Luft-Fahrzeug-Gesellschaft

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luft-Fahrzeug-Gesellschaft (LFG) oli saksalainen lentokoneiden valmistaja ensimmäisessä maailmansodassa. Se tunnetaan parhaiten Roland-koneistaan, joista tunnetuimmat olivat Roland C.II ja Roland C.IV. Yhtiö valmisti myös joitakin ilmalaivoja.

LFG aloitti toimintansa 1908 ilmalaivojen valmistajana. Ensimmäinen rakennushanke oli ilmalaiva, jonka suunnitteli August von Parseval. Se otettiin käyttöön 1910 nimellä PL.II. Neljä muuta ilmalaivaa valmistettiin aikavälillä 1910–1918.

Franz Schneider liittyi yritykseen ja alkoi suunnitella koneita käyttäen nimeä Roland. Ensimmäinen onnistunut lentokone oli Roland C.II -tiedustelukone.

Roland C.II:sta kehitettiin hävittäjä, josta käytettiin nimeä Roland D.I. Kone havaittiin kuitenkin sopimattomaksi hävittäjätehtäviin, koska koneesta ei nähnyt tarpeeksi hyvin suoraan eteenpäin. Puute korjattiin Roland D.II:ssa, mutta se jäi Albatros D.I:sen varjoon.

Sodan jälkeen lentokoneiden valmistus Saksassa kiellettiin ja yhtiö rupesi valmistamaan ilmalaivoja ja pelastusveneitä. Yhtiö lopetti toimintansa 1933.