Luettelo Euroopan avaruusjärjestön pääjohtajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Euroopan avaruusjärjestön ja sitä edeltäneiden länsieurooppalaisten avaruusorganisaatioiden ESROn ja ELDOn pääjohtajista.

ELDOn johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

pääjohtaja virassa maa
Renzo Carrobio di Carrobio[1] 1964–1972 Italia
Robert Aubinière [2] 1972–1975 Ranskan lippu Ranska
George Van Reeth [3] 1975 Belgian lippu Belgia

ESROn johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

pääjohtaja virassa maa
Pierre Auger[4] 1964–1967 Ranskan lippu Ranska
Herman Bondi [5] 1967–1971 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia
Alexander Hocker| [6] 1971–1974 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta
Roy Gibson [7] 1974–1975 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia

ESAn johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

pääjohtaja virassa maa
Roy Gibson [8] 1975–1980 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia
Erik Quistgaard[9] 1980–1984 Tanskan lippu Tanska
Reimar Lüst [10] 1984–1990 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta
Jean-Marie Luton [11] 1990–1997 Ranskan lippu Ranska
Antonio Rodotà [12] 1997–2003 Italia
Jean-Jacques Dordain [13] 2003–virassa Ranskan lippu Ranska

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Renzo Carrobio di Carrobio ELDO Secretaries General. 18.7.2009. European Space Agency. Viitattu 26.10.2009.
  2. Robert Aubinière ELDO Secretaries General. 15.7.2009. European Space Agency. Viitattu 26.10.2009.
  3. George Van Reeth ELDO Secretaries General. 15.7.2009. European Space Agency. Viitattu 26.10.2009.
  4. Pierre Auger Past Directors General of ESRO. 15.7.2009. European Space Agency. Viitattu 29.8.2009.
  5. Herman Bondi Past Directors General of ESRO. 17.7.2009. European Space Agency. Viitattu 29.8.2009.
  6. Alexander Hocker Past Directors General of ESRO. 18.7.2009. European Space Agency. Viitattu 29.8.2009.
  7. Roy Gibson Past Directors General of ESRO. 11.12.2007. European Space Agency. Viitattu 29.8.2009.
  8. Roy Gibson Past Directors General of ESA. 11.12.2007. European Space Agency. Viitattu 24.8.2009.
  9. Erik Quistgaard Past Directors General of ESA. 11.12.2007. European Space Agency. Viitattu 24.8.2009.
  10. Reimar Lüst Past Directors General of ESA. 11.12.2007. European Space Agency. Viitattu 24.8.2009.
  11. Jean-Marie Luton Past Directors General of ESA. 11.12.2007. European Space Agency. Viitattu 24.8.2009.
  12. Antonio Rodotà Past Directors General of ESA. 11.12.2007. European Space Agency. Viitattu 24.8.2009.
  13. Jean-Jacques Dordain ESA Director General About ESA. 11.11.2008. European Space Agency. Viitattu 24.8.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]