Luettelo Regia Marinan aluksista 1861

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Regia Marinan aluksista 1861 esittelee Regia Marinaan perustettaessa liitetyt sotalaivat.

Purjealukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fregatit
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Partenope 1834 2542 36 Napolin laivasto poistettu 1868
Regina 1840 2867 50 Napolin laivasto poistettu 1870
San Michele 1841 2348 66 Sardinian laivasto poistettu 1875
Korvetit
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Caracciolo 1811 1616 46 Napolin laivasto
ex-Amalia, ex-Maria Carolina
poistettu 1865
Cristina 1812 750 22 Napolin laivasto
ex-Letizia
poistettu 1866
Euridice 1828 1419 20 Sardinian laivasto poistettu 1869
Iride 1838 740 12 Sardinian laivasto
ex-Aquila
poistettu 1869

Höyrylaivat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linjalaivat
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Re Galantuomo 1850 3611 82 Napolin laivasto
ex-Monarca
poistettu 1875
Fregatit
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Carlo Alberto 1853 3231 57 Sardinian laivasto poistettu 1869
Vittorio Emanuele 1856 3201 47 Sardinian laivasto poistettu 1900
Maria Adelaide 1859 3429 51 Sardinian laivasto poistettu 1900
Giuseppe Garibaldi 1860 3390 46 Napolin laivasto
ex-Borbone
poistettu 1894
Duca di Genova 1860 3459 50 Sardinian laivasto poistettu 1875
Italia ?? 3622 54 Napolin laivasto
ex-Farnese
poistettu 1875
Principe Umberto ?? 3446 54 Sardinian laivasto poistettu 1875
Gaeta ?? 3917 54 Napolin laivasto poistettu 1875
Principe di Carignano 1863 4021 22 Sardinian laivasto poistettu 1875
Potkurikorvetit
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
San Giovanni ?? 1752 32 Sardinian laivasto poistettu 1875
Magenta ?? 2669 20 Toscanan laivasto poistettu 1875
Etna ?? 1538 12 Napolin laivasto poistettu 1875
Principessa Clotilde ?? 2184 24 Sardinian laivasto poistettu 1875
Siipirataskorvetit
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Stabia 1833 571 3 Sardinian ja myöhemmin Napolin laivasto
ex-Ferdinando II
poistettu 1863
Tripoli 1840 651 4 Sardinian laivasto poistettu 1876
Monzambano 1841 886 4 Napolin laivasto
entinen kauppalaiva SS Mongibello
poistettu 1875
Ruggiero 1843 1342 6 Napolin laivasto poistettu 1877
Guiscardo 1843 1343 6 Napolin laivasto poistettu 1862
Tancredi 1843 1342 6 Napolin laivasto poistettu 1868
Roberto 1843 1339 6 Napolin laivasto poistettu 1863
Ercole 1843 1285 6 Napolin laivasto
ex-Gaeta
poistettu 1875
Archimede 1844 1285 10 Napolin laivasto poistettu 1882
Malfatano 1844 671 4 Sardinian laivasto poistettu 1870
Palinuro 1844 571 3 Napolin laivasto poistettu 1863
Miseno 1844 587 3 Napolin laivasto poistettu 1870
Stromboli 1844 571 8 Napolin laivasto poistettu 1865
Tukery 1848 947 10 Napolin ja Sardinian laivastot
ex-brittiläinen kauppalaiva Vectis
poistettu 1870
Fulminante 1848 1389 10 Napolin ja Sardinian laivastot
ex-brittiläinen kauppalaiva SS Bombay
poistettu 1872
Constituzione 1849 2135 10 Sardinian laivasto poistettu 1875
Governolo 1849 2243 12 Sardinian laivasto poistettu 1882
Ettore Fieramosca 1850 1388 6 Napolin laivasto poistettu 1883
Tykkiveneet
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Ardita 1859 285 2 Toscanan laivasto poistettu 1880
Veloce 1859 285 2 Toscanan laivasto poistettu 1880
Vinzaglio 1860 258 4 Sardinian laivasto poistettu 1869
Confienza 1860 258 4 Sardinian laivasto poistettu 1880
Curtatone 1860 258 4 Sardinian laivasto poistettu 1875
Montebello 1860 258 4 - poistettu 1872
Palestro 1860 288 4 Toscanan laivasto poistettu 1890
Varese 1860 288 4 Sardinian laivasto poistettu 1888
Sluupit (Avvisi)
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Gulnara 1834 443 4 Sardinian laivasto poistettu 1875
Ichnusa 1837 443 3 Sardinian laivasto poistettu 1867
Aquila 1840 567 5 Napolin laivasto poistettu 1875
Peloro 1842 287 4 Napolin laivasto poistettu 1875
Giglio 1846 246 2 Toscanan laivasto poistettu 1879
Authion 1847 492 3 Sardinian laivasto poistettu 1882
Garigliano 1854 325 4 Napolin laivasto poistettu 1883
Sirena 1859 348 3 Napolin laivasto poistettu 1884
Baleno 1860 192 2 Napolin laivasto poistettu 1907
Prikit
Nimi Vesille Uppouma tykit mistä Kohtalo
Aurora 1827 632 10 Sardinian laivasto poistettu 1866
Generoso 1828 467 18 Napolin laivasto ex- Principe Carlo poistettu 1863
Zeffiro 1832 585 20 Napolin laivasto poistettu 1869
Valoroso 1837 902 20 Napolin laivasto poistettu 1869
Intrepido 1839 630 18 Napolin laivasto poistettu 1863
Eridano 1841 443 16 Sardinian laivasto poistettu 1868
Colombo 1843 472 16 Sardinian laivasto poistettu 1867 tai 1869
Daino 1844 472 8 Sardinian laivasto poistettu 1869

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laivastolla oli lisäksi kuusi potkuri- ja seitsemän siipirataskuljetusalusta, joissa oli yhteensä 26 tykkiä. Lisäksi oli kuusi aseistamatonta siipiratashinaajaa ja kahdeksan purjein varustettua kuljetusalusta, joissa oli yhteensä kaksi tykkiä. Sisävesillä oli kuusi tykkivenettä. Telakoilla oli rakenteilla kahdeksan alusta, joihin oli suunniteltu yhteensä 272 tykkiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Gardiner Robert (toim.): Conway's All the World's Fighting Ships 1860-1905. Lontoo, Englanti: Conway Maritime Press, 2002. ISBN 0-85177-133-5. (englanniksi)