McLeodin tyttäret

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
McLeodin tyttäret
McLeod's Daughters
McLeod's Daughters Screenshot.png
Tyyli Draama
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Posie Graeme-Evans
Caroline Stanton
Alkuperämaa  Australia
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Australia Nine Network
SuomiYle TV2
Esitetty 8. elokuuta 2001 – tammikuu 2009
Jaksoja 224
Tuotanto
Tuottaja(t) Kris Noble,
Susan Bower,
Posie Graeme-Evans,
Jo Horsburgh
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

McLeodin tyttäret (McLeod's Daughters) on australialainen televisiosarja, joka kertoo siskoksista ja heidän perimänsä australialaisen maatilan elämästä. Sarjaa esitettiin Yle TV2:ssa arkisin.

Juoni...[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja alkaa Tessin tullessa sisarensa Clairen emännöimälle Drover's Run -farmille, heidän isänsä kuoltua. Sisarukset ovat vieraantuneet toisistaan jo lapsina vanhempien erottua. Sarjan alussa juoni keskittyy sisarusten elämään. Mukana ovat kiinteästi myös naapuritilan Ryanin veljekset Alex ja Nick sekä heidän isänsä Harry ja hänen vaimonsa Liz. Tilalla ovat myös taloudenhoitajana toimiva Meg Fountain sekä hänen tyttärensä Jodi. Muut työntekijät ovat Becky (joka lähtee 3. tuotantokaudella). Beckyn tilalle tulee Clairen vanha ystävä Stevie Hall ja Jodin vanha koulututtu Kate Manfredi. Seudun eläinlääkärinä toimii sanavalmis Dave Brewer, jonka kanssa Tess oli hetken kihloissakin.

Claire kuolee auto-onnettomuudessa (3. kauden lopulla), jossa auto putoaa jyrkänteeltä. Clairella oli myös pieni tytär Charlotte, jonka jäi Tessin huollettavaksi Clairen kuoltua. Tess kuitenkin pitkän pohdinnan jälkeen antaa huoltajuuden Charlotten oikealle isälle, Peter Johnssonille. Tess hoitaa Charlottea joka toinen viikonloppu.

Pian Clairen kuoleman jälkeen Tess avioitui Nickin kanssa. Pian avioitumisen jälkeen Nick sai työtarjouksen Argentiinasta ja matkusti unelmansa perässä toiselle puolen maapalloa. Myöhemmin myös Tess seurasi häntä, joskin palasi myöhemmin takaisin Drover's Runiin Nickin jäädessä vielä Argentiinaan. Palattuaan Tess kertoi ystävilleen odottavansa lasta, mutta hänen ilonsa vaihtui pian suruksi, kun Argentiinasta tuli tieto lentokoneonnettomuudesta, jossa Nickin uskottiin kuolleen. Todellisuudessa Nick oli hakattu lentokentällä tajuttomaksi ja joku toinen oli noussut koneeseen hänen tilallaan. Kun Nick heräsi, palasi hän Drover's Runiin Tessin luo. Sittemmin Tess ja Nick palasivat Argentiinaan ja Tess on synnyttänyt tyttären.

Tessin ollessa Argentiinassa ensimmäistä kertaa, Jodi sai kuulla äidiltään olevansa mahdollisesti Jack McLeodin, Clairen ja Tessin isän, tytär. Sittemmin DNA-testi varmisti asian ja Jodi joutui kertomaan asiasta Tessille, joka suri lento-onnettomuuden jälkeen Nickiä. Aluksi molemmilla oli totuttelemista uudessa sisaruudessaan, mutta myöhemmin Tess luovutti Jodille puolet osuudestaan Drover's Runiin. Tessin palattua Argentiinaan jäi Drover's Jodien ja Stevien vastuulle.

Nickin ja Alexin isä Harry kuoli yllättäen Nickin ollessa Argentiinassa. Alex järjesti hautajaiset kihlattunsa Fionan kanssa ja avioitui tämän kanssa pian hautajaisten jälkeen. Poliisilta Alex kuuli, että Harry oli kuollut sydänlääkkeiden yliannostukseen. Myöhemmin selviää, että Harryn tappoikin Sandra, joka lavasti Stevien syylliseksi.

Jodi "murhattiin", auto räjäyttämällä, kun hänen miehensä Matthewin vihamiehet yrittivät tappaa heidät. Jodi ja hänen seuransa oli kumminkin ulkona, ja pelastuivat. Jodi ei saanut kertoa muille kuin äidillensä olevansa elossa, mutta lopulta hänelle annettiin lupa kertoa myös Katelle, Stevielle, Reganille, Moiralle ja Taylerille.

Alex ja Stevie menivät naimisiin, monien ristiriitojen ja myös hyvien hetkien jälkeen.

Sarjassa ovat olleet mukana myös mm. Beckyn edesmennyt poikaystävä Brick, joka kuoli pudottuaan sillalta, ja hänen siskonsa Kylie. Beckyn poikaystävä Jake jonka kanssa Becky muutti pois tilalta. Megin elämänkumppani Terry, Nickin entinen tyttöystävä Sally. Harryn entinen vaimo ja Alexin ja Nickin äiti Liz Ryan, joka lähti avioeron myötä kun paljastui, että Alex ei ole Harryn biologinen lapsi, vaan hänen isänsä on Lizin entinen heila Bryce Redstaff. Alberto, jonka kanssa Jodi melkein avioitui, Jodin isä Kevin Fountain, Stevien tytär Rose, sekä Wilgul-tilan vuokraajat Morganin veljekset Kane ja Luke

Mukana myös, Regan McLeod (Clairen, Tessin ja Jodin serkku). Tayler, jonka isä kuoli onnettomuudessa, jossa Regan oli mukana, ja siksi Tayler yrittikin kostaa Reganille, mutta jäi Drovers'siin tekemään töitä, joskin paljon kaunaa ei-kannattavaisempana.

Nyt mukana on myös Grace, Reganin sisko ja Jasmine "Jaz", joka on myös Gracen ja Reganin sisko. Jaz on nuorin Hughin kolmesta tyttärestä, hän on esteratsastaja ja kiertänyt Euroopaa. Regan on keskimmäinen lapsi ja Grace vanhin, hän on synnynnäinen rodeoratsastaja. Ben Hall on myös uusi hahmo ja hän on Stevien serkku. Ingrid toimii eläinlääkärinä, ja seurustelee Marcuksen kanssa.

Sarjan lopulla Ingridin ex-mies Paul saapuu etsimään Ingridiä, mutta käyttää Poliisin tehtäviään verukkeena. Paul saa kuulla Ingridin seurustelevan Marcuksen kanssa, jolloin ex-miehen mustasukkaisuus alkaa päästä valloilleen. Paul saadaan kuitenkin teostaan kiinni, mutta Ingrid joutuu lähtemään karkumatkalle, jolloin Marcuksen sydän särkyy.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Hahmo Kaudet
Lisa Chappell Claire Louise McLeod 1-3
Bridie Carter Teresa "Tess" Charlotte Silverman McLeod Ryan 1-6


Rachael Carpani Jode "Jodi" Margaret Fountain McLeod Bosnich 1-7
Jessica Napier Rebecca "Becky" Howard 1-3
Aaron Jeffery Alexander "Alex" Marion Ryan 1-8
Myles Pollard Nicholas "Nick" Gary Ryan 1-6
Sonia Todd Margaret "Meg" Rivers Fountain Dodge 1-5
Simmone Jade MacKinnon Stephanie "Stevie" Jane Hall Ryan 3-8
Brett Tucker David "Dave" Brewer 3-6
Michala Banas Katherina "Kate" Maria Due Manfredi 4-8
Doris Younane Moira Doyle 3, 5-8
Zoe Naylor Regan McLeod 5, 6-8
Jonny Pasvolsky Robert "Rob" Shelton/Matthew "Matt" Bosnich 5-7
Luke Jacobz Patrick "Pat" Brewer 6-8
Dustin Clare Riley Ward 6-7
Gillian Alexy Tayler Jane Geddes 6-8
Matthew Passmore Marcus Turner 7-8
Abi Tucker Grace McLeod Kingston 7-8
Anna Torv & Edwina Ritchard Jasmine "Jaz" McLeod 4,8
John Schwarz Ben Hall 8
Marshall Napier Harold "Harry" Ryan 1-6
Catherine Wilkin Elisabeth "Liz" Mary Ryan 1-3
Inge Hornstra Sandra Kinsella Ryan 2-7
John Jarratt Terrence "Terry" Dodge 1-6
Charlie Clausen Jake Harrison 2-3
Rodger Corser Peter Johnson 1-4
Fletcher Humphrys Brett 'Brick' Buchanon 1-3
Ben Mortley Alberto Borelli 1-3
Craig McLachlan Kane Morgan 4
Dean O'Gorman Luke Morgan 4-5
Michelle Langstone Fiona Webb 6-7
Belinda Bromilow/Sam Healy Ashleigh Redstaff 3, 7
Sandy Winton Heath Barrett 7-8
Rachael Coopes Ingrid Marr 7-8
Kathryn Hartman Sally Clemments 2-5
John Stanton Bryce Redstaff 3-7
Reece Horner Nat 3-8
Peter Stefanou Vince Lavice 3
Stelios Yiakmis Sergeant Frank DeCosta 2
Richard Healy Kevin Fountain 2, 3, 6
Carmel Johnson Beth Martin 3-8
Luke Ford Craig Woodland 1-4
Basia A'Hern Rose Hall-Smith 4-8
Jovita Lee Shaw Kylie Buchanan 3
Brooke, Kaitlyn and Tahlia Stacey-Clark Charlotte Prudence McLeod 3-6, 8
Harold Hopkins Ken Logan 4
Susan Godfrey Jennifer Logan 4
Tasma Walton Tracy Morrison 3
Grant Bowler Jared Wuchowski 4
Josef Ber Hugh McLeod 4, 5, 7
Rhys Muldoon Jeremy Quaid 5
Sonja Tallis Alessa Manfredi 5
Tara Morice Michelle Hall-Smith 5
Peter Hardy Phil Rakich 6-8
Daniel Feuerriegel Leo Coombes 6
Scott Lowe Jim Selkirk 7, 8
Martin Lynes Frank Edwards 8
Gus Murray Father Dan 8
Ashton & Tate Hutchins Alexander 'Xander' Hall Ryan 8

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]