Mandarin Oriental München

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mandarin Oriental München

Mandarin Oriental München on Münchenissä sijaitseva hotelli. Se sijaitsee Münchenin vanhassa kaupungissa Maximilianstrasse-kadun varrella, kuuluisan panimon Hofbräuhausin lähellä. Rakennus, jossa hotelli toimii, valmistui vuonna 1880 kaupungin oopperataloksi. Vuonna 1990 rakennus muutettiin hotelliksi, ja Mandarin Oriental Hotel Group osti sen lopulta vuonna 2000. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kuten Mark's, joka on Simon Laresen johtama Michelin-tähdellä palkittu, välimerellistä ruokaa ranskalaisilla vaikutteilla tarjoava ravintola.

Sijanti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mandarin Oriental München sijaitsee sivukadulla Münchenin vanhassa kaupungissa kävelyetäisyydellä useista museoista ja ravintoloista. Marienplatz, Frauenkirche, Maximilianstrasse ja Hofbräuhaus sijaitsevat hotellin lähistöllä.

Hotelli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakennus, jossa Mandarin Oriental München toimii, valmistui vuonna 1880 alun perin kaupungin oopperataloksi. Vasta vuonna 1990 rakennus muutettiin hotelliksi, ja siinä toimi Hotel Rafael Munich. Mandarin Oriental Hotel Group osti rakennuksen vuonna 2000. Remontoinnin yhteydessä rakennuksen perustusten huomattiin kuuluvan keskiaikaiseen kaupunginmuuriin, ja osa kyseisestä muurista on nykyäänkin nähtävillä hotellin kellarissa.

Hotellia remontoitiin laajasti vuonna 2007. Hotellissa on kuusi ravintolaa ja baaria. Tunnetuin näistä on Mark's, joka tarjoilee modernia eurooppalaista ruokaa ja joka on palkittu Michelin-tähdellä.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Mandarin Oriental, Munich