Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista R–Ö

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juhani Rajalin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2008 Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Lordi Sopespian
2010 Liisa Ihmemaassa Suomenkieliset sivuäänet
Megamind Muissa rooleissa
Itse ilkimys Fred
Alpha and Omega Patu
2011 Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Nestor
Rango Lännen henki, muissa rooleissa
Alvin ja pikkuoravat 3 Kapteeni Correlli, kertoja
Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Grings Kodai
2013 Salainen valtakunta Mandrake
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Bulkhead, Darksteel
2014 Boksitrollit Sir Broderick
2015 Cinderella - Tuhkimon tarina Ellan isä
Suuri pähkinäryöstö Muissa rooleissa
Annie Muut äänet
2016 Pete ja lohikäärme Elliott Muissa äänirooleissa
Lemmikkien salainen elämä Pappa
Robinson Crusoe Tom-kissa
Ice Age 5: Törmäyskurssilla Neil deBuck Weasel, Shangri Llama
2017 The Boss Baby Boss Baby
Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
2004 Jeesus ja Josefine Jesper (jaksot 8 ja 10), kertoja, gladiaattoriopettaja, Jeesuksen psykiatri, sivuäänet
2008- Karvinen (ranskalainen animaatiosarja) Sivuäänet
2009 Dinojuna Sivuäänet
2009- Iron Man: Armored Adventures Obadiah Stane
2010-2011 Pokémon DP: Galactic Battles Looker (jaksot 136, 150-152), tornijohtaja Palmer, sivuäänet
2010-2013 The Avengers: Earth's Mightiest Heroes Loki
2010-2014 Hero Factory Professori Nathaniel Zib, Meltdown, tohtori Witch, sivuäänet
2011-2012 Pokémon: Black and White Pierce, Giovanni (jakso 22)
2011- Lego Ninjago (animaatiosarja) Tohtori Saunders (Pyhäinpäivä ja kausi 7)
2012-2016 Transformers: Rescue Bots Woodrow Burns (3. kausi), Salvage, tohtori Morocco, Preston Huxley (3. kauden jakso 6), kapteeni Shaw (3. kausi), sivuäänet
2012-2017 Ultimate Spider-Man Rautamies
2012- Transformers: Prime Breakdown, Dreadwing, Silas (kaudet 1-2), Vogel, Hardshell, sivuäänet
2013- Ankronikka Pelle Peloton (Uptempon suomenkieliset dubbaukset)
2014 Pokémon BW: Seikkailut Unovassa Looker
2016- Merten syvyyksissä Danny Boy, sivuäänet
2017- Legend Quest (animaatiosarja) Frian Godofredo, Horrososo, mies #1
Pelit
Vuosi Peli Rooli
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Sirius Musta
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time Kenraali Alister Azimuth
2011 Skylanders: Spyro’s Adventure Blobbers, Arbo, sivuäänet
2012 Skylanders: Giants Zap, Blobbers, sivuäänet

Raili Raitala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2008 Takapihan poppoo Ruusa
Cheetah Girls Gita
2009 My Little Pony - Movie Tooraloora
Barbie ja merenneidon tarina Fallon
High School Musical – Argentina Valeria
2010 Barbie ja keijujen salaisuus Raquelle
Tinga Tinga -tarinoista Tickbird
Leijulaakso Dii Lai
INK - Ihmenappuloiden kerho Trixie
Ryhmymaan kristalli Gwendolyn
Go, Diego, Go Klick - kamera ja muita hahmoja
Liisa Ihmemaassa Valkoinen Kuningatar
2011 Barbie: Life in the Dreamhouse Nikki
Pokémon: Black and White tunnusmusiikin esittäjä
Rio Linda
Pentujengi aarrejahdissa Ubasti
Pokémon ”Tää on se hetki” -laulun laulaja
Lumomaa Myrkky
2012 Vuokon ja Janin pieni valtakunta Jani
1001 yön tarinoita Tunnusmusiikin esittäjä
Monster High Cleo de Nile
Helinä-keiju ja siipien salaisuus Talvililja
iCARLY Tunnusmusiikin esittäjä, useita hahmoja
Kaunotar ja monsteri Lucille
Beverly Hillsin hienostohauva 1-3 Rachel
2013 Pikku-Bill Kiku
Karvinen Minerva
Winx Club Tecna, Darcy, Lemmy, Serena
Kuplamuksut Deema
Auttajat Raji, Hämppis, Gekko, Hiirikuningas
Jenni Helen, Hetty, Stephanie
Legends of Chima Crooler, Rinona, Li’ella
Fish Hooks - Koukussa Merituula
Tarzan Jane Porter
Frozen – huurteinen seikkailu Peikkonainen
Mansikkamarja Kinkeri
Joutsenprinsessa – A Royal Family Time Odette
2014 Rio 2 Linda
Madagascarin pingviinit Eva
My Little Pony: Rainbow Rocks Adagio Dazzle
2014–2015 Lego Ninjago P.I.X.A.L., Selma, Camile, Bansha, sivuäänet
2015 Gumballin mieletön maailma Carrie Krueger
2016 Ratchet & Clank Elaris
2017 Glitter Force Doki Doki Regina

Matti Ranin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman Obelix, kertoja (myös ohjaus)
1975 Pilvikallion vauhtikisat Taavi (myös ohjaus)
1980, 1985 Joulukalenteri Histamiini
1981 Topi ja Tessu Aatu Remunen (myös ohjaus)
1982 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Viisas (myös ohjaus)
1983 Mikki Hiiren jouluaatto Roope Ankka (myös ohjaus)
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri sivuääni (myös ohjaus)
1988 Oliver ja kumppanit Einstein, Winston (myös ohjaus)
1988–1993 Kreivi Duckula Igor, kertoja (myös ohjaus)
1989 Pieni merenneito Louis (myös ensimmäisen dubbauksen ohjaus)
1989 Poliisiopisto (animaatiosarja) Thaddeus Harris, Larvell Jones, Thomas "House" Conklin, Eugene Tackleberry
1991 Kaunotar ja hirviö Maurice (myös ohjaus)
1992 (1950) Tuhkimo kuningas
1994 (1937) Lumikki ja seitsemän kääpiötä Viisas
1995 (1940) Pinocchio Gepetto
1997 (1977) Pelastuspartio Bernard ja Bianca Rufus
1997–1999 Nooan saari Nooa
1998 Ötökän elämää Manny
Mulan Kiinan keisari
Kirikou ja paha noita isoisä
2005 Mulan 2 Kiinan keisari
2007 Röllin sydän Rupeltaja
2011 Eetu ja Konna Sammakkokuningas, merirosvo

Matti Olavi Ranin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman sivuäänet
1981 Topi ja Tessu Topi (aikuisena)
1984 (1955) Kaunotar ja kulkuri Kulkuri
1988 Oliver ja kumppanit Filuri
1988–1993 Kreivi Duckula (sarja) Kreivi Duckula, Täti
1989 Pieni merenneito prinssi Erik (vuoden 1989 versio ja musiikkisatu)
Poliisiopisto (animaatiosarja) Carey Mahoney, Zed, Mauser
1991 Kaunotar ja hirviö Hirviö
1992–1994 Pieni merenneito (sarja) prinssi Erik
1995 (1961) 101 dalmatialaista Pongo
1997 (1941) Dumbo Timotei
1997 Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu Hirviö
1998 Kaunotar ja hirviö – Bellen lumottu maailma Hirviö
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Kulkuri
2002 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Pongo
2011 Eetu ja Konna Agentti

Velimatti Ranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Rantanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
1989 Tikun ja Takun pelastuspartio Nulkki, Professor Nulli, Konstaapeli Spinelli
1989-1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Tiikeri
1990 Bernard ja Bianca Australiassa Vilpuri
1992 Aladdin Jafar
Rokkikukko Yön Herttua
1993 Dinot New Yorkissa
1994 Jafarin paluu Jafar
1995 Pikku pingviini
1996 Kaikenkarvainen Charlie 2 Red
1997/1977 Pelastuspartio Bernard ja Bianca Orville
1997/1977 Nalle Puh Tiikeri
1997 Nalle Puh ystävää etsimässä Tiikeri
1998/1964 Maija Poppanen
1999 Nalle Puh – yhtä juhlaa Tiikeri
2000 Tiikerin oma elokuva Tiikeri
2001 Tehtävä – Pelastakaa kesäloma Rehtori Prickly
2002 Mikki Hiiren taikajoulu Jafar
2003 Mikin ketkuteatteri Jafar
2017 Tikun ja Takun pelastuspartio Professori Nulli

Jukka Rasila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääniroolit piirroselokuvissa
Vuosi Elokuva Rooli
1993 Super Mario Bros. sivuäänet
1995 Kaislikossa suhisee Konna
Balto Muk, Luk, Kaltag
1997 (1973) Mowgli Chil-kotka, useita sivuääniä
1998 Ötökän elämää Slim
Petteri Punakuono Naali, Putte
Hiidenpata (1985) Purri
Batman ja Pakkasherra Sivuroolit
1999 Toy Story 2 Wheezy
Pieni merenneito (1989) Kiero ja Liero
Stuart Little - pieni suuri hiiri Red
Tarzan sivuäänet
2000 Apua! Olen kala Hai
102 dalmatialaista Ewan
Buzz Lightyear Avaruusranger: Seikkailu alkaa XR
Hessu Hopo – rampin rämäpää reportteri Ken
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki Myyrä
Monsterit Oy Niitti
Shrek Aasi
2002 Lilo & Stitch Stitch
Viidakkokirja 2 Korppikotka
Balto – pako yli suuren veden Muk, Luk
2003 Karhuveljeni Koda Taukki
Nemoa etsimässä Ankkuri
Stitch! Avaruuskoe 626 Stitch
101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa sivuroolit
Atlantis – Milon paluu Myyrä
2004 Karvinen (elokuva) Misu
Shrek 2 Aasi
Balto – muutoksen tuulet Muk, Luk
Mikki, Aku ja Hessu – Kolme muskettisoturia Aku Ankka
2005 Valiant Rollo, Cufflingk
Lilo & Stitch 2 Stitch
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Ruttu
Leroy ja Stitch Stitch, Leroy
Tallipihan bilehileet lehmäjengiläinen, Eki
Arthur ja minimoit Darkos
Karhuveljeni Koda 2 Taukki
Karvakamut Jone
Monsteritalo Poliisi
2007 Shrek kolmas Aasi
The Simpsons Movie Tom Hanks, Spider-Pig, Aasi, Teeny, Talonmies Willie
Riemukas Robinsonin perhe Tilda-serkku
Mehiläisen elokuva Hirvihuikka
2008 WALL-E WALL-E
Space Chimps senaattori
2009 Möröt vastaan muukalaiset Puuttuva Rengas
2010 Marmaduke Marmaduke
Shrek ja ikuinen onni Aasi
2011 Autot 2 Mel Dorado
Artturi Joulu – Joulupukin poika sivuääni
Happy Feet 2 Raul
2012 Niko 2 – lentäjäveljekset Eetu
Räyhä-Ralf Väkevä-Bill
"Hotel Transylvania" Kreivi Dracula
2013 Turbo Piiskuri
Sammyn suuri seikkailu 2 Sammy
2014 Herra Peabody & Sherman Herra Peabody
2015 Hotel Transylvania 2 Dracula
2018 Hotel Transylvania 3: monsterit matkalla Dracula
Ääniroolit piirrossarjoissa
Vuosi Sarja Rooli
1987-1988 Ankronikka Aku Ankka
1994 Beethoven (animaatiosarja) Ärri, Caesar, sivuroolit
1999-2000 Akun tehdas Aku Ankka
Digimon Motimon/Tentomon/Kabuterimon/AtlerKabuterimon, Gennai, Wizardmon, MetalSeadramon, Mugendramon, Etemon/MetalEtemon, Hiroaki Ishida, Susumu Yagami, Nanimon, Pulpmon, sivuäänet
2000-2001 Digimon Zero Two Upamon/Armadimon/Ankylomon/Digmon/Submarimon, Pegasumon, Tentomon/Kabuterimon, Andromon, RedVegiemon, Deputymon, Ninjamon, Hiroaki Ishida, sivuäänet
2001-2003 Disneyn Tarzanin legenda useita rooleja
Karhuset useita rooleja
2003-2006 Lilo & Stitch Stitch/626
2006-2016 Mikki Hiiren kerhotalo Aku Ankka
1997-1998 Nokkapokka Aku Ankka, Koura, sivuhahmoja
Pikku Piskit sivuäänet
1999-2012 Puuha-Pete Pusku, Putte, farmari Pikkelssi
1996-1999 Richard Scarryn touhukas maailma Banaani-gorilla, Hessun isä, Harri Hyeena
2002-2006 Roni Neutroni Sipe
Planeetta Sipe Sipe
2015 Star Wars Rebels Yoda (jakso "Jedin polku")
2004-2006 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Otto
1983-1986 Tarkastaja Gadget useita rooleja
1998-2005 Tehotytöt useita rooleja
1991 Tintin seikkailut useita rooleja
1993-1996 Tiny Toons (uusi dubbaus) Topi Sorsa, Helperi Possu
2006 Trollz Snarf
2002-2004 UBOS Loitsukirja Syylä, sivurooleja
2013-2016 Turbo FAST Piiskuri, sivurooleja
2015-2016 Leijonakaarti Rafiki, Goi Goi
Kahjokkaat Sänkileuka-Sid, Tsingis, Pikkukamu
2016- Kikattava kakkiainen Herra Hirvi
2017- DuckTales Aku Ankka
Muut ääniroolit
Vuosi Sarja/Peli Rooli
1996 Karvakorvat (tv-sarja) Useita rooleja
1997 Muumit ja Taikurin hattu Piisamirotta, Mörkö

Janne Reinikainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
1993-1998 Animaaniset Sivuäänet
1998 Antz – Muurahaizet Z-muurahainen
2002 Monsterit Oy Niitti, Pulla
2004 Katti Katti
2005 Madagascar Melman
2007 Mehiläisen elokuva Barry B. Benson
2008 Madagascar 2 Melman
2012 Madagascar 3 Melman

Ulla Renko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
1986-1988 Ville Vallaton sivuäänet
1993 Aladdin Jasmine
1994 Jafarin paluu Jasmine
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas Jasmine
1997/1977 Pelastuspartio Bernard ja Bianca
1997-2001 Disneyn Välitunti sivuäänet
1998 Mulan Fa Li, Mulanin äiti
2004 Lehmäjengi Annie
2004 Lazy Town Neiti Telle Töpinä (jaksot 1–30)
2004 Ihmeperhe Honey
2005/1942 Bambi sivuääniä
2005 Robots
2006 Utelias Vili Leväperä
2006 Lotta ystäväni suomenkielinen ääniohjaus
2006 Karvakamut suomenkielinen ääniohjaus
2006 Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa suomenkielinen ääniohjaus
2007 Disney Prinsessat: Lumoa ja taikaa + Usko unelmiisi Jasmine
2008 Bratz Kidz Fairy Talez
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Bonnie Hopps, Judyn äiti

Markku Riikonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Sarja/Peli Rooli
1991 Liisa Ihmemaassa Toto
Asterix ja suuri taistelu Kenturio
1992 Peter Pan Intiaanipäällikkö
1992-1993 Hopon poppoo Pekka
1993-1998 Animaaniset
1994 Olipa kerran keksijät
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) metsästäjä
1994-1995 Aladdin
1995 Pinocchio Stromboli
Texas Jack villissä lännessä Comstone Jones
Kvaakku seikkailee Joppe
1995-1996 Fievel
1995 Hopon poppoo Musta Pekka
1996 Joulupukki ja noitarumpu Feetu Faktori
Kaikenkarvainen Charlie 2 Carface
1997 Anastasia Vladimir
1997-1998 Nokkapokka
1998 Mulan Ensimmäinen Fa-suvun esi-isä
1999 Apinan tarina
1999-2000 Akun tehdas Musta Pekka
2000 Tie El Doradoon Hernán Cortés
Titan A.E. orjakaupan vartija
2012 Skylanders: Giants Arkeyan Conquertron, Arkeyan Kuningas

Eero Ritala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit Hannu Huuhkaja
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Asterix

Christopher Romberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1988–1991 Nalle Puhin uudet seikkailut Risto Reipas
1994 Leijonakuningas nuori Simba

Simo Routarinne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1998 (1985) Hiidenpata Rääppä
2008 Kärpäsenä kuuhun Poopchev
2011 Autot 2 sivuääniä

Carl-Kristian Rundman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
? (1967) Asterix – pieni suuri mies Galliasta Obelix
? (1985) Asterix – gallialaisten sankari Obelix
1993 (1963) Miekka kivessä Sir Kay
1996 Notre Damen kellonsoittaja Phoebus
101 dalmatialaista Roger
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Ruber
2000 Space Pigs Clown
2002 Notre Damen kellonsoittaja II Phoebus
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda Robert Canler, sivuäänet
2003 Tarzan & Jane
Looney Tunes: Taas kehissä Damian Drake
Atlantis – Milon paluu Ashton Carnaby
2006 The Batman Batman / Bruce Wayne
2009 Möröt vastaan muukalaiset tohtori Torakka
2011 Hop E.B.:n isä
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus luutnantti Delcourt
2013 Croodit Ugi
Itse ilkimys 2 Silas
Lego Batman: The Movie Batman / Bruce Wayne
2014 Lego Elokuva Batman / Bruce Wayne
Lentsikat 2: Pelastajat Pena Vartija[1]
Muumit Rivieralla Markiisi Mongaga[2]
2015 Batman Unlimited: Animal Instincts Batman
Batman Unlimited: Monster Mayhem Batman
2015–2016 Star Wars Rebels Cikatro Vizago, sivuäänet
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Gavin
Lego Justice League – Gotham Breakout Batman
Justice League Action Batman
2017 Lego Batman Elokuva Batman / Bruce Wayne
Voltron – Universumin soturi Raht (sivuääni jaksossa "Matka")
Itse ilkimys 3 Silas

Matti Ruohola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1979 Seitsemän veljestä Rovasti, Viertolan isäntä, Aapon tarinan kertoja
1981 Noitarumpu kertoja
1985 Liisa Ihmemaassa sivuääniä (jaksot 21-36)
1986 Maija Mehiläinen Ville, heinäsirkka Flip, sivuääniä[3]
1990–1992 Muumilaakson tarinoita Muumipappa, Haisuli, Posteljooni, Muurahaisleijona, sivuääniä
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumipappa
1996 Suuri Muumijuhla
2005–2006 Muumien malliin Muumipappa, Haisuli

Pasi Ruohonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Sarja/Peli Rooli
1997-2001 Disneyn Välitunti Herra E, Leikkuri, Herra Kelso, Herra White, sivuäänet
1999 Paavo Pesusieni Patrik Tähtönen
1999-2015 Pokémon kertoja (kaudet 1–17), Ghetsis, professori Oak, professori Rowan, Gary Oak, tehtaanpäällikkö Noland, Butch, Meyer (17. kausi), sivuäänet
2000, 2001, 2003, 2004, 2008-2015 Pokémon-elokuvat 1–4 ja 10–11 kertoja, Mewtwo (Mewtwon paluu), Öinen Rautanaama, Zekrom, Kyurem
2001 Harry Potter ja viisasten kivi Hagrid, Argus Voro, Voldemort
2001 Joutsenlaulu
Tehtävä – Pelastakaa kesäloma
2002 Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus
Harry Potter ja salaisuuksien kammio Hagrid, Argus Voro, basiliski
Unelmatyö Rosemond Valleyssä Max
2003 3 viisasta miestä
2004 Lehmäjengi Barry
Cubix professori Nemo, Maximix, Cerebrix
Scooby-Doo 2: Monsterit vapaalla Scooby-Doo
Paavo Pesusieni – elokuva Patrik Tähtönen, Dennis, tunnuslaulu
2005-2007 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme (2005–2007) Huntsman[4]
2005 Wallace & Gromit: Kanin kirous
2006-2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Raphael (kaudet 3-7), Augie-setä, ylipäällikkö Zanramon (2. kauden jaksot 3-5), Daimyo (4. kaudella), Hunni (kaudet 3-4, 7), Savanti Romero (4. kaudella), Metalli Mystikko, Nahkapää (kaudet 3, 4 ja 7), Joku (4. kaudella), Hamato Yoshi (2. kaudella), Yukio Mashimi, Faraji Ngala (4. kaudella), Kon-Shisho (4. kaudella), Pimeä-Raph, sivuäänet
2006 Helena ja keijukuningatar[5]
Asterix ja viikingit Olaf
Batman Pakkasherra[6]
Tallipihan bilehileet isäntä, poliisikonstaapeli
Scooby-Doo Scooby-Doo
2007 Prätkähiiret Kattinaattori (jaksot 13-28)
TMNT Raphael, Eversti Santino
The Simpsons Movie Fat Tony, Schwarzenegger[7]
Riemukas Robinsonin perhe Spurtti / Pate[8]
Mehiläisen elokuva[9]
Heavenly Sword Shen
2007-2008 Animalia kertoja, Stanely, Anselmi-setä, Horble
2008 Karvinen herää todellisuuteen[10]
Lauri kilpa-auto kertoja[11]
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Erällys (Hunter), Terrador
2008-2009 Superpahisten liiga oikeusmies Gene (1. kausi), Steve, Kersantti (1. kausi), Tuho Kuski (1. kausi), Komentaja Kaaos, Tuhoava Tuhoaja, Pahis Stevens (1. kausi), Yö Kyöpeli (1. kausi), Rock Gothlington (1. kausi), Humungo (1. kausi) sivuäänet
2009 Möröt vastaan muukalaiset
2010 Timon ja Pumba Pumba (3. tuotantokaudella)
Toy Story 3 Sätky
Alpha ja Omega Vihtori
Kaislikossa suhisee Mäyrä, Päälikko Näätä, tunnuslaulaja/loppulaulaja
Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto Diggs
2010-2011 Hero Factory Dunkan Bulk (Alokkaiden nousu), sivuäänet
2011 Jogi-karhu Jogi-karhu
Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu Vlad
Pentujengi ja aavekoira Aavekoira
Skylanders: Spyro’s Adventure sivuäänet
Avatar Hakoda, Maan valtias Kuei, Xin Fu, sivuäänet
2012 Skylanders: Giants Tree Rex, sivuäänet
Zambezia – lintukodon siipiveikot
Legends of Chima krokotiilikuningas Crominus, leijona Lavertus/Varjotuuli
2013 Sly Cooper: Thieves in Time Grizz
Turbo Gas
Lentsikat Bravo[12]
Frozen – huurteinen seikkailu Kuningas
Skylanders: Swap Force Scorp, Paroni Sharpfin
Knack (2013) Knack
2015 Star Wars Rebels Garazeb ”Zeb” Orrelios (1. kauden jaksot 1–10)
Paavo Pesusieni kuivalla maalla Patrik Tähtönen
Kätyrit Dumo-Sumo, sivuäänet
Skylanders: SuperChargers Astroblast, Paroni Sharpfin
2016 Skylanders: Imaginators Starcast, Paroni Sharpfin
Vaiana Chief Tui
Ratchet & Clank Felton Razz
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Mikko Repolainen

Jope Ruonansuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1994 Jafarin paluu Henki
1994–1996 Aladdin Henki
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas Henki

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erkki Saarela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1985–1986 Tontut Mölli, useita rooleja
Antti Aamunen
1992–1995 Kaukametsän pakolaiset Konna, herra Siili, herra Fasaani, herra Peltomyyrä, ym.
1993 (1987) Kimarat Oka-kaktus
1993–1995 Vili Vilperi Lärvi, Herra Kani

Niko Saarela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2006 Virran viemää Spike
Supermiehen poika pojan ääni
2007 The Simpsons Movie Tikku, Barney Gumble, Hassu-klovni, Otto Mann, rajavartija, isä
2010 Liisa Ihmemaassa sivuäänet
2012 Sammyn suuri seikkailu 2 Toots
2013 Räyhä-Ralf Räyhä-Ralf

Sanna Saarijärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli
2006 Ice Age 2 Ellie
Aivan villit Pirkko
2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika Ellie
2012 Sammyn suuri seikkailu 2 Rita
Ice Age 4: Mannerten mullistus Ellie
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Ellie

Eero Saarinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1981 Matka maailman ympäri 80 päivässä (sarja) Phileas Fogg, Ralph, Johnson, ylikomisario Rowan
Kolme muskettikoiraa Aramis
1989 Kolme muskettikoiraa Kertoja, Kuningas Ludvig
1993 Matka maailman keskipisteeseen (sarja) Phileas Fogg, lehtitoimittaja Ralph
Matka kapteeni Nemon kanssa (sarja) Phileas Fogg, lehtitoimittaja Ralph
1992 Turtles – mutanttikilpikonnat (sarja) Donatello, Michelangelo, Silppuri, Bepop, Vernon Fenwick
1994 Kolme muskettikoiraa (sarja) kertoja, Kuningas Ludvig
1992–1995 Kaukametsän pakolaiset (sarja) Viheltäjä, herra Jänis ym.
Batman Kirk Langstrom, Roland Daggett
1996 Kaikenkarvainen Charlie 2 Charlie
1997 Herkules Philoctetes (”Phil”)
Flubber - maailman mahtavin mönjä Philip Brainard
1998 Ötökän elämää Thorny
The Adventures of Super Mario Bros. 3 (sarja) Mario, Cheatsy Koopa, Bully Koopa, Hip Koopa
"Taikamiekka - Seikkailujen Camelot" Nummi
Egyptin prinssi Egyptiläinen sotilas
Batman ja Pakkasherra Sivuroolit
2000 Keisarin uudet kuviot Pacha
Titan A.E. Preed
"Toy Story 2" Mainari Paukku-Pete
"102 dalmatialaista" Jean Pierre Le Pelt
2001 Shrek Lordi Farquaard
2002 Kissojen valtakunta Muta
Ice Age Soto
2003 Looney Tunes: Taas kehissä Acmen johtaja
Bionicle: Valon naamio kertoja
2004 Lehmäjengi sivuäänet
Santapeikko
2005 "Robots" Gunk
"Riemukupla: Tankki täynnä" Sivuäänet
2005-2010 Nalle Puhin uudet seikkailut Myyrä (2000-luvun dubbaus)
2006 Aivan villit Veeti
Karvinen 2 Prinssi XII
Yli aidan Lou
Utelias Vili Joni
Topi ja Tessu 2 Herra Päättölä, Vellu
"Night at the Museum - yö museossa" Theodore Roosevelt
2007 Tallipihan bilehileet Paroni
2008 Space Chimps Houston
Narnian tarinat: Prinssi Kaspian Juormukas (ääni)
2009 Up – kohti korkeuksia työnjohtaja Tomi
"Night at the Museum 2" Theodore Roosevelt
2010 "Prinsessa ja sammakko" "Isukki" La Bouf
2011 Kaksin karkuteillä Vartiokaartin johtaja
"Autot 2" Sivuäänet
2015 "Night at the Museum - Haudan salaisuus" Theodore Roosevelt
Cinderella - Tuhkimon tarina Suurherttua
2017 Menneisyyden metsästäjät Kertoja
Autot 3 Smokey

Jaana Saarinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1967 Viidakkokirja (alkuperäinen dubbaus) Mowgli
1969 (1942) Bambi Bambi, Kalle Kaniini (”Rumpali”)
1973 Robin Hood Pupu-poika
2012 Pirates! Kuningatar Viktoria

Esa Saario[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
? (1976) Asterix valloittaa Rooman Julius Caesar, Akvavitix, sivuäänet
1982 Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) Taikapeili
1984 (1955) Kaunotar ja Kulkuri Tupsu
1985–1991 Kummikarhut (sarja) kuningas Jiitu
1988 Oliver ja kumppanit Jysky
Dino-Riders (sarja)
1988–1993 Kreivi Duckula Igor, kertoja
1989, 1999 Pieni merenneito kuningas Triton
1990–1991 Pilipalipilotit (sarja) Shere Khan
1991 Kaunotar ja hirviö kertoja
1991–1992 Varjoankka (sarja) Taurus Bulba, H. Huuhka
1992 Batman (sarja) komisario Gordon,tohtori Bartholomew,Carl Rossum
1993 Miekka kivessä (1963) sir Ector, Kertoja
Viidakkokirja (1967) Shere Khan
Batman - Mustan kostajan paluu Carl Beaumont (Mustan kostajan ääni), James Gordon
1994 Leijonakuningas Mufasa
Lumikki ja seitsemän kääpiötä (1937) kertoja
Aristokatit (1970) Napoleon, Luigi, Cyril, Igor
1995 Babe – urhea possu kertoja
Prinsessa Ruusunen (1959) kertoja, Hubertus
101 dalmatialaista (1961) Danny, Ara
1996 Joulupukki ja noitarumpu Joulupukki
1996–1998 Viidakkoviikarit (sarja) aikuinen Shere Kan
1997 Herkules Zeus
Flubber – maailman mahtavin mönjä Chester
Muumit ja Taikurin hattu Taikuri
1998 Babe suurkaupungissa kertoja
Hiidenpata (1985) kertoja, Dallben
Batman ja Pakkasherra James Gordon
Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri Perry White, James Gordon, Ceasar Carlini, sivuroolit
2000 Dinosaurus Yar
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus kuningas Triton
102 dalmatialaista tuomari / tohtori Parvol
2001 Atlantis – Kadonnut kaupunki kuningas Kashekim Nedakh
Monsterit Oy Rumilus
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan kertoja, sivuääniä
Aarreplaneetta Billy Bones
Kissojen valtakunta kertoja
2003 Viidakkokirja 2 Shere Kan
2004 Lehmäjengi sheriffi Sam Brown
2007 Röllin sydän kertoja, Kylävanhin, Löylyhenki

Joonas Saartamo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
2006 Ruma ankanpoika ja MINÄ! Einari
Huisi hai Tony
2012 Viisi legendaa Pitch Pikimusta
Taikojen talo Kiki[13]
2013 Salainen valtakunta Bufo[14]
2015 Big Hero 6 Fred
2016 Angry Birds -elokuva Pommi
2017 Smurffit: Kadonnut kylä Pattismurffi

Petteri Sallinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1995 (1961) 101 dalmatialaista Roger
1997–1998 101 dalmatialaista (tv-sarja) Roger
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Roger

Krisse Salminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2005 Robots Piper
2006 Keisarin salaisuus Useita äänirooleja
2007 Shrek kolmas Lumikki
2010 Toy Story 3 Barbie

Kristo Salminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2003 Sinbad – Seitsemän meren sankari Proteus
2009 G-Force – miniagentit Ben[15]

Elina Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1979 Minulla on tiikeri äänet
1984 Tove ja meri Tove
1986 Romu-Nisse ja hänen ystävänsä (televisiosarja) Tuuren äiti, Magrit
1988 Stiller, Garbo ja minä Nadja-koira
1989 Pieni enkeli kertoja
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (televisiosarja) Pikku Myy, Mymmelin tytär nuorena
1991 Rautamimmi Rautamimmin ääni
Kukon ja kanan sauna kaikki äänet
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Pikku Myy
1993 Kuinkas sitten kävikään? (lyhytelokuva) kertoja, Pikku Myy (kaikki äänet)
1994 Meidän Vaakerpyy ääni
1996 Suuri Muumijuhla Pikku Myy
Muumit meren aalloilla
1997 Muumit ja Taikurin hattu
2000 Poloiset (Marietta) (neitsytelokuva) kertoja
2004 Tove ja Tooti Euroopassa Tove
Vuosi Äänisatu Rooli
1979 Kolme Iloista Rosvoa kertoja
1989 Hyppeli-hiiri Myökki-Pyökki-Metsässä kertoja

Jari Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Televisiosarja/Peli Rooli
Sinisen Talon Nalle (kaksi viimeistä kautta) Sinisen Talon Nalle
2003 Hamtaro
2004-2018 Pokémon
2004- Winx Club Prinssi Sky, Palladium
2004 Transformers: Energon
Sly 2: Konnakopla Sly Cooper, sivuäänet
Yu-Gi-Oh! GX
2005 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2005)
Transformers: Cybertron Backstop, Jetfire, Red Alert (jaksot 40-52)
Koala Veljekset Sami
Sly 3: Konnien kunnia Sly Cooper, sivuäänet
2005–2010 Buzz! Greg
2006 Höjdarna Late, sivuäänet
2007 Ratchet & Clank: Tools of Destruction Zoni(t), Cronk, papukaija
Heavenly Sword
Motorstorm
Transformers: Animated
2008 Tallipihan Bilehileet sivuäänet
Pokémon: Darkrai nousee Brock [16]
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Cyril, sivuäänet
Ratchet & Clank: Quest for Booty Zoni(t), Cronk
2009 Ratchet & Clank: A Crack in Time
Pokémon: Giratina ja taivassoturi Brock
2010 Lou
Pokémon: Arceus ja elämän jalokivi Brock
Winx – salaisuuksien Linna Prinssi Sky [17]
The Shoot
EyePet
2011 The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapteeni Amerikka, J.A.R.V.I.S.
Pokémon: Zoroark – Illuusioiden mestari Brock
Ratchet & Clank: All 4 One Cronk
PlayStation Move Heroes Sly Cooper, Jak
Little Big Planet 2
2012 Little Big Planet Karting
2012–2013, 2015 Transformers: Prime Ratchet, sivuäänet
2013 Ratchet & Clank: Nexus Cronk, Stone Stonefield
Sly Cooper: Thieves in Time Sly Cooper, sivuäänet
2014 Little Big Planet 3
2015 Star Wars Rebels Kanan Jarrus
2016 Ratchet & Clank (elokuva) tri. Nefarious, Brax
Ratchet & Clank (vuoden 2016 videopeli)
2017 Transformers: Robots in Disguise Ratchet

Marja Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marja Salo on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
1996 Hopon poppoo Roxanne
2001 Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Enkeli

Henni-Liisa Stam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1997 Peppi Pitkätossu Peppi Pitkätossu
1997–1999 Peppi Pitkätossu (televisiosarja) Peppi Pitkätossu
2000 Peppi Etelämerellä Peppi Pitkätossu
2003– Winx (tv-sarja) Roxy, Flora
2005–2007 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme (televisiosarja) Rose
2007 Winx – salaisuuksien linna Flora
2007–2008 Bakugan Battle Brawlers (tv-sarja)[18] Julie Makimoto, Ventus Ingram, sivuäänet
2007– Finias ja Ferb (tv-sarja) Candace Flynn
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Arista
Chuggington (tv-sarja)[19]
2009– Pokémon May (kaudet 9 ja 11), Bonnie, Viola, sivuäänet
2010 Savannijengi
2010– Dibitassut Emmi
2011–2017 Lego Ninjago (televisiosarja) Nya
2011 Maaginen kristalli Didi
2012 Zambezia – lintukodon siipiveikot
2012– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Twilight Sparkle ( kaudet 1-6 )
2012– Tiketi Tok Talvikki
2017 My Little Pony: Elokuva Twilight Sparkle
Lego Ninjago Elokuva Nya

Heikki Sankari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1995 Pikku Pingviini Hubie
Pocahontas Ben
1997 Olipa kerran löytöretket
Anastasia Rasputin
Space Jam Sylvesteri, Henry Haisuli
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Sir. Lionel
Egyptin prinssi Ramses
Hiidenpata Hornansarvi
1999 Bartok Suurenmoinen Kallo
Rautajätti
2000 The Grinch kertoja
Titan A.E. kapteeni Joseph Korso
Herpertti
Tarkastaja Gadget
Paavo Puska

Velhokoira Merlin

2001 Pokémon 3: Unownien loitsu Entei
2002 Lilo & Stitch Kumu
2003 101 dalmatialaista 2: Pikku Kikero Lontoossa Salama
Peter Pan Kapteeni Koukku
2003-2006 Lilo & Stitch Kumu, Hörö/322, Kiksi/601
Pupu Pitkäkorva
2004- LazyTown Robi Rähmä
2004 Lehmäjengi Bob
Shrek 2 Saapasjalkakissa
Santapeikko
2005 Lilo & Stitch 2 Kumu
Wallace & Gromit: Kanin kirous Victor Quartermaine
Madagascar Kowalski
2006 Autot Make
Asterix ja viikingit
2007 Shrek kolmas Saapasjalkakissa
Riemukas Robinsonin perhe Herra Harrington, toimittaja
Kyytipoika
2008 Madagascar 2 Kowalski
2008- Madagascarin pingviinit Kowalski
2010 Shrek ja ikuinen onni Saapasjalkakissa
2011 Nalle Puhin elokuva – uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä kertoja
Autot 2 Make
Saapasjalkakissa Saapasjalkakissa
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus Barnard
2012 Madagascar 3 Kowalski
2014 Madagascarin pingviinit Kowalski
2017 "Autot 3" Make
Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviö Maurice

Heikki Sankari esiintyy myös videopeleissä Alkupolku Eskari, jossa hän toimii herra Pomppusen äänenä, sekä Matikkaraketti Juniori. Resistance 2 -pelin suomenkielisessä versiossa hän esittää päähenkilö Nathan Halea.

Susa Saukko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Sarja/Peli Rooli
Moby Dick
2004-2005, 2006-2009 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Karai (kaudet 3-4, 6), Renet (3. kaudella), Jhanna, Viral, sivuäänet
Vili Vilperi Nanni
Bouli
Veeti Paloauto Jenni
2006-2009 Vaihdokit Äiti, Agentti K
2006 Prätkähiiret Tuittu, Anni
2007 Heavenly Sword Kai
TMNT Karai
2007- Animalia Kaiku
2007 Rottatouille Colette
2007-2008 Winx Darcy (3. tuotantokausi)
Roni Neutroni Elsi
Kahden kerroksen karhut
2008 Kolmistaan Nenna
Space Chimps Luna
Niko – Lentäjän poika laumaporo
2009 Alvin ja pikkuoravat 2 Elina
2009- Pokémon Jessie (11. kaudesta lähtien), Aldith, Cynthia (15. kausi), Burgundy, Sophocles, sivuäänet
Rakkain terveisin Felix Sanna
2010 Toy Story 3 Triksi
2010- My Little Pony: Ystävyyden taikaa Fluttershy
2010 Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto Catherine
2012-2013, 2015 Transformers: Prime Arcee
Pirates! yllättävän kurvikas piraatti
2012 Ice Age 4: Mannerten mullistus Mummi
2013 Sly Cooper: Thieves in Time Neiti Decibel
Skylanders: Swap Force Tessa
Smurffit 2 Veksi
Pentujengi supersankareina prinsessa Jorala
2013-2014 Legends of Chima Crunket, G’Loona, Spinlyn, Maula, Flinx, sivuäänet
2014 Skylanders: Trap Team Tessa, Eye Scream, Bad Juju
2014-2017 Kauan eläköön kuningas Julien Clover
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Dulcia
Skylanders: SuperChargers Tessa
Transformers: Robots in Disguise Windblade
Gumballin mieletön maailma Penny Fitzgerald
2016 Ice Age 5: Törmäyskurssilla Mummi
2016- Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2012) Karai (2. kausi), Irma Langinstein, sivuäänet
2016 Skylanders: Imaginators Bad Juju, Tessa
2017 Jetron matkaan Sanni
Kauan eläköön kuningas Julien – maanpaossa! Clover
Glitter Force Doki Doki

Sari Siikander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Atlantis – Kadonnut kaupunki Helga Katrina Sinclair
2006 Tallipihan bilehileet Rouva Kuohu
2010 Marmaduke Maisa
2013 Räyhä-Ralf Mary

Pentti Siimes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Silvennoinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2006 Autot Martti
Karvakamut Mäntylä
2011 Autot 2 Martti
2017 Autot 3 Martti

Johan Simberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (ruotsinkielinen dubbaus) Muumipappa
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbaus) Muumipappa

Katja Sirkiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli Studio Huomio
2010 Nanny McPhee ja suuri pamaus Evangeline SW TELEVISION OY/WERNE Finnkino
2013 Lasse Kreikassa Sabina Bio Rex Distribution
Itse ilkimys 2 Jillian Finnkino
My Little Pony: Equestria Girls Rainbow Dash SDI Media Finland Nelonen Nappula Televisioelokuva
Frozen – huurteinen seikkailu Elsa, Lumikuningatar SDI Media Finland Disney
2015 Kunnon dinosaurus Myräkkä
2017 Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä Karhumuori
2018 Coco Naisjuontaja
Televisio- ja nettisarjat
Vuosi Sarja Rooli Studio Esityskanava Huomio
Hillitön hotelli Kalmattar, Neiti Harjanne, Kirsikka PVP Voice Yle TV2
Fairly Odd Parents Timmy Turner
Animalia Naksu, Helmi
Anton Siilinen ratkaisee Anton Siilinen Uptempo Oy Yle TV2
Ariol Ariol
Martta puhuu Martta, sivuäänet Uptempo Oy
Martine Martinen äiti Tuotantotalo Werne
2006–2008 Yu-Gi-Oh! GX Jasmine, Fonda Fontaine MTV3 jaksossa 31 Kiti Kokkonen näytteli Fonda Fontainea
2008–2009 Digimon Tamers kertoja, Aishwarya ”Curly” Rai, Lopmon/Antylamon, Pajiramon, sivuäänet Tuotantotalo Werne Nelonen
2009 Dinosaur King Ursula Sub Juniori
2011– Pokémon professori Aurea Juniper, Clair, konstaapeli Jenny, Delia Ketchum (20. kausi), sivuäänet SDI Media Finland MTV3
2012–2013 Beyblade: Metal Masters Kenta Yumiya, Hikaru Hasama MTV3
2012– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Rainbow Dash, sivuäänet SDI Media Finland Nelonen Perhe
2013 Beyblade: Metal Fury Kenta Yumiya, Hikaru Hasama, Tithi MTV3
2013– Ever After High Raven Queen Mattel (nettisarja) Useimmissa jaksoissa (muissa jaksoissa Susa Saukko)
2015 Star Wars Rebels Ahsoka Tano Nelonen, Disney XD
2015– Transformers: Robots in Disguise Strongarm Fox
2016 Kulipari – sammakkoarmeija Kuningatar Jarrah Netlix
2017 Jetron matkaan Otto Uptempo Oy Yle TV2
2017 Ankronikka Konnamuori Nelonen, Disney XD

Vivi-Ann Sjögren[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (ruotsinkielinen dubbaus) kertoja, Mymmeli, Nana
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti (ruotsinkielinen dubbaus) Mymmeli
1996 Joulupukki ja noitarumpu (ruotsinkielinen dubbaus) Joulumuori
Den brinnande båten (ruotsinkielinen dubbaus) kaksi tätiä

Rabbe Smedlund[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1981 Pekka Töpöhäntä Pilli, Pulla, Rikkovaaran Riku, Kalle Kyykäärme
1987 Mimosan syntymäyö kertoja, kissat ja noidat
1989–1991 Alfred J. Kwak Iiro, Apteekkari-Valto, Arkkipiispa, Tuomari Ruupertti, Prinssi Rohkea, Iiriksen pikkuveli Tom, Pormestari Pippi, Salamin prinssi, Tohtori livingstone, Napsu
1990-luku Postimies Pate useita sivurooleja
1991 Rautamimmi sivuäänet
1990–1992 Muumilaakson tarinoita Muumipeikko, Muumipappa nuorena
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumipeikko
1993 Seitsemän pientä hiirtä Petteri Hiiri, isä Hiiri, Näätä-setä
1996 Suuri Muumijuhla Muumipeikko, Nipsu
Joulupukki ja noitarumpu (ruotsinkielinen dubbaus) Vekara
1997 Muumit ja Taikurin hattu Muumipeikko
2000 Muumit ja Taikatalvi
2001 Muumit ja Taikalamppu
2005–2006 Muumien malliin

Miitta Sorvali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2007 Mehiläisen elokuva Janet Benson
2011 Rio Eva
2014 Rio 2
2017 Autot 3 Maikki Mäki

Sara Soulié[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sara Soulié on suomalainen näyttelijätär ja tanssijatar.

Vuosi Elokuva Rooli
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Ronski

Sari Ann Stolt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja / peli Rooli
1998 Pokémon – Mewtwon vastaisku Ash Ketchum
1999 Pokémon 2: Yhden voimalla Ash Ketchum
1999–2002 Pokémon (1. ja 3. kausi) Ash Ketchum
2000 Pokémon 3: Unownien loitsu Ash Ketchum
2001 Pokémon 4Ever Ash Ketchum
2002 Pokémon: Mewtwon paluu Ash Ketchum
2003 Bionicle: Valon Naamio Gali
2004 Ihmeperhe Mirage
Hain tarina Lola
2005 Nalle Puh ja Möhköfantti Möhköfantin äiti
2007 Riemukas Robinsonin perhe Fanni
2010– My Little Pony: Ystävyyden taikaa Scootaloo, Spike (2. kaudesta alkaen), Prinsessa Luna (kausi 2), Kuningatar Chrysalis, sivuäänet
2011 Kaksin karkuteillä Gothel
2012– Puu Fu Tom Tom
2013 Frozen – huurteinen seikkailu Bulda
2014 Rio 2 Gabi
Skylanders: Trap Team Mags
2015 Gumballin mieletön maailma Nicole Watterson, Hectorin äiti
Skylanders: SuperChargers Mags
2016 Sonic Boom Tails
Skylanders: Imaginators Mags
2017 Skylanders Academy Kaossandra
2018 Coco Mamá Imelda

Lilli Sukula-Lindblom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1990–1992 Muumilaakson tarinoita Pikku Myy (ruots. ääni)
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Pikku Myy (ruots.ääni)
1996 Joulupukki ja noitarumpu Nora (ruots. ääni)

Petteri Summanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja / videopeli Rooli
1993–1998 Animaaniset Yakko
1994 Joutsenprinsessa Lunni / Romly
1995 Toy Story – leluelämää Röh
1995–1996 Bambukarhut Slo Lee; sivuäänet
1996 Karvakorvat
1997 Joutsenprinsessa ja taikavuoren salaisuus Lunni
Muumit ja Taikurin hattu Muumipappa
Mowgli (1973) Mowgli, sivuääniä
1998 Ipanat Osku, isoisä Boris
Pocahontas II – matka uuteen maailmaan sivuäänet
Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Nuka
Joutsenprinsessa ja lumottu valtakunta Lunni
Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Piilunokka
Tontut (sarja) Danny; sivurooleja
Ötökän elämää Francis
Uppo-Nallen runoreissu Uppo-Nalle
Batman ja Pakkasherra Sivuroolit
1999 Toy Story 2 Röh
Tarzan sivuäänet
2000 Tie El Doradoon Tulio
Muumit ja Taikatalvi Muumipappa
2001 Shrek sivuäänet
2002 Lilo & Stitch sivuäänet
2003 Karhuveljeni Koda Tsoukki
Nasun suuri elokuva Tiikeri
Nemoa etsimässä Tärsky
Stitch! Avaruuskoe 626 Tohtori Hamsteri
2004 Ihmeperhe Hyytäjä
Juoksuhaudantie Crunch-muromainoksen ääni
2005 Madagascar Alex
Nalle Puh ja Möhköfantti Tiikeri
Riemukupla: Tankki täynnä Rey Peyton Sr.
Robots Herb Copperbottom
Siberian Express
2006 Utelias Vili Ted/keltahattuinen mies
Karhuveljeni Koda 2 Tsoukki
Leroy & Stitch Tohtori Hamsteri
2007 Surf’s Up – tyrskyn ratsastajat Chicken Joe
2008 Madagascar 2 Alex
2009 Planeetta 51 kenraali Grawl
2010 Toy Story 3 Röh
Megamind Metromies
2011 Autot 2 Francesco Bernoulli
2012 Madagascar 3 Alex
2016 Doria etsimässä Tärsky
2018 Ihmeperhe 2 Hyytäjä

Joonas Suominen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonas Suominen (s. 1977) on suomalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä. Hän aloitti teatteriuransa vuonna 1985 (ammattilaisena vuodesta 2000) ja hän on tehnyt monia äänirooleja TV-sarjoihin ja peleihin.

Ääniroolit TV-sarjoissa ja elokuvissa
 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2003 animaatiosarja)  … Hunni (2. kauden jaksot 8-9), sivuäänet (2003)  
 Code Lyoko  … Nicolas Poliakoff, sivuääniä (2006)  
 Prätkähiiret (vuoden 2006 animaatiosarja)  … Tohtori Katinkoski, Rystynen, Nyrkki, Nuikki (2006)  
 Hulk vs.  … Deadpool,Hogun (2009)  
 Pokémon: Master Quest  … Sivuäänet (2004)  
 Pokémon: Advanced  … Sivuäänet (2004)  
 Pokémon: Advanced Challenge  … Raoul Contesta (jaksot 78 ja 91), herra Sukizo (jakso 51), sivuäänet (2006)  
 Pokémon: Advanced Battle  … Tracey Sketchit, sivuäänet (2007)  
 Paavo Pesusieni – elokuva  … sivuäänet (2004)  
 Yu-Gi-Oh! GX  … Para, Elemental Hero Sparkman, Jagger Princeton, Kaibaman, sivuäänet  
 Transformers: Energon  … Prowl, Strongarm  
 Transformers: Cybertron  … Clocker, Undermine, Sideways, Soundwave, Smokescreen/Crosswise (jaksot 35-51), Brimstone (Jaksot 43-51)  
 Transformers: Animated  … Prowl, Porter C. Powell, Romuloinen, sivuäänet  
 Duel Masters (anime)  … Kintaro Namba, Jamira  
 Beyblade (anime)  … A. J. Topper, Andrei, Eddy Wheeler  
 Huntik  … Santiago, Puvut  
Ääniroolit peleissä
 Sly 2: Konnakopla  … Bentley, sivuäänet (2004)  
 Sly 3: Konnien kunnia  … Bentley (2005)  
 Ratchet & Clank: Tools of Destruction  … Kuuluttaja, piraatteja (2007)  
 Ratchet & Clank: Quest for Booty  … Baarimikko (2008)  
 PlayStation Move Heroes  … Bentley (2011)  
 Skylanders: Trap Team  … Pain-Yatta (2014)  
 Skylanders: Imaginators  … Pain-Yatta (2016)  

Martti Suosalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1995–1997 Batman Arvuuttaja, poliisi
1996–1997 Nokkapokka Taavi Ankka, sivurooleja
1997–1999 Nooan saari Rex
2001 Velhokoira Merlin
2004 Karvinen Karvinen

Heli Sutela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
2005 Anniina Ballerina (sarja)
2005–2007 Vekarat (sarja) Sanna
2008 Bolt Missu

Aila Svedberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Sarja / Peli Rooli
1979 Barbapapa[20]
1984 Jaki, vuoriston karhu[21]
1990–1992 Muumilaakson tarinoita Niiskuneiti, Mymmeli, Nana, Vilijonkan pisin lapsi, Puistotäti, Muumimamma nuorena, sivuääniä
1996 Suuri Muumijuhla Niiskuneiti
1997 Muumit ja Taikurin hattu Niiskuneiti, Mymmeli
1997 (1973) Mowgli Bagheera, susiäiti, norsunpoikanen, sivuääniä
2001 Muumit ja Taikalamppu Niiskuneiti
2005–2006 Muumien malliin

Lars Svedberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja Rooli
1979 Barbapapa (sarja)[22]
1984 Jaki, vuoriston karhu (sarja)[23]
1997 Herkules kertoja
2007 Rottatouille Anton Ego
2011 Gnomeo & Juliet William Shakespeare
2012 Pasila (yhdessä jaksossa) luontodokumentin lukijanääni

Pertti Sveholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Dinosaurus Bruton
2002 Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan sivuääniä
2010 Itse ilkimys herra Perkins
2013 Monsterit-yliopisto professori Kantti
2016 Doria etsimässä Hank

Niilo Syväoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akira Takaki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Animaatiosarjat

Jarkko Tamminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dubbauksia animaatioelokuvissa
Vuosi Elokuva Rooli
1992 (1953) Peter Pan Peter Pan, Lassi
1993 Super Mario Bros. Luigi
Mighty Morphin Power Rangers Billy/Sininen Ranger, Skull, Baboo
1995 Balto Balto
Pocahontas Thomas
Toy Story – leluelämää Linssi
Hopon poppoo Chad
1996 Joulupukki ja noitarumpu lentäjä
1997 Herkules Herkules
Hiiri, jota ei saatu hengiltä Lars Smuntz
Dumbo (1941) Kakkula
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Garret
Mulan sivuääniä
Ötökän elämää Flik
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Stuart Little
Pieni merenneito (1989) Merihevonen
2000 Keisarin uudet kuviot Keisari Kuzco
Hessu Hopo – rampin rämäpää Bradley aatelinen III
Dinosaurus Zini
2002 Stuart Little 2 Stuart Little
Spirit – villi ja vapaa Pikku Puro
2003 Kaapon eka leffa Kaapo
Stitch! Avaruuskoe 626 Reuben
Karhuveljeni Koda sivuääniä
Nemoa etsimässä Delfiini
2004 Ihmeperhe Pasi Pätkä, Syndrooma
Lehmäjengi Buck
Shrek 2 kolme pientä saksalaisporsasta
Katti Fisu, Humberflood
Hain tarina Katkarapu
2005 Robots Rodney
Riemukupla: Tankki täynnä Ray Peyton Jr.
Madagascar Mort
Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot Keisari Kuzco
2006 Karvinen 2 Niilo
Stuart Little 3 Stuart Little
2007 Shrek kolmas kolme pientä saksalaisporsasta
2008 Kekseliäs Kaisa Marko
2011 Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit komisario Koiranen, Lenni Lokinpoikanen
2012 Räyhä-Ralf Karkkikunkku
2014 Madagascarin pingviinit Mort
Dubbauksia animaatiosarjoissa
Vuosi Televisiosarja Rooli
1992 Batman Robin, Lelumies
1993–1994 Tintin seikkailut Tintti
1994 Beethoven (animaatiosarja) Mr. Huggs, Killeri, sivuroolit
1994–1996 Aladdin Mozenrath
1995 Power Rangers Billy/Sininen Ranger, Skull, Baboo
1995–1996 Bambukarhut Bambu Lee, Rotta Kakkonen, sivuääniä
Tiny Toons Gogo, Tasmanian tuholainen Jr.
1996–1997 Nokkapokka Rocky Rakettitulppa, Levy, Gus
1997– Looney Tunes Marvin Marsilainen
2002 Kaapo Hassu (Doug) Kaapo
2006–2008 Keisarin uusi koulu Kuzco
Dubbauksia videopeleissä
Vuosi Videopeli Rooli
2000 Keisarin uudet kuviot Keisari Kuzco
2002 Hugo: Ilkeä peili Hugo

Kari Tamminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oskari Tamminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viivi Tamminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjat
Elokuvat

Ulla Tapaninen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1988–1993 Kreivi Duckula (sarja) sivuäänet
1989 Pieni merenneito Ursula
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (sarja) Muumimamma, Vilijonkan keskimmäinen lapsi, Vertti, Naps, Lumimies
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Muumimamma
1993 Super Mario Bros. sivuäänet
1994 Leijonakuningas Sarabi
Peikko Keskuspuistossa Queen Gnorga
1995 Babe – urhea possu rouva Hoggett
1996 Suuri Muumijuhla Muumimamma
Joulupukki ja noitarumpu Joulupukin muori
1997–1999 Peppi Pitkätossu (sarja)[40] rouva Rissanen
1997 Muumit ja Taikurin hattu Muumimamma
1998 Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Zira
Petteri Punakuono Myrsky-Maire
Babe suurkaupungissa rouva Hoggett
1999 Muumit ja Näkymätön lapsi Muumimamma
Pieni merenneito (1989) Ursula
2000 Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Morgana
Apua! Olen kala Anna-täti
Peppi Etelämerellä
2003 Sammakoiden ennustus Juliette
2004 Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata Timonin äiti
2005 Salamaseepra Venla
2005–2006 Muumien malliin Muumimamma, sivurooleja

Ella Tarvonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
2015 K3 Kim
2017 Pokémon Lana
2017 Legend Quest Teodora

Nina Tapio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1989 Pieni merenneito (vuoden 1997 dubbaus) Ariel
1998 Taikamiekka – Seikkailujen Camelot Kayley (laulut)
Egyptin prinssi Miriam (laulut)
1999 Toy Story 2 Jessie
2000 Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Ariel
2004 Karvinen Liisa
2004–2006 Brandy ja Herra Whiskers (sarja) tunnuslaulut
2005 Keisarin uudet kuviot 2. Kronkin uudet kuviot neiti Lintusalo
Pikku Kananen Ringa Repo
Riemukupla: Tankki täynnä Charisma
2006 Karvinen 2 Liisa
2007 Barbie Eläinsaaren prinsessana Tallulah & Tiny
Riemukas Robinsonin perhe Viola-täti
2007–2010 Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh (sarja) tunnuslaulut
2008 Pieni merenneito 3: Arielin tarina Ariel
2008-2012 Beyblade: Metal (saga) Myreille Psychiokieus
2008– The Garfield Show (sarja) Liisa, sivuäänet
2010 Toy Story 3 Jessie
2015 Frozen – kuumetta Kuoro

Ville Tiihonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Rio Nigel
2014 Rio 2 Nigel
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Lokki

Taru Tikkanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari-Pekka Toivonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1997 Peppi Pitkätossu sivuääniä
2003 Sammakoiden ennustus Rene
2011 Gnomeo & Julia Tybalt
2018 Gnomeo & Julia: Sherlock Gnomes Tybalt

Pamela Tola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pamela Tola on suomalainen näyttelijä.

Vuosi Elokuva Rooli
2008 Beverly Hillsin hienostohauva Chloe
Helinä-keiju Rosetta
2009 Helinä-keiju ja kadonnut aarre
2010 Helinä-keiju ja suuri keijupelastus
Beverly Hillsin hienostohauva 2 Chloe
2011 Gnomeo & Julia Julia
Eetu ja Konna Zandie
2012 Beverly Hillsin hienostohauva 3: Viva la Fiesta! Chloe
Lorax Audrey
2017 Autot 3 simulaattori
2018 Gnomeo & Julia: Sherlock Gnomes Julia

Alina Tomnikov[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Sarja Rooli
2013 Ankronikka Tupu
2014–2017 Pokémon Serena
2014 Helinä-keiju ja Merirosvokeiju Zarina
2015 Cinderella – Tuhkimon tarina Tuhkimo
2016 Ratchet & Clank Cora Veralux
2016- Barbie-elokuvat Barbie
2017 Ohjat käsissä Zoe

Timo Torikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1990–1992 Muumilaakson tarinoita Nuuskamuikkunen, Taikuri, Juksu, Muhveli, Voimamies, useita sivuhahmoja
1994 Olipa kerran keksijät useita rooleja
1997 Muumit ja Taikurin hattu Nuuskamuikkunen
2005–2006 Muumien malliin (jaksot 11 ja 12)
2011 Kung Fu Panda 2 lordi Shen
2016 Lemmikkien salainen elämä Tiberius

Anna-Maija Tuokko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2010 Megamind Roxanne Ritchie
2012 Räyhä-Ralf Toffiina Tahmanen
2013 Tarzan Alice Greystoke
Vaahteramäen Eemeli ja Iida Liina
2014 Big Hero 6 GoGo Tomago
2016 Doria etsimässä Destiny
Sing Rosita
2017 Lego Batman Elokuva Pam
Emoji-elokuva Akiko Glitter

Miina Turunen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2003 Sinbad – seitsemän meren sankari Eris

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leena Uotila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / televisiosarja / videopeli Rooli
1979 Seitsemän veljestä Venla (ei käytetty)
1990–1992 Muumilaakson tarinoita (tv-sarja) kertoja, Vilijonkka, Noita, Jenni-täti, Viuhti, Ninni, Emma, vanginvartijan serkku, Primadonna, Tuhto, naarastiikeri, lukuisia sivurooleja
1992 Muumipeikko ja pyrstötähti Vilijonkka, Mymmeli, Talonpeikko
1997 Muumit ja Taikurin hattu (tietokonepeli) Vilijonkka, Viuhti
2004 Himpulat [41] (tv-sarja)
2005 Supermiehen poika
2006 Ruma ankanpoikanen ja MINÄ Esmeralda
2010 Itse ilkimys Grun äiti
2017 Itse ilkimys 3 Grun äiti

Sami Uotila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2000 Dinosaurus Aladar
2005 Riemukupla: Tankki täynnä Kevin
2006 Autot Salama McQueen
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja "Baby" Brent [42]
2011 Autot 2 Salama McQueen
2013 Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 "Baby" Brent
2016 Sing Buster Moon
2017 Autot 3 Salama McQueen
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
2010-2012 Martin tarinatalli Salama McQueen
2012- Littlest Pet Shop Sivurooleissa
2016 Lego Nexo Knights Clay Moorington

Piitu Uski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1981 Topi ja Tessu nuori Tessu
1998 Neiti Harju Neiti Harju

Tuomas Uusitalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva/Sarja Rooli
2018 Gnomeo & Julia: Sherlock Gnomes Ben nyt
2017 Ballerina Louis Mérante
2016 Kung Fu Panda 3 Po
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Senaattori Prospectus
Hotel Transylvania 2 Murray
Kunnon dinosaurus Santtu Salametsä
2014 Madagascarin pingviinit Lyhyt Pinna
Lego Elokuva Benny
Lentsikat 2: Pelastajat Maru
2013 Turbo Tito
Monsterit-yliopisto Toni "Pöpi" Töppö
2012 Helinä-keiju ja siipien salaisuus Clank
Ice Age 4: Mannerten mullistus Louis
2011 Happy Feet 2 Seymore
Kung Fu Panda 2 Po
Gnomeo & Juliet Benny
Rio Tipa
2010 Liisa Ihmemaassa Tittelityy / Tittelitom
Sammyn suuri seikkailu Ray
Megamind Hal/Titan
2008 Kung Fu Panda Po
2007 Rottatouille Emilé
2007– Animalia Livingstone
2005 Pikku Kananen Possu Ponneton
2004 Nasse löytää tuolin ja muita tarinoita Nasse
2002–2006 Roni Neutroni Kerkko

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mari Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1969– Seesamtie (sarja)
1994– Aladdin (sarja)
1995 Pocahontas Nakoma
Pikku pingviini Marina (puhe)
1995–1997 Batman (sarja) Summer Gleeson, Myrkkymuratti, Kissanainen
1996– Arttu (sarja) Artun äiti
1996–1997 Nokkapokka (sarja) Nelly, sivuhahmoja
1997 Flubber – maailman mahtavin mönjä Weebo
Space Jam Lola Vemmelsääri, nerdluck Nada
1998 Ötökän elämää Gypsy
Ipanat Susa
Pocahontas II – matka uuteen maailmaan Nakoma
Petteri Punakuono
Batman ja Pakkasherra Summer Gleeson
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri rouva Srour
Rautajätti
Pikku planeetta (sarja)
2000 The Grinch Martha May
2001–2003 Disneyn Tarzanin legenda (sarja) Kuningatar La, Greenly, Tanya
2002 Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Daphne
Tarzan & Jane Greenly
2003 Jeesus ja Josefine Louise

Anna-Maija Valonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / TV-sarja Rooli
1986 Basil Hiiri – Mestarietsivä Kuningatar Hiroria
1996–1999 Paavo Puska sivuäänet
1998 Mambo Virtanen
1998-1999 Tontut sivuäänet
Taavi-tontun huikeat seikkailut Susanna
2000-2004 Maikki ja pelottava Pontso laulavat lehmät, sivuosia
2004 Pieni jääkarhu
2008 Palomies Sami
2008 Kekseliäs Kaisa
2014 Mokon suuri maailma
Useita dokumentteja TV1 ja TV2

Kirsti Valve[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirsti Valve on suomalainen näyttelijätär.

Vuosi Elokuva Rooli
2012 Rat King jälkiäänitys
Vuosi Radiokuunnelma Rooli
2012 Metsästyskuvia suomesta

Lähde: [43][44]

Puntti Valtonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Tv-sarja Rooli
1997–1999 Nooan saari
1998 Mulan Yao, sotilas
1999 Stuart Little – pieni suuri hiiri Snowbell
2002 Stuart Little 2 Snowbell
2005 Madagascar Fossa / Kippari
Mulan II Yao
2006 Karvinen 2 Karvinen
Stuart Little 3 Snowbell
Happy Feet
2008 Desperon taru Boldo
Niko – Lentäjän poika Hirvas
Madagascar 2 Kippari, Fossa
2009 Madagascarin joulu Fossa, Kippari
Prinsessa ja sammakko Ray, tulikärpänen
Arthur ja Maltazard Prosciutto
2014 Madagascarin pingviinit Kippari/Fossa
2004- Pipsa Possu (sarja) isä Possu

Jussi Vatanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Artturi Joulu – joulupukin poika sivuääni
2013 Lasse Kreikassa uimaopettaja Pontus
2014 Bamse ja rosvokaupunki Bamse

Juha Veijonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1996 101 dalmatialaista Jasper
1997 Kätkijät konstaapeli Oliver Steady
1998 Babe suurkaupungissa huumekoira, katujengiläinen
2001 Saiturin joulu
2003 Looney Tunes: Taas kehissä DJ Drake, Brendan Frasier
2005 Robots Lug
2006 Autot Jasu Juntti
Happy Feet Lombardo
2007 Mehiläisen elokuva Ken
2008 Niko – Lentäjän poika Raavas
2011 Rio Armando
Happy Feet 2 Lombardo
2012 Niko 2 – lentäjäveljekset Raavas
2017 Autot 3 Jasu Juntti

Paula Vesala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatioelokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2006 Asterix ja viikingit Abba
High School Musical Taylor McKessie
Sikin sokin saduissa Ella / Tuhkimo
Karhuveljeni Koda 2 Nita
Arthur ja minimoit Selenia
2007 High School Musical 2 Taylor McKessie
2008 Horton
Helinä-keiju Helinä
High School Musical 3: Senior Year Taylor McKessie
Bolt Penny
2009 Poutapilviä ja lihapullakuuroja Sam Sparks
Helinä-Keiju ja kadonnut aarre Helinä
2010 Helinä-Keiju ja suuri keijupelastus
Savannijengi Bonnie
2011 Maaginen kristalli Jaga
2012 Helinä-Keiju ja siipien salaisuus Helinä
2014 Helinä-Keiju ja merirosvokeiju
Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus
Lentsikat 2: Pelastajat Dynamiitti
2016 Angry Birds -elokuva Stella
Doria etsimässä kuuluttaja

Televisiosarjat
Vuosi Elokuva Rooli
Roope-karhun taikaseikkailut Ping Pong
Takapihan poppoo Pablo
2005–2008 Zackin ja Codyn viiden tähden elämää
2011– Red caps Jaga

Vesa Vierikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1989 Suurenmoinen huviretki Wallace
1994 Väärät housut Wallace
1995 Pocahontas Lon
1996 Joulupukki ja noitarumpu Juho Vaneeri
Läheltä piti Wallace
1997 Herkules Paniikki
2001 Turilas ja Jäärä Jäärä
2003 Sinbad - Seitsemän meren sankari Kale
2006 Happy Feet Kertoja
2007 Surf’s Up - tyrskyn ratsastajat Big Z/Geek
2008 Niko - Lentäjän poika Musta Susi
2010 Liisa Ihmemaassa Bajardi
2011 Happy Feet 2 Kertoja
2015 Big Hero 6 Fredin isä
2016 Pikku prinssi Lentäjä
2017 Muumien taikatalvi Kertoja, postimies
Televisiosarjat
Vuosi Televisiosarja Rooli
1993 Matka kapteeni Nemon kanssa Kapteeni Nemo
1993-2005 Vili Vilperi Potso (2. tuotantokausi), sivuhahmoja
1997-1999 Nooan saari Sacha, Rex (2. ja 3. tuotantokausi)
2010 Turilas ja Jäärä (animaatiosarja) Jäärä

Rebecca Viitala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rebecca Viitala on suomalainen näyttelijätär.

Vuosi Elokuva Rooli
2012 Woyzeck Marie
2014 Näin koulutat lohikäärmeesi 2 Valka
2015 Inside Out – mielen sopukoissa Rileyn äiti

[45]

Johanna Viksten[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja Rooli
1998 Petteri Punakuono Juulia
1999 Viiru ja Pesonen – Viirun syntymäpäivä Viiru
2000 Viiru ja Pesonen – Postia kuninkaalle Viiru
Digimon-elokuva
2001 Furi ja maaginen metsä
2001–2002 UBOS Loitsukirja Casandra
2002 Viiru ja Pesonen – Viiru kateissa Viiru
Tuhkimo II – Unelmien prinsessa Meeri-hiiri
2005 Viiru ja Pesonen joulupuuhissa Viiru
2006 Keksijäkylän Lotta
2007–2008 Muumien maailma (sarja) Muumimamma
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus Muumimamma
2009 Viiru ja Pesonen – Muisti pätkii Viiru
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti Muumimamma

Aapo Vilhunen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilkka Villi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Teos Rooli
2011–2017 Lego Ninjago Zane, sivuäänet
2011– Pokémon professori Augustine Sycamore, Colress, Stephan, Khoury, professori Kukui, sivuäänet
2013 Räyhä-Ralf Markowski
Lucky Luke – Uudet seikkailut Lucky Luke
Monsterit-yliopisto Jonni Vaaramo
Tarzan John Greystoke
2015 Star Wars Rebels nuori Obi-Wan Kenobi, sivuäänet (elokuva Kapina nousee)
2016 Zootropolis – eläinten kaupunki Nicholas " Nick " P. Wilde
2017 Muumilaakson tarinoita Nuuskamuikkunen, Juksu (Vuoden 2017 uusi dubbaus)
Autot 3 Mike Joyride / Radiomies
Lego Ninjago Elokuva Zane
Ferdinand Ferdinand

Pauli Virta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virta ääninäytteli pääasiassa kaikissa PVP Voice Oy:n jälkiäänittämissä animaatiosarjoissa ja peleissä hänen kuolemansa asti.

Janne Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1996 Teräsmies (animaatiosarja) Teräsmies / Clark Kent
1995 Kaislikossa suhisee
1998 Egyptin prinssi Aaron
2000 102 dalmatialaista Kevin Shepherd
2006 Tallipihan bilehileet Dag-kojootti

Eeva-Kaarina Volanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeva-Kaarina Volanen on suomalainen näyttelijätär.

Vuosi Elokuva Rooli Huomioita
1962 Lumikki ja seitsemän kääpiötä Lumikki jälkiäänitys

Jukka Voutilainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva / Sarja / Peli Rooli
1981–1989 Smurffit (sarja) Suursmurffi
1983–1986 Tarkastaja Gadget (sarja) sivuäänet
1984 Saffi ja suolinnan aarre Feurstein, sivuäänet
1989–1991 Alfred J. Kwak (sarja) Eversti Rytinä, Laivastonvääpeli, Varpusmaan komentaja
1989 Kolme muskettikoiraa (sarja) Aramis, Kardinaali Richelieu, Tietäjä Eleksei, sivuäänet
1992 Rokkikukko
1995 Kaukametsän pakolaiset (sarja) monia rooleja
Vili Vilperi (sarja) Boris (jaksossa Vili ja vieras Venäjältä)
1996 Olipa kerran löytöretket (sarja) monia rooleja
Pinokkion seikkailut
Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina Hubert Mielinkieli, orava
Kaikenkarvainen Charlie (1989) Killer
1997 Flubber – maailman mahtavin mönjä Wilson Croft
Peppi Pitkätossu monia rooleja, mm. Fridolf, herra Lampinen, konstaapeli Klang
Megasónicos
Pelastuspartio Bernard ja Bianca (1977) Nuppi
1997–1999 Peppi Pitkätossu (tv-sarja) monia rooleja, mm. Fridolf, herra Lampinen, konstaapeli Klang
1998 Ötökän elämää Molt
Pumby
Ahmed, Alhambran prinssi
1999 Tarzan sivuäänet
Pieni merenneito (1989) Joonas
2000 Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus Joonas
Peppi Etelämerellä monia rooleja, mm. Fridolf, herra Lampinen, konstaapeli Klang
Viiru ja Pesonen – Postia Kuninkaalle Pesonen
2001 Furi ja maaginen metsä
2001–2002 UBOS Loitsukirja UBOS Loitsukirja
2005 Madagascar Mason
Tarzan 2 sivuäänet
Viiru ja Pesonen joulupuuhissa Pesonen
2006 Huisi hai Tuure
Keksijäkylän Lotta
Virran viemää Von Konna
Karvinen 2 kertoja
2007 The Simpsons Movie Russ Cargill (suom. ääni)
Barbie Eläinsaaren prinsessana Hovimestari & Lorenzo
Rottatouille Talon Labarthe
2008 Madagascar 2 Mason
Tuomas Veturi: Raiteiden sankari
2008– Madagascarin pingviinit (sarja) Mason, Fred, Savio (jakso "Kiero liero"), Chuck Charles, sivuäänet
2009 Viiru ja Pesonen – Muisti pätkii Pesonen
2010 Liisa Ihmemaassa Pekoraali
Alfa ja Omega Toni (engl:Tony)
2011 Gnomeo & Juliet herra Punatiili
Savannijengi Winston
Herra Popper ja pingviinit herra Grenmins (suom. ääni)
Autot 2 sivuääni
Smurffit Velho
2011–2014 Pokémon (sarja) Charon, Drayden, sivuäänet
2012 Madagascar 3 Mason
2013, 2014 Legends of Chima (sarja) Lagravis
Puppeteer kertoja
Smurffit 2 Velho
Tuuli nousee Castorp
2014–2015 Pac-Manin aavemaiset seikkailut Presidentti Piiri, sivuhahmot
2014 Lentsikat 2: Pelastajat Sisäministeri
2015 Vikke Viikinki (sarja) Urobe, Baltag, sivuäänet
2016 Pikku prinssi Laskija
2018 Gnomeo & Julia: Sherlock Gnomes Herra Punatiili

Laura Voutilainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toni Wahlström[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2000 Digimon-elokuva
2011 Rio Rafael
Artturi Joulu – Joulupukin poika sivuääni
2012 Zambezia – lintukodon siipiveikot
2014 Rio 2 Rafael

Ari Wirta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arttu Wiskari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1998 (1985) Hiidenpata Taran
2008 Kung Fu Panda mestari Mantis
2010 Shrek ja ikuinen onni
2011 Kung Fu Panda 2 mestari Mantis
Rango Muissa rooleissa
2013 Turbo Chet
2015 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho Obelix [47]
Kätyrit Walter Jr. Nelson
Inside Out – mielen sopukoissa Rileyn isä
2016 Kung Fu Panda 3 mestari Mantis
2017 Vaiana Tamatoa
Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
1996–1998 Viidakkoviikarit Bagheera

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yasmine Yamajako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Barbie: Prinsessakoulu Portia
2011 Barbie: Täydellinen Joulu Skipper
2012 Barbie: Prinsessa ja Poptähti Keira
2012 Hotel Transylvania Mavis Dracula
2013 My Little Pony: Equestria Girls Trixie, Cheerilee
2014 My Little Pony: Equestria Girls - Rainbow Rocks Trixie
2014 Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus Fuuria
2015 Barbie: Rock'n Royals Sloane
2015 Hotel Transylvania 2 Mavis Dracula
2015 Barbie ja siskot - Suuri pentuseikkailu Skipper
2016 Barbie ja siskot - Pentuja jahtaamassa Skipper
2016 Sing Meena
2017 Vaiana Vaiana[48]

Televisio- ja nettisarjat

Vuosi Sarja Rooli
2010- Monster High lyhtyanimaatiosarja sivuäänet
2011- Mia ja minä Mia
2012-2015 Barbie: Life in the Dreamhouse Skipper, Raquelle, sivuäänet
2012- My Little Pony: Ystävyyden taikaa Trixie, Cheerilee, sivuäänet
2013- Ever After High Cedar Wood
2014 Littlest Pet Shop Blythe Baxter (kausi 1)
2014– Pokémon Mallow, Alexa
2014- Lego Friends Stephanie
2015- Lego Elves Emily Jones
2016 K3 Kate
2017 Voltron – Universumin soturi Pidge (2. kauden jaksot 9–13 ja kaudet 3–5), Acxa, Olia, sivuäänet
2017– Glitter Force Doki Doki Mackenzie
Tero hoitaa Lola
Anton Siilinen ratkaisee sivuäänet
Nokkelikot Klaara
Mona vampyyri sivuäänet
Korisjengi Mia Rodriguez
Shadowhunters Clary
Skylanders Academy Stealth Elf
Ultimate Spider-Man Mary Jane Watson

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lentsikat 2: Pelastajat 3D (dub) Finnkino. Viitattu 1.8.2014.
  2. Maria Sid antaa Muumimammalle äänensä uudessa elokuvassa Savon Sanomat. 31.7.2014. Viitattu 4.11.2014.
  3. Arvostelussa Maija Mehiläinen SmackTheJack. Viitattu 19.12.2011.
  4. Jake Long – amerikkalainen lohikäärme jakson lopputekstit, Ajankohta: 8.2.2008, Julkaisija: Disney Channel, Viitattu 18.2.2008
  5. Scanbox entertainment Viitattu 24.9.2007.
  6. The Batman – Osa 1: Voimat käyttöön DVD, Viitattu: 14.2.2008
  7. The Simpsons dubataan suomeksi Viitattu 24.9.2007.
  8. jusmir.com Viitattu 24.9.2007.
  9. Finnkino.fi Viitattu 22.12.2007.
  10. FS-Film Oy Viitattu 2.6.2008.
  11. FS-Film Oy lokakuu 2008. Viitattu 10.10.2008.
  12. Disneyn uusi vauhdikas animaatio Lentsikat finnkino.fi. Viitattu 14.10.2013.
  13. Taikojen talo -hahmot Finnkino. Viitattu 8.9.2014.
  14. Epic (2013) Elonetissä
  15. G-Force – miniagentit Buena Vista International Finland. Viitattu 25.12.2011.
  16. Pokemon - Darkrai Nousee Viitattu 13.3.2011.
  17. Winx - Salaisuuksien Linna Viitattu 13.3.2011.
  18. Bakugan Battle Brawels Voice Chasers. Viitattu 20.12.2011.
  19. Chuggington Voice Chasers. Viitattu 20.12.2011.
  20. Barbapapa Eläköön kuvat!. 20.4.2010. Viitattu 22.2.2012.
  21. Karhuklassikko Jaki ja Nuka Eläköön kuvat!. 23.11.2009. Viitattu 22.2.2012.
  22. Eläköön kuvat! Barbapapa
  23. Eläköön kuvat! Jaki, vuoriston karhu
  24. Karila, Minna: Babe suurkaupungissa (Babe: Pig in the City) MTV Viihde. 13.5.2002. Viitattu 30.4.2014.
  25. Katto Kassinen TV-sarja sffilm.fi. Viitattu 30.4.2014.
  26. Mansikka-Marja: Mansikka-Marjan joulu dvdplaza.fi. Viitattu 30.4.2014.
  27. Bratz - Rock Enkelit sffilm.fi. Viitattu 30.4.2014.
  28. Finnkino.fi Viitattu 22.12.2007. [vanhentunut linkki]
  29. fs-film.fi Viitattu 6.10.2007.
  30. The Simpsons dubataan suomeksi Viitattu 6.10.2007.
  31. Eläköön Pinata jakson lopputekstit, 29.3.2008. MTV3.
  32. Transformers: Animated jakson lopputekstit, 30.3.2008. MTV3.
  33. Voice Chasers elokuu 2008. Viitattu 27.9.2008. (englanniksi)
  34. Code Lyoko 1 DVD Plaza. Viitattu 11.5.2010.
  35. Katto Kassinen TV-sarja boksi 3-levyä fs-film.fi. FS Film Oy. Viitattu 11.5.2010.
  36. Tuomas Veturi: Tarinoita raiteilta fs-film.fi. FS Film Oy. Viitattu 11.5.2010.
  37. Veeti Paloauto 1 fs-film.fi. FS Film Oy. Viitattu 11.5.2010.
  38. Saariston lapset ja hylje fs-film.fi. FS Film Oy. Viitattu 11.5.2010.
  39. Heiskanen, Outi: Napapiirin pikajuna - The Polar Express MTV3.fi. 3.12.2004. MTV Oy. Viitattu 11.5.2010.
  40. Peppi Pitkätossu - Talvi Huvikummussa. CDON.com
  41. Himpulat 4: Etsiskellään ja ihmetellään! 10.3.2006. DVDPlaza. Viitattu 10.1.2012.
  42. Buena Vista International Finland: Poutapilviä ja lihapullakuuroja Buena Vista International Finland. Viitattu 4.12.2011.
  43. Kirsti Valve (ent. Väänänen) (profiili) Näyttelijäliitto. Viitattu 21.1.2018.
  44. Kirsti Valve Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 21.1.2018.
  45. Näyttelijäliitto: Rebecca Viitala Näyttelijäliitto. Viitattu 16.12.2013.
  46. a b c d Luettelo suomalaisten näyttelijöiden äänirooleista R–Ö Elonetissä
  47. Tämä ei ole vitsi – Arttu Wiskari esittää elokuvassa Obelixia 27.02.2015. Episodi. Viitattu 28.3.2015.
  48. http://www.filmikamari.fi/pressit/tiedotteet.php?action=show&news_id=3567