Luettelo WBC-liiton naismestareista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Seuraavassa on luettelo World Boxing Council -liiton naismestareista.

r – Mestari luopui tittelistä.
s – Mestarilta vietiin vyö.

Korsisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta-aika Puolustusten lukumäärä
1 Thaimaan lippu Winyu Paradorn Gym 31. elokuuta 200711. elokuuta 2008 0
2 Japanin lippu Momo Koseki 11. elokuuta 2008 — hallitseva 16

Alempi kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta-aika Puolustusten lukumäärä
1 Japanin lippu Nanako Kikuchi 11. heinäkuuta 200517. toukokuuta 2007 1
2 Yhdysvaltain lippu Carina Moreno 17. toukokuuta 200731. lokakuuta 2009 3
3 Korean tasavallan lippu Huh Eunyoungväliaikainen mestari 1. kesäkuuta 20082. huhtikuuta 2010 0
4 Meksikon lippu Anabel Ortizväliaikainen mestari 31. lokakuuta 20098. toukokuuta 2011 1
5 Japanin lippu Naoko Fujioka 8. toukokuuta 2011 — 2013Luopui 2
6 Japanin lippu Mari Ando 14. joulukuuta 201317. toukokuuta 2014 0
7 Japanin lippu Yuko Kuroki 17. toukokuuta 2014 — hallitseva 4

|}

Kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta-aika Puolustusten lukumäärä
1 Pohjois-Korean lippu Eun Soon Choi 28. kesäkuuta 20052006s 0
2 Yhdysvaltain lippu Carina Moreno – väliaikainen mestari 22. helmikuuta 20072007 r 0
3 Thaimaan lippu Siriporn Thaveesuek Elinikäinen mestari 3. huhtikuuta 20072008r 3
4 Japanin lippu Naomi Togashi - Voitti väliaikaisen mestaruuden joka sittemmin muutettiin pysyväksi mestaruudeksi. 13. heinäkuuta 200823. kesäkuuta 2012 7
5 Thaimaan lippu Nongmuay KokietgymElinikäinen mestari 29. tammikuuta 20099. huhtikuuta 2010 1
6 Flag of Mexico.svg Esmeralda Moreno(Mestari toipilaana vuoden 2013 tammikuutsta lähtien) 23. kesäkuuta 20122015 s 1
7 Flag of Mexico.svg Ibeth Zamora Silva 3. maaliskuuta 2013 — hallitseva 7

Ylempi kärpässarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta aika puolustusten lukumäärä
1 Italian lippu Stefania Bianchini 7. elokuuta 200529. maaliskuuta 2008 4
2 Italian lippu Simona Galassi 29. maaliskuuta 200811. maaliskuuta 2011 2
3 Meksikon lippu Mariana JuárezVäliaikainen mestari 6. toukokuuta 2009 lähtien. Puolusti mestaruutta kuudesti. Voitti ottelun Galassia vastaan 11. maaliskuuta 2011 ja vahvisti mestaruutensa. 11. maaliskuuta 201113. lokakuuta 2012 2
4 Flag of Hungary.svg Renáta Szebelédi 27. lokakuuta 201219. toukokuuta 2013 0
5 Flag of Japan.svg Shindo Go 19. toukokuuta 201312. kesäkuuta 2014 2
6 Flag of Mexico.svg Arely Muciño 12. kesäkuuta 201419. syyskuuta 2015 0
7 Flag of Mexico.svg Jessica Chávez 19. syyskuuta 2015 — Hallitseva mestari 4

|}

Kääpiösarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Vyön hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Pohjois-Korean lippu Myung Ok Ryu 28. kesäkuuta 20052006r 1
2 Meksikon lippu Ana María Torres Voitti väliaikaisen mestaruuden joka muuttui pysyväksi mestariksi 7. lokakuuta 200619. lokakuuta 2007 1
3 Pohjois-Korean lippu Myung Ok Ryu (2) 19. lokakuuta 20072008 2008r 1
4 Meksikon lippu Ana María Torres (2) - Voitti väliaikaisen mestaruuden joka muutettiin pysyväksi mestaruudeksi 30. elokuuta 2008 — Luopui 3
5 Thaimaan lippu Usanakorn KokietgymVäliaikainen mestari 2. maaliskuuta 200913. kesäkuuta 2009 0

Ylempi kääpiösarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Vyön hallinta - aika Puolustusten lukumäärä
1 Pohjois-Korean lippu Kwang Ok Kim 28. kesäkuuta 20057. kesäkuuta 2006r 2
2 Tanskan lippu Anita Christensen 14. lokakuuta 2006 — 2007 2007r 0
3 Meksikon lippu Susana Vázquez 1. kesäkuuta 20072008s 0
4 Tanskan lippu Anita Christensen (2) - Voitti väliaikaisen mestaruuden joka muutettiin pysyväksi mestaruudeksi 14. syyskuuta 200721. kesäkuuta 2008 1
5 Bulgarian lippu Galina Koleva Ivanova 21. kesäkuuta 20085. lokakuuta 2009 2
6 Thaimaan lippu Usanakorn Kokietgym 5. lokakuuta 2009 — Hallitseva 0

Höyhensarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Vyön hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Meksikon lippu Jackie Nava 30. toukokuuta 200520. toukokuuta 2006 2
2 Argentiinan lippu Alejandra Marina Oliveras 20. toukokuuta 20064. joulukuuta 2008 3
3 Meksikon lippu Jackie Nava (2) – Väliaikainen mestari 16. syyskuuta 200730. huhtikuuta 2009 2
4 Argentiinan lippu Marcela Eliana Acuña 4. joulukuuta 2008 — Hallitseva 2
5 Meksikon lippu Jackie Nava (3) – Väliaikainen mestari 30. tammikuuta 2010 — Hallitseva 0

Ylempi höyhensarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Vyön hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Australian lippu Sharon Anyos Mestari toipilaana 22. lokakuuta 20052007 s 1
2 Saksan liittotasavallan lippu Ina Menzer 8. maaliskuuta 2005 — Hallitseva 5

Kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Vyön hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Kanadan lippu Jelena Mrdjenovich 18. marraskuuta 20059. huhtikuuta 2009 5
2 Ranskan lippu Myriam Chomaz 20. marraskuuta 2008 — Luopui 0
3 Kanadan lippu Olivia Gerula 9. huhtikuuta 2009 — Luopui 0

Ylempi kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Vyön hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Kanadan lippu Jessica Rakoczy 21. heinäkuuta 200516. syyskuuta 2005 0
2 Yhdysvaltain lippu Eliza Olson 16. syyskuuta 20052006s 0
3 Yhdysvaltain lippu Ann Saccurato 4. marraskuuta 2006 — 2007 2007 r 0
4 Kanadan lippu Jessica Rakoczy (2) 22. helmikuuta 200727. syyskuuta 2007 0
5 Yhdysvaltain lippu Ann Saccurato (2) 27. syyskuuta 20072008 r 0
6 Yhdysvaltain lippu Ann Saccurato (3) 11. elokuuta 2008 — Hallitseva 1
7 Kolumbian lippu Darys Esther PardoVäliaikainen mestari 30. lokakuuta 20098. toukokuuta 2010 0
8 Argentiinan lippu Erica Annabella FaríasVäliaikainen mestari 8. toukokuuta 2010 — Hallitseva 0

Ylempi kevytsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Vyön hallinta - aika Puolustusten lukumäärä
1 Yhdysvaltain lippu Mary Jo Sanders 30. heinäkuuta 2005 — 2006 2006 s 0
2 Ranskan lippu Anne Sophie Mathis 8. maaliskuuta 20082008 r 0
3 Argentiinan lippu Mónica Silvina Acosta 19. kesäkuuta 2009 — Hallitseva 1
4 Kolumbian lippu Lely Luz FlórezVäliaikainen mestari 8. elokuuta 2009 — Hallitseva 0

Välisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta-aika Puolustusten lukumäärä
1 Yhdysvaltain lippu Mary Jo Sanders 3. helmikuuta 20062006 r 0
2 Yhdysvaltain lippu Holly Holm 22. maaliskuuta 20072008 r 1
3 Norjan lippu Cecilia Brækhus 14. maaliskuuta 2009 — Hallitseva 2

Ylempi välisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta-aika Puolustusten lukumäärä
1 Jisselle Salandy ikuinen mestari 15. syyskuuta 20064. tammikuuta 2009 Kuoli auto-onnettomuudessa 5
2 Yhdysvaltain lippu Christy Martin 2. syyskuuta 2009 — Hallitseva 0

Keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Yhdysvaltain lippu Yvonne Reis 4. tammikuuta 20062007r 0
2 Kiinan lippu Wang Ya Nan 26. tammikuuta 2008 — luopui 1

Ylempi keskisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Yhdysvaltain lippu Laila Ali Mestari toipilaana 11. marraskuuta 20062007 s 2
2 Venäjän lippu Natascha Ragosina 15. joulukuuta 2007 — luopui 4

Raskassarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. Nimi Tittelin hallinta aika Puolustusten lukumäärä
1 Yhdysvaltain lippu Vonda Ward 10. helmikuuta 2007 — Luopui 0

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]