Luettelo Ruotsin korkeimmista rakennuksista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Turning Torso, Ruotsin ja Pohjoismaiden korkein rakennus.

Tämä on päivitettävä luettelo korkeimmista rakennuksista Ruotsissa. Listassa on yli 50 metriä korkeat rakennukset.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Nimi Sijainti Korkeus Kerroksia Vuosi Huomioita
1 Turning Torso Malmö 190 m 57 2005 Voitti Emporis Skyscraper-palkinnon vuonna 2005.
2 Norra tornen 1 - Innovationen Tukholma 121 m 38 2018 Tukholman korkein rakennus.
3 Scandic Victoria Tower Tukholma 120 m 32 2011 Pohjoismaiden korkein hotelli.
4 Kista Science Tower Tukholma 117 m 30 2003 Ruotsin korkein liikerakennus.
5 Kista torn Tukholma 110 m 30 2014
6 Point Hyllie (pidossa) Malmö 110 m 27 2016
7 Norra tornen 2 - Helix (rakenteilla) Tukholma 104 m 30 2020
8 Hotel Gothia Towers Göteborg 100 m 29 2014
9 Quality Hotel Friends Tukholma 90 m 25 2013
10 Malmö Live Malmö 87 m 25 2015
11 Dockan Hotell Malmö 85 m 23 2016
12 DN-skrapan Tukholma 84 m 27 1964 Ruotsin korkein rakennus vuosina 1964–2003.[1][2]
13 Söder Torn Tukholma 83 m 24 1997 [3][4]
14 Kronprinsen Malmö 82 m 27 1964
14 Tyresö View Tukholma 82 m 23 2014
16 Skrapan Västerås 81,4 m 26 1990
17 Skanskaskrapan Göteborg 81,3 m 23 1989
18 Skatteskrapan Tukholma 81 m 26 1959
19 Culture Casbah(suunnitteilla) Malmö 80 m 26 ?
20 Folksamhuset Tukholma 79 m 24 1959
21 Tenoren Malmö 75 m 16 2015
22 Ideon Gateway Lund 74 m 19 2012
23 Wenner-Gren Center Tukholma 73.7 m 25 1961
24 Trade Center Halmstad 73,5 m 24 1988
25 Gothia East Tower Göteborg 72 m 23 2001
25 Rica Talk Hotel Tukholma 72 m 19 2006
26 Scandic Infra City Upplands Väsby 70 m 24 1991
27 Forum Nacka Nacka 69,5 m 18 1989
28 Scandic Triangeln Malmö 69 m 22 1989
29 Närlundaskrapan Helsingborg 68 m 22 2007
30 Kaninen-kortteli Malmö 67 m 19 2014
31 Västeråsin kaupungintalo Västerås 65 m 17 1958
32–35 Hötorgsskraporna 1–4 Tukholma 72 m 19 1962
36 Kockumshuset Malmö 65 m 16 1958
36 Quality Hotel View Malmö 65 m 15 2015
37 Tornet Linköping 64 m 19 2008
38 Gothia West Tower Göteborg 63 m 18 1988
38 Slagthuset Malmö 63 m 13 1991
40 Scandic Hotel Ariadne Tukholma 62 m 17 1989
40 Malmö Arena Hotell Malmö 62 m 16 2014
42 Hötorgsskrapan 5 Tukholma 61 m 19 1962
42 Bonnierhuset Tukholma 61 m 18 1949
42 Södra Kungstornet Tukholma 61 m 17 1925
42 World Food building (rakenteilla) Linköping 61 m 17 2020
46 Norra Kungstornet Tukholma 60 m 16 1924
47 Gårda Business Center Göteborg 59,4 m 17 1989
48 Stockholm Globe City Tukholma 58 m 16 1988
49 Kronprinsessan 1 Malmö 57,5 m 18 2016
50 Kristianstadin keskussairaala Kristianstad 57 m 13 1973
50 Hotell Opalen Göteborg 57 m 16 2009
52 Nyponet Tukholma 56 m 21 1958
52 Sahlgrenin yliopistosairaala Göteborg 56 m 18 1959
52 Ostkupan Göteborg 56 m 16 1964
52 Meeting Point Malmö Malmö 56 m 13 2015
56 Frölundan erikoissairaala Göteborg 55 m 17 1967
56 SDS-Huset Malmö 55 m 15 1965
56 Centralblock-yliopistosairaala Lund 55 m 14 1968
57 ÅF building Göteborg 55 m 16 2014
57 Niagara Malmö 55 m 11 2015
61 Öresundshuset Malmö 52 m 14 1973
63 Uppsala View Uppsala 51 m 16 2018

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. DN-Skrapan Emporis.com. Viitattu 14.10.2008.
  2. DN-Skrapan SkyscraperPage.com. Viitattu 21.10.2008.
  3. Söder Torn Emporis.com. Viitattu 14.10.2008.
  4. Söder Torn SkyscraperPage.com. Viitattu 21.10.2008.