Marie de Régnier

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Marie de Heredia)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marie de Régnier

Marie de Régnier, myös Marie de Heredia ja kirjailijanimi Gérard d'Houville (20. joulukuuta 18756. helmikuuta 1963) oli ranskalainen kirjailija ja runoilija. Hän oli tiiviisti 1900-luvun alun taiteellisissa piireissä Pariisissa.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marie de Heredia oli toinen kolmesta kuubalaissyntyisen ranskalainen runoilija José-Maria de Heredia tyttärestä, ja jo varhaisesta iästä hän vietti aikaa monien kirjailijoiden ja taiteilijoiden kanssa, jotka tulivat hänen isänsä luo, kuten Leconte de Lisle, Anna de Noailles, Paul Valéry, Pierre Louÿs ja Anatole France.[1]

Hänen oma elämänsä oli hieman sekava. Hän meni naimisiin runoilija Henri de Régnierin kanssa, mutta oli pitkässä suhteessa Pierre Louÿsiin, joka oli luultavasti hänen lapsensa Pierre de Régnierin (1898-1943) isä. Hän otti myös useita muita rakastajia, kuten Edmond Jalouxin, Jean-Louis Vaudoyerin, Gabriele D ' Annunzion (hänen maanpakonsa aikana Pariisissa 1910 1914) ja näytelmäkirjailija Henri Bernsteinin. Hänen ystävyytensä avoimesti lesbojen kollegoiden kanssa herätti myös huhuja hänen seksuaalisuudestaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tama Lea Engelking, ‘The Secret Rebellion of a Literary Daughter: The Poetry of Gérard d'Houville’, French Literary Series vol.