz McLeod käy ripottelemassa isänsä Hughn tuhkat Droversiin ja selvittämässä mikä rikkoi hänen isän ja sedän välit. Nick saa kuulla vanhan tyttöystävänsä Sallyn olevan raskaana, ja heille syntyy poika nimeltään Harrison. Rose ja hänen äiti Michelle vierailevat Droversissa ja Rose kuulee olevansa Stevien biologinen tytär. Daven veli Patrick käy vierailemassa veljeänsä Killarneyssa, ja seurustelee hetken Katen kanssa. Huoltoaseman päälliköksi saapuu jo aiemmin tuttu Moira. Jodi saa tietää olevansa Jack McLeodin tytär, eli Tessin (ja Clairen) sisko. Meg lähtee matkalle kohti tuntematonta Jodin ollessa hänelle vihainen. Killarneyyn saapuu uusi työntekijä, mystinen Rob joka seurustelee myöhemmin Jodin kanssa. Regan Mcleod, Jazin sisko käy Drovers Runissa. Nick lähtee Argentiinaan unelmatyönsä perään, ja Tess lähtee myöhemmin mukaan. Parin kuukauden päästä Tess palaa ja saa tietää olevansa raskaana, mutta kuulee Nickin kuolleen lento-onnettomuudessa.

Kutoskaudella Alexilla, Fionalla ja Steviellä on kolmiodraamaa. Tess kuulee Jodin olevan hänen sisko ja antaa hänelle puolet osastansa Droversista. Tess saa selville ettei Nick noussutkaan koneeseen ja hän on hengissä. Lopulta Nick palaa Droversiin vaimonsa luo. Meg palaa Droversiin, kun on selvittänyt asiat Jodin kanssa. Hän ja Terry menevät naimisiin ja lähtevät ulkomaille. Harry kuolee auto-onnettomuudessa, mutta lopulta saadaan selville että hänet tappoikin Sandra, joka lavasti Stevien syylliseksi. Nick ja Tess lähtevät takaisin Argentiinaan ja synnyttävät siellä tyttären, jonka he nimeävät Claireksi. Killarneyyn tulee uusi työntekijä, Riley. Rose kyläilee äitinsä luona. Tayler Geddes tulee Gungellaniin kostamaan Reganille isänsä kaivosonnettomuudesta. Dave lähtee Afrikkaan saavuttamaan unelmiaan ja Kate lähtee mukaan Daven tyttöystävänä. Rob (oikealta nimeltään Matt) palaa Jodin luo.

Seiskakaudella Matt joutuu takaisin todistajan suojelukseen, ja Jodi lähtee hänen mukaansa. Matt ja Jodi murhataan räjäyttämällä auto, mutta lopulta selviää etteivät he ehtineetkään autolle räjähdyksen tapahtuessa. Jodi saa luvan kertoa olevansa hengissä vain äidilleen, sekä Droversin väelle. “Kuollessaan” Jodi oli jättänyt perintönsä serkuilleen Reganille, Jazminille sekä Gracelle. Regan jättää oman osan Droversista Gracen huolehdittavaksi. Alexin puoliveli Marcus Turner saapuu Droversiin isänsä käskystä. Phil Rakich alkaa seurustelemaan Moiran kanssa. Alex ja Stevie menevät naimisiin. Roselle käy vakava tapaturma tilalla. Stevie tulee raskaaksi.

Viimeisellä kaudella saadaan selville Rileyn kuolleen auton suistuessa jokeen. Heath Barret alkaa seurustelemaan Gracen kanssa. Tayler ja Patrick päätyvät yhteen. Alex kuolee onnettomuudessa puun kaatuessa hänen päällensä. Stevie synnyttää pojan jonka nimeää Alexanderiksi. Jaz tulee takaisin Droversiin. Stevien serkku Ben saapuu Gungellaniin. Moira tulee raskaaksi, mutta raskaus päättyy keskenmenoon. Kate lähtee Droversista unelmatyönsä perään. Marcuksen tyttöystävän Ingridin väkivaltainen ex-aviomies saapuu kaupunkiin. Lopussa raskaana oleva Jodi ja Meg palaavat tilalle. Sarja Päättyy Xanderin 1-vuotissyntymäpäiville, joihin saapuu Droversin ja Killarneyn porukan lisäksi pitkästä aikaa myös Charlotte.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Hahmo Kaudet
Lisa Chappell Claire Louise McLeod 1-4
Bridie Carter Theresa "Tess" Charlotte Silverman McLeod Ryan 1-6


Rachael Carpani Jode "Jodi" Margaret Fountain McLeod Bosnich 1-8
Jessica Napier Rebecca "Becky" Howard 1-3
Aaron Jeffery Alexander "Alex" Marion Ryan 1-8
Myles Pollard Nicholas "Nick" Gary Ryan 1-6
Sonia Todd Margaret "Meg" Rivers Fountain Dodge 1-8
Simmone Jade MacKinnon Stephanie "Stevie" Jane Hall Ryan 3-8
Brett Tucker David "Dave" Brewer 3-6
Michala Banas Katherina "Kate" Maria Due Manfredi 4-8
Doris Younane Moira Doyle 3, 5-8
Zoe Naylor Regan McLeod 5, 6-8
Jonny Pasvolsky Robert "Rob" Shelton/Matthew "Matt" Bosnich 5-7
Luke Jacobz Patrick "Pat" Brewer 6-8
Dustin Clare Riley Ward 6-7
Gillian Alexy Tayler Jane Geddes 6-8
Matthew Passmore Marcus Turner 7-8
Abi Tucker Grace McLeod Kingston 7-8
Anna Torv & Edwina Ritchard Jasmine "Jaz" McLeod 5,8
John Schwarz Ben Hall 8
Marshall Napier Harold "Harry" Ryan 1-6
Catherine Wilkin Elisabeth "Liz" Mary Ryan 1-3,5
Inge Hornstra Sandra Kinsella Ryan 2-6
John Jarratt Terrence "Terry" Dodge 1-6
Charlie Clausen Jake Harrison 2-3
Rodger Corser Peter Johnson 1-4
Fletcher Humphrys Brett 'Brick' Buchanon 1-3
Ben Mortley Alberto Borelli 1-3
Craig McLachlan Kane Morgan 4
Dean O'Gorman Luke Morgan 4-5
Michelle Langstone Fiona Webb 6-7
Belinda Bromilow/Sam Healy Ashleigh Redstaff 3, 7
Sandy Winton Heath Barrett 7-8
Rachael Coopes Ingrid Marr 7-8
Kathryn Hartman Sally Clemments 2-5
John Stanton Bryce Redstaff 3-7
Reece Horner Nat 3-8
Peter Stefanou Vince Lavice 3
Stelios Yiakmis Sergeant Frank DeCosta 2
Richard Healy Kevin Fountain 2, 3, 6
Carmel Johnson Beth Martin 3-8
Luke Ford Craig Woodland 1-4
Basia A'Hern Rose Hall-Smith 4-8
Jovita Lee Shaw Kylie Buchanan 3
Brooke, Kaitlyn and Tahlia Stacey-Clark Charlotte Prudence McLeod 3-6, 8
Harold Hopkins Ken Logan 4
Susan Godfrey Jennifer Logan 4
Tasma Walton Tracy Morrison 3
Grant Bowler Jared Wuchowski 4
Josef Ber Hugh McLeod 4, 5, 7
Rhys Muldoon Jeremy Quaid 5
Sonja Tallis Alessa Manfredi 5
Tara Morice Michelle Hall-Smith 5
Peter Hardy Phil Rakich 6-8
Daniel Feuerriegel Leo Coombes 6
Scott Lowe Jim Selkirk 7, 8
Martin Lynes Frank Edwards 8
Gus Murray Father Dan 8
Ashton & Tate Hutchins Alexander 'Xander' Hall Ryan 8 [

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]