Luettelo televisiosarjan Águila roja jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Televisiosarjan Águila roja jaksot.

Ensimmäinen kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

[1]

Jakso Jakson nimi Juoni lyhyesti
1 Águila Roja Gonzalo, tavallinen opettaja, viettää joulua yhdessä vaimonsa Cristinan ja poikansa Alonson kanssa. Samaan aikaan pidetään salaista kokousta. Yhtä tämän kokouksen jäsenistä, Kapteeni Rodrigoa, syytetään petoksesta, mutta hän onnistuu karkaamaan. Komissaarin miehet ajavat häntä takaa ja Rodrigo törmää Cristinaan. Cristina pidätetään ja häntä kidutetaan. Gonzalo löytää vaimonsa kadulta ja tämä kuolee Gonzalon syliin.

Kolme kuukautta myöhemmin Gonzalosta on tullut sankari nimeltä Águila Roja.Sátur tapaa Gonzalon tyrmässä ja tämä auttaa Sáturia pakenemaan sieltä ja he joutuvat taisteluun. Sátur näkee Gonzalon taistelutaidot ja tajuaa, että Gonzalo on Águila Roja. Hän lupaa kuitenkin olla kertomatta tätä salaisuutta kenellekään ja samalla kertoo halunsa toimia Gonzalon palvelijana. Gonzalo uhkaa katkaista Sáturin kielen, jos tämä paljastaa salaisuuden.
Gonzalon kotona asiat eivät mene kovin hyvin. Alonso kirjoittaa tädilleen Margaritalle ja pyytää häntä tulemaan kylään ja auttamaan heitä. Saman aikaisesti asukkaat kärsivät nälästä, sillä joku on estänyt elintarvikkeiden kuljettamisen kaupunkiin. Águila Roja selvittää syyn ja palauttaa leivän nälkäisille.
Markiisitar Santillan antaa potkut poikansa Nuñon tutorille ja tapaa lapsuuden ystävänsä Gonzalon ja pyytää häntä opettamaan poikaansa.

2 El Conde de Quieroz (Kreivi Queiroz) Alonso ei ymmärrä miksi hän ei voi tavata Margarita-tätiään ja syyttää isäänsä Gonzaloa äitinsä kuolemasta. Hän joutuu vaikeuksiin värväytyessään armeijaan. Gonzalo ei halua olla tekemisissä Margaritan kanssa ja tämä joutuu asuumaan kadulla. Margarita joutuu onnettomuuteen, jonka Catalina ja Markiisitar Lucrecia näkevät. Catalina vie Margaritan palatsiin Lucrecian tietämättä asiasta. Lopulta se selviää hänellekin ja hän tarjoutuu auttamaan Margaritaa, että tämä pääsisi takaisin Sevillaan.

Águila Roja ja Sátur etsivät kapteeni Rodrigoa ja Komissaari järjestää ratsioita kerjäläisten joukossa. Yhdessä näistä ratsioista Margarita ja Sátur pidätetään ja he päätyvät telkien taa. Águila Roja päättää toimia ja pelastaa kaikki, mutta Margarita loukkaantuu komissaarin laukauksesta.

3 La fiesta de la Marquesa (Markiisittaren juhlat) Alonsolle selviää, että Margarita asuu yhden köydän kanssa, koska hänen isänsä ei päästä Margaritaa heidän kotiinsa. Poika päättää seurata, mutta näiden kaikista vähäosaisimpien kanssa hän saa tartunnan, sairastuu ja jää virumaan kadulle. Margarita löytää hänet ja vie kotiin.

Inés, joka haluaisi saada lapsen, haluaisi koittaa jotain keinoa Ciprin hedelmättömyyteen. Jimena auttaa Inéstä mutta on syytettynä noituudesta. Komissaari päättää polttaa hänet. Cipri, Floron ja Águila Rojan avustuksella yrittää saadaan käsiinsä eräät paperit, jotka yhdistävät hänet Jimenaan. Se ei ole kuitenkaan helppoa ja heidät keskeyttää eräät komissaarin miehet.
Palatsissa markiisitar valmistelee suurta juhlaa, johon on tulossa kuningas. Salaliiton jäsenet vaativat komissaria etsimään kapteeni Rodrigon välittömästi, ettei hän pystyisi tuhomaan heidän suunnitelmia murhata hallitsija.

4 La puerta misteriosa (salaperäinen ovi) Vaimonsa murhaajien väsymätön etsintä kuljettaa Águila Rojan ja Sáturin salaperäiselle ovelle, jonne he päätyivät kapteeni Rodrigon vihjeen perusteella. Salaliiton painostama komissaari päättää laittaa tyrmään syyttömiä ja näin houkutella Águila Roja paikalle.

Margarita tapaa Iñigon, jonka kanssa hänen miehensä sekaantui huijauksiin. Iñigo uhkaa tehdä pahaa Alonsolle, jos Margarita ei maksa yhtä vanhaa velkaa. Poika on vaarassa. Parturi Floro menettää perheensä säästöt sijoittamalla ne rommikauppaan. Ciprin avulla hän yrittää pelastaa tilanteen vaimonsa selän takana.
Nuño on kyllästynyt, koska hänet laitettiin väkisin kouluun ja ampuu raivonpuuskassaan yhden luokkakaverinsa. Komissaari laittaa pojan allekirjoittamaan tunnustuksen ja säilyttää tämän salaisuuden.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]