Luettelo Kolumbian kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kolumbian kartta

Tämä on luettelo Kolumbiassa sijaitsevista kaupungeista. Luettelo jakautuu kahteen osaan. Luettelon ensimmäisessä osassa listataan Kolumbian virallisen väestöennusteen mukaiset suurimmat kaupungit (yli 100 000 asukkaan). Luettelon toisen osan muodostaa suppeampi aakkosjärjestykseen järjestetty kaupunkilista.

Kolumbian suurimmat kaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolumbiassa on yli 1100 kuntaa. Näille on laadittu vuoden 2005 väestönlaskennan pohjalta vuoteen 2020 ulottuva väestöennuste vuosittaisine kesäkuun lopun väkilukuineen. Oheisessa taulukossa esitetään tämän väestöennusteen mukaiset yli 100 000 asukkaan kunnat kesäkuun lopun 2017 väestöennusteen mukaan. Departementtien hallintokeskukset on esitetty vahvennettuina.[1]

Kolumbian yli 100 000 asukkaan kaupungit väestöennusteen mukaan [1]
N.° Kaupunki Departementin lyhenne Väkiluku
(30.6.2017)
1 Bogotá CUN 8 080 734
2 Medellín ANT 2 508 452
3 Cali VAC 2 420 013
4 Barranquilla ATL 1 228 621
5 Cartagena BOL 1 025 086
6 Cúcuta NSA 662 765
7 Soledad ATL 648 949
8 Ibagué TOL 564 077
9 Soacha CUN 533 718
10 Bucaramanga SAN 528 575
11 Villavicencio MET 505 996
12 Santa Marta MAG 499 257
13 Pereira RIS 474 356
14 Bello ANT 473 384
15 Valledupar CES 473 232
16 Montería COR 454 032
17 Pasto NAR 450 815
18 Buenaventura VAC 415 640
19 Manizales CAL 398 874
20 Neiva HUI 345 911
21 Palmira VAC 308 671
22 Armenia QUI 299 712
23 Sincelejo SUC 282 833
24 Popayán CAU 282 561
25 Riohacha LAG 277 913
26 Itagüí ANT 273 944
27 Floridablanca SAN 266 669
28 Envigado ANT 232 854
29 Tuluá VAC 216 604
30 Tumaco NAR 208 318
31 Dosquebradas RIS 202 789
32 Tunja BOY 195 496
33 Barrancabermeja SAN 191 616
34 Girón SAN 190 283
35 Apartadó ANT 189 325
36 Uribia LAG 186 532
37 Florencia CAQ 178 449
38 Turbo ANT 167 886
39 Maicao LAG 162 118
40 Piedecuesta SAN 156 167
41 Yopal CAS 146 204
42 Ipiales NAR 145 073
43 Fusagasugá CUN 139 805
44 Facatativá CUN 136 950
45 Cartago VAC 133 652
46 Chía CUN 132 691
47 Pitalito HUI 130 693
48 Zipaquirá CUN 126 409
49 Malambo ATL 125 245
50 Jamundí VAC 124 586
51 Rionegro ANT 124 219
52 Magangué BOL 123 906
53 Yumbo VAC 122 718
54 Lorica COR 119 838
55 Caucasia ANT 117 670
56 Quibdó CHO 116 087
57 Buga VAC 114 807
58 Duitama BOY 113 516
59 Sogamoso BOY 112 287
60 Manaure LAG 112 103
61 Girardot CUN 106 283
62 Ciénaga MAG 104 897
63 Tierralta COR 104 817
64 Sabanalarga ATL 100 328

Kolumbian kaupunkeja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Colombia. Proyecciones de Población municioales por área. 2005–2020, a junio 30 (xls (MS-Excel)) DANE, dane.gov.co. Viitattu 28.1.2017. (espanjaksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: es:Anexo:Municipios de Colombia por población