Luettelo tenniksen WTA-maailmanlistan ykköspelaajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo WTA-tenniksen maailmanlistan ykköspelaajista vuodesta 1975 lähtien.

Joulukuussa 2007 todettiin australialaisen Evonne Goolagongin olleen tilastoykkösenä kahden viikon ajan huhti-toukokuussa 1976. Maailmanlistan ykkössija oli tuolloin virheellisesti merkitty Chris Evertille.[1]

Vuoden 2014 syyskuun loppuun mennessä kaikkiaan 20 eri pelaajaa oli käynyt WTA-maailmanlistan kärkipaikalla.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivitetty 30. syyskuuta 2014
Maa Nimi Ykköspelaajaksi Ykköspelaajasta Viikkoina Viikot yhteensä
Yhdysvallat Chris Evert (1) 3. marraskuuta 1975 25. huhtikuuta 1976 (26) 26
Australia Evonne Goolagong (2) 26. huhtikuuta 1976 9. toukokuuta 1976 (2) 2
Yhdysvallat Chris Evert 10. toukokuuta 1976 9. heinäkuuta 1978 (112) 138
Tšekki Martina Navrátilová (3) 10. heinäkuuta 1978 13. tammikuuta 1979 (27) 27
Yhdysvallat Chris Evert 14. tammikuuta 1979 27. tammikuuta 1979 (2) 140
Tšekki Martina Navrátilová 28. tammikuuta 1979 24. helmikuuta 1979 (4) 31
Yhdysvallat Chris Evert 25. helmikuuta 1979 15. huhtikuuta 1979 (7) 147
Tšekki Martina Navrátilová 16. huhtikuuta 1979 24. kesäkuuta 1979 (10) 41
Yhdysvallat Chris Evert 25. kesäkuuta 1979 9. syyskuuta 1979 (11) 158
Tšekki Martina Navrátilová 10. syyskuuta 1979 6. huhtikuuta 1980 (30) 71
Yhdysvallat Tracy Austin (4) 7. huhtikuuta 1980 20. huhtikuuta 1980 (2) 2
Tšekki Martina Navrátilová 21. huhtikuuta 1980 30. kesäkuuta 1980 (10) 81
Yhdysvallat Tracy Austin 1. heinäkuuta 1980 17. marraskuuta 1980 (20) 22
Yhdysvallat Chris Evert 18. marraskuuta 1980 2. toukokuuta 1982 (76) 234
Yhdysvallat Martina Navrátilová 3. toukokuuta 1982 16. toukokuuta 1982 (2) 83
Yhdysvallat Chris Evert 17. toukokuuta 1982 13. kesäkuuta 1982 (4) 238
Yhdysvallat Martina Navrátilová 14. kesäkuuta 1982 9. kesäkuuta 1985 (156) 239
Yhdysvallat Chris Evert 10. kesäkuuta 1985 13. lokakuuta 1985 (18) 256
Yhdysvallat Martina Navrátilová 14. lokakuuta 1985 27. lokakuuta 1985 (2) 241
Yhdysvallat Chris Evert 28. lokakuuta 1985 24. marraskuuta 1985 (4) 260
Yhdysvallat Martina Navrátilová 25. marraskuuta 1985 16. elokuuta 1987 (90) 331
Saksa Steffi Graf (5) 17. elokuuta 1987 10. maaliskuuta 1991 (186) 186
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Monica Seles (6) 11. maaliskuuta 1991 4. elokuuta 1991 (21) 21
Saksa Steffi Graf 5. elokuuta 1991 11. elokuuta 1991 (1) 187
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Monica Seles 12. elokuuta 1991 18. elokuuta 1991 (1) 22
Saksa Steffi Graf 19. elokuuta 1991 8. syyskuuta 1991 (3) 190
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Monica Seles 9. syyskuuta 1991 6. kesäkuuta 1993 (91) 113
Saksa Steffi Graf 7. kesäkuuta 1993 5. helmikuuta 1995 (87) 277
Espanja Arantxa Sánchez Vicario (7) 6. helmikuuta 1995 19. helmikuuta 1995 (2) 2
Saksa Steffi Graf 20. helmikuuta 1995 26. helmikuuta 1995 (1) 278
Espanja Arantxa Sánchez Vicario 27. helmikuuta 1995 9. huhtikuuta 1995 (6) 8
Saksa Steffi Graf 10. huhtikuuta 1995 14. toukokuuta 1995 (5) 283
Espanja Arantxa Sánchez Vicario 15. toukokuuta 1995 11. kesäkuuta 1995 (4) 12
Saksa Steffi Graf 12. kesäkuuta 1995 14. elokuuta 1995 (9) 292
Saksa
Yhdysvallat
Steffi Graf &
Monica Seles
15. elokuuta 1995 3. marraskuuta 1996 (64) 356 & 177
Saksa Steffi Graf 4. marraskuuta 1996 17. marraskuuta 1996 (2) 358
Saksa
Yhdysvallat
Steffi Graf &
Monica Seles
18. marraskuuta 1996 24. marraskuuta 1996 (1) 359 & 178
Saksa Steffi Graf 25. marraskuuta 1996 30. maaliskuuta 1997 (18) 377
Sveitsi Martina Hingis (8) 31. maaliskuuta 1997 11. lokakuuta 1998 (80) 80
Yhdysvallat Lindsay Davenport (9) 12. lokakuuta 1998 7. helmikuuta 1999 (17) 17
Sveitsi Martina Hingis 8. helmikuuta 1999 4. heinäkuuta 1999 (21) 101
Yhdysvallat Lindsay Davenport 5. heinäkuuta 1999 8. elokuuta 1999 (5) 22
Sveitsi Martina Hingis 9. elokuuta 1999 2. huhtikuuta 2000 (34) 135
Yhdysvallat Lindsay Davenport 3. huhtikuuta 2000 7. toukokuuta 2000 (5) 27
Sveitsi Martina Hingis 8. toukokuuta 2000 14. toukokuuta 2000 (1) 136
Yhdysvallat Lindsay Davenport 15. toukokuuta 2000 21. toukokuuta 2000 (1) 28
Sveitsi Martina Hingis 22. toukokuuta 2000 14. lokakuuta 2001 (73) 209
Yhdysvallat Jennifer Capriati (10) 15. lokakuuta 2001 4. marraskuuta 2001 (3) 3
Yhdysvallat Lindsay Davenport 5. marraskuuta 2001 13. tammikuuta 2002 (10) 38
Yhdysvallat Jennifer Capriati 14. tammikuuta 2002 24. helmikuuta 2002 (6) 9
Yhdysvallat Venus Williams (11) 25. helmikuuta 2002 17. maaliskuuta 2002 (3) 3
Yhdysvallat Jennifer Capriati 18. maaliskuuta 2002 21. huhtikuuta 2002 (5) 14
Yhdysvallat Venus Williams 22. huhtikuuta 2002 19. toukokuuta 2002 (4) 7
Yhdysvallat Jennifer Capriati 20. toukokuuta 2002 9. kesäkuuta 2002 (3) 17
Yhdysvallat Venus Williams 10. kesäkuuta 2002 7. heinäkuuta 2002 (4) 11
Yhdysvallat Serena Williams (12) 8. heinäkuuta 2002 10. elokuuta 2003 (57) 57
Belgia Kim Clijsters (13) 11. elokuuta 2003 19. lokakuuta 2003 (10) 10
Belgia Justine Henin-Hardenne (14) 20. lokakuuta 2003 26. lokakuuta 2003 (1) 1
Belgia Kim Clijsters 27. lokakuuta 2003 9. marraskuuta 2003 (2) 12
Belgia Justine Henin-Hardenne 10. marraskuuta 2003 12. syyskuuta 2004 (44) 45
Ranska Amélie Mauresmo (15) 13. syyskuuta 2004 17. lokakuuta 2004 (5) 5
Yhdysvallat Lindsay Davenport 18. lokakuuta 2004 21. elokuuta 2005 (44) 82
Venäjä Marija Šarapova (16) 22. elokuuta 2005 28. elokuuta 2005 (1) 1
Yhdysvallat Lindsay Davenport 29. elokuuta 2005 11. syyskuuta 2005 (2) 84
Venäjä Marija Šarapova 12. syyskuuta 2005 23. lokakuuta 2005 (6) 7
Yhdysvallat Lindsay Davenport 24. lokakuuta 2005 29. tammikuuta 2006 (14) 98
Belgia Kim Clijsters 30. tammikuuta 2006 19. toukokuuta 2006 (7) 19
Ranska Amélie Mauresmo 20. toukokuuta 2006 12. marraskuuta 2006 (34) 39
Belgia Justine Henin-Hardenne 13. marraskuuta 2006 28. tammikuuta 2007 (11) 56
Venäjä Marija Šarapova 29. tammikuuta 2007 18. maaliskuuta 2007 (7) 14
Belgia Justine Henin 19. maaliskuuta 2007 18. toukokuuta 2008 (61) 117
Venäjä Marija Šarapova 19. toukokuuta 2008 8. kesäkuuta 2008 (3) 17
Serbia Ana Ivanović (17) 9. kesäkuuta 2008 10. elokuuta 2008 (9) 9
Serbia Jelena Janković (18) 11. elokuuta 2008 17. elokuuta 2008 (1) 1
Serbia Ana Ivanović 18. elokuuta 2008 7. syyskuuta 2008 (3) 12
Yhdysvallat Serena Williams 8. syyskuuta 2008 5. lokakuuta 2008 (4) 61
Serbia Jelena Janković 6. lokakuuta 2008 1. helmikuuta 2009 (17) 18
Yhdysvallat Serena Williams 2. helmikuuta 2009 19. huhtikuuta 2009 (11) 72
Venäjä Dinara Safina (19) 20. huhtikuuta 2009 11. lokakuuta 2009 (25) 25
Yhdysvallat Serena Williams 12. lokakuuta 2009 25. lokakuuta 2009 (2) 74
Venäjä Dinara Safina 26. lokakuuta 2009 1. marraskuuta 2009 (1) 26
Yhdysvallat Serena Williams 2. marraskuuta 2009 10. lokakuuta 2010 (49) 123
Tanska Caroline Wozniacki (20) 11. lokakuuta 2010 13. helmikuuta 2011 (18) 18
Belgia Kim Clijsters 14. helmikuuta 2011 20. helmikuuta 2011 (1) 20
Tanska Caroline Wozniacki 21. helmikuuta 2011 29. tammikuuta 2012 (49) 67
Valko-Venäjä Viktoryja Azarenka 30. tammikuuta 2012 10. kesäkuuta 2012 (19) 19
Venäjä Marija Šarapova 11. kesäkuuta 2012 8. heinäkuuta 2012 (4) 21
Valko-Venäjä Viktoryja Azarenka 9. heinäkuuta 2012 17. helmikuuta 2013 (32) 51
Yhdysvallat Serena Williams 18. helmikuuta 2013 (85) 208

Viikot maailmanlistan ykköspelaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteensä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja Viikot
1. Steffi Graf 377
2. Martina Navrátilová 332
3. Chris Evert 260
4. Martina Hingis 209
5. Serena Williams 208
6. Monica Seles 178
7. Justine Henin 117
8. Lindsay Davenport 98
9. Caroline Wozniacki 67
10. Viktoryja Azarenka 51
11. Amélie Mauresmo 39
12. Dinara Safina 26
13. Tracy Austin 21
Marija Šarapova 21
15. Kim Clijsters 20
16. Jelena Janković 18
17. Jennifer Capriati 17
18. Arantxa Sánchez Vicario 12
Ana Ivanović 12
20. Venus Williams 11
21. Evonne Goolagong 2

Yhteen menoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja Viikot
1. Steffi Graf 186
2. Martina Navrátilová 156
3. Chris Evert 113
4. Steffi Graf (2) 94
5. Monica Seles 91
6. Martina Navrátilová (2) 90
7. Steffi Graf (3) 87
8. Serena Williams 85
9. Martina Hingis 80
10. Chris Evert (2) 76

Maailmanlistan ykköspelaajat kauden lopussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde: WTA[2]

Vuosi Pelaaja
1975 Chris Evert (1)
1976 Chris Evert
1977 Chris Evert
1978 Martina Navrátilová (2)
1979 Martina Navrátilová
1980 Chris Evert
1981 Chris Evert
1982 Martina Navrátilová
1983 Martina Navrátilová
1984 Martina Navrátilová
1985 Martina Navrátilová
1986 Martina Navrátilová
1987 Steffi Graf (3)
1988 Steffi Graf
1989 Steffi Graf
1990 Steffi Graf
1991 Monica Seles (4)
1992 Monica Seles
1993 Steffi Graf
1994 Steffi Graf
1995 Steffi Graf
1996 Steffi Graf
1997 Martina Hingis (5)
1998 Lindsay Davenport (6)
1999 Martina Hingis
2000 Martina Hingis
2001 Lindsay Davenport
2002 Serena Williams (7)
2003 Justine Henin-Hardenne (8)
2004 Lindsay Davenport
2005 Lindsay Davenport
2006 Justine Henin-Hardenne
2007 Justine Henin
2008 Jelena Janković (9)
2009 Serena Williams
2010 Caroline Wozniacki (10)
2011 Caroline Wozniacki
2012[3] Viktoryja Azarenka (11)
2013 Serena Williams

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Evonne Goolagong nousi tennisykköseksi, vaikka ura loppui 22 vuotta sitten 27.12.2007. Helsingin Sanomat. Viitattu 2.1.2008.
  2. Wozniacki Takes Home Year-End No.1 Again wtatennis.com. Viitattu 27.10.2011. (englanniksi)
  3. Azarenka Makes SFs, Clinches Year-End No.1 wtatennis.com. Viitattu 27.10.2012. (englanniksi)