Luettelo Argentiinan kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Argentiinassa sijaitsevista kaupungeista. Taulukon ensimmäisessä osassa on Argentiinan yli 50 000 asukkaan kaupungit suuruusjärjestyksessä sekä tätä pienemmät maakuntiensa pääkaupungit. Taulukon toisessa osassa on argentinalaisia kaupunkeja aakkosjärjestyksessä.

Vuonna 2010 järjestetyn väestönlaskennan mukaan Argentiinan väkiluku oli 40 117 096. Heistä kaupunkilaisiksi luokiteltiin 36 517 332 (91,03 %) ja maaseutuasukkaiksi 3 599 764 ihmistä (8,97 %).[1]

Argentiinan suurimmat kaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Argentiinan kaupungit (yli 50 000 as., VL 2001))
# # Kaupunki Maakunta Väkiluku
selvennä
Perustettu[2][3]
001 C-01 Buenos Aires C 2 890 151 1580
002 X-01 Córdoba X 1 329 604 1573
003 S-01 Rosario S 948 312 1852*
004 B-01 La Plata B 899 523 1882
005 T-01 San Miguel de Tucumán T 794 327 1565
006 B-02 Mar del Plata B 764 892 1874*
007 A-01 Salta A 535 303 1582
008 B-03 Lanús B 459 263
009 S-02 Santa Fe S 391 231 1573
015 N-01 Posadas N 354 719 1870
010 W-01 Corrientes W 314 546 1588
011 B-04 Bahía Blanca B 299 101
012 B-05 San Isidro B 292 878
013 H-01 Resistencia H 290 723 1878
014 B-06 Vicente López B 274 082
034 D-01 San Luis D 250 957 1594
016 B-07 Paraná E 247 863 1730
017 E-01 Merlo B 244 168 1755*
018 Y-01 San Salvador de Jujuy Y 231 229 1593
019 B-08 Quilmes B 230 810
020 G-01 Santiago del Estero G 230 614 1553
021 B-09 Pilar B 226 517
022 B-10 Banfield B 223 898
023 M-01 Guaymallén M 223 365
024 P-01 Formosa P 222 226 1879
025 B-11 José C. Paz B 216 637
026 Q-01 Neuquén Q 201 868 1904
027 M-02 Godoy Cruz M 182 563
028 M-03 Las Heras M 182 563
037 F-01 La Rioja F 178 872 1591
039 U-01 Comodoro Rivadavia U 177 038 1901*
029 B-12 Gregorio de Laferrere B 175 670
030 B-13 Berazategui B 167 555
031 B-14 González Catán B 165 206
038 K-01 San Fernando del Valle de Catamarca K 159 139 1683
032 B-15 San Miguel B 157 532
033 X-02 Río Cuarto X 157 010
035 B-16 Moreno B 149 317
036 E-02 Concordia E 147 046
040 B-17 Isidro Casanova B 136 091
041 B-18 Ituzaingó B 126 631
042 B-19 San Nicolás de los Arroyos B 125 408
043 B-20 Florencio Varela B 120 678
044 M-04 San Rafael M 118 009
069 R-02 San Carlos de Bariloche R 113 299
045 J-01 San Juan J 112 778 1562
046 B-21 Lomas de Zamora B 111 897
047 B-22 Temperley B 111 660
048 M-05 Mendoza M 110 993 1561
049 B-23 Monte Grande B 110 241
050 B-24 Bernal B 109 914
051 B-25 San Justo B 105 274
052 B-26 Pergamino B 104 985
053 B-27 Castelar B 104 019
054 B-28 Rafael Castillo B 103 992
055 U-02 Trelew U 103 656
056 L-01 Santa Rosa L 101 987 1892
057 B-29 Tandil B 101 010
058 B-30 Libertad B 100 476
059 B-31 Ramos Mejía B 98 547
060 B-32 Zárate B 98 522
061 D-02 Villa Mercedes D 97 000
062 Z-01 Río Gallegos Z 95 796 1897
063 B-33 Caseros B 95 785
064 G-02 La Banda G 95 142
065 B-34 Trujui B 94 608
082 B-35 Campana B 94 461
120 U-03 Puerto Madryn U 93 995
066 B-36 Ezeiza B 93 247
067 B-37 Morón B 92 725
068 B-38 Virrey del Pino B 90 383
070 M-06 Maipú M 89 433
071 B-39 Chivilcoy B 87 510
072 B-40 Junín B 87 509
073 B-41 Burzaco B 86 113
074 B-42 Grand Bourg B 85 159
075 B-43 Monte Chingolo B 85 060
076 B-44 Olavarría B 83 738
078 S-03 Rafaela S 82 530
080 B-45 Remedios de Escalada (Partido de Lanús) B 81 465
081 B-46 La Tablada B 80 389
083 H-02 Presidencia Roque Sáenz Peña H 76 377
084 J-03 Rivadavia J 75 950
085 B-47 Florida (no es ciudad sino barrio) B 75 891
086 B-48 Villa Madero B 75 582
087 B-49 Olivos (no es ciudad sino barrio) B 75 527
088 E-03 Gualeguaychú E 74 681
089 S-04 Villa Gobernador Gálvez S 74 658
090 B-50 Villa Luzuriaga B 73 952
091 B-51 Boulogne Sur Mer B 73 496
092 J-04 Chimbas J 73 210
093 B-52 Ciudadela B 73 155
094 M-07 Luján de Cuyo M 73 058
095 B-53 Ezpeleta B 72 557
096 X-03 Villa María X 72 162
098 R-03 General Roca R 69 602
095 B-54 San Fernando B 69 110
096 B-55 Ciudad Evita B 68 650
097 S-05 Venado Tuerto S 68 508
098 B-56 Bella Vista B 67 936
099 B-57 Luján B 67 266
100 A-02 San Ramón de la Nueva Orán A 66 579
101 R-04 Cipolletti R 66 472
102 W-02 Goya W 66 462
103 S-06 Reconquista S 66 187
104 B-58 Wilde B 65 881
105 B-59 Martínez B 65 859
106 B-60 Necochea B 65 459
107 B-61 Don Torcuato B 64 867
108 T-02 Banda del Río Salí T 64 591
109 E-04 Concepción del Uruguay E 64 538
110 B-62 General Rodríguez B 63 317
111 B-63 Villa Tesei B 63 164
112 B-64 Ciudad Jardín El Libertador B 61 780
113 X-04 Villa Carlos Paz X 60 900
114 B-65 Sarandí B 60 725
116 B-66 Villa Domínico B 58 824
117 B-67 Béccar B 58 811
118 X-05 San Francisco X 58 588
119 B-68 Glew B 57 878
121 B-69 Punta Alta B 57 296
122 B-70 El Palomar B 57 146
123 B-71 Rafael Calzada B 56 419
153 V-02 Ushuaia V 56 825 1884
124 A-03 Tartagal A 55 508
125 Y-02 San Pedro de Jujuy Y 55 084
126 B-72 Belén de Escobar B 55 054
127 B-73 Berisso B 54 406
128 B-74 Mariano Acosta B 54 081
129 B-75 San Francisco Solano B 53 363
130 B-76 Los Polvorines B 53 354
131 B-77 Azul B 53 054
132 B-78 Lomas del Mirador B 52 971
133 V-01 Río Grande V 52 786 1921*
134 B-79 Presidente Perón B 52 529
135 L-02 General Pico L 52 414
136 B-80 Mercedes B 51 967
137 B-81 Bosques B 51 663
138 N-02 Oberá N 51 681
139 H-03 Barranqueras H 50 738
140 T-03 Yerba Buena/Marcos Paz T 50 057
156 J-02 Rawson U 31 787 1865*
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: es:Anexo:Ciudades de Argentina por población

Argentiinalaisia kaupuneja aakkosjärjestyksessä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Población de la República Argentina - Población urbana y rural (año 2010) ign.gob.ar. Viitattu 31.12.2018. (espanjaksi)
  2. Anuario Estadístico de la República Argentina 2015. 1ª edición (pdf) (Argentiinan tilastollinen vuosikirja 2015. Kaupunkien perustamisvuosia taulukossa Cuadro 1.3.2 Datos de las ciudades capitales, s. 71) ISSN 2545-8795, vol. 30. Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC), indec.gob.ar. Viitattu 30.12.2018. (espanjaksi)
  3. *=Vuosiluku alustava, tieto peräisin espanjankielisen wikipedian kaupunkiartikkelista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]