Louis Prima

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Louis Prima

Louis Prima (7. joulukuuta 1910 New Orleans, Louisiana, Yhdysvallat24. elokuuta 1978 New Orleans, Louisiana, Yhdysvallat) oli italialaisamerikkalainen viihdyttäjä, laulaja, näyttelijä ja trumpetinsoittaja.

Prima edusti aikansa musiikkitrendejä. Hän perusti oman jazzyhtyeen nimeltään Louis Prima's New Orleans Gang 1920-luvulla. 1930-luvulla hän julkaisi suureksi hitiksi nousseen kappaleen ”Sing Sing Sing” ja esiintyi useissa Hollywood-elokuvissa, kuten Rhythm on the Range ja Rose of Washington Square. Sittemmin hän oli jäsen myös muissa yhtyeissä.

Hänen muita suuria hittejään ovat muiden muassa ”Just a Gigolo/I Ain't Got Nobody”, ”Buona Sera” ja ”When You're Smiling”. Prima teki myös muistettavan työn Walt Disneyn elokuvassa Viidakkokirja, jossa hän toimi äänenä orankikuningas Louielle sekä esitti kappaleen ”I Wanna Be Like You”.

Prima menehtyi keuhkokuumeeseen 68-vuotiaana vuonna 1978. Hän on jäänyt legendaksi ja hänen musiikkinsa elää yhä, sillä monet nuoret artistit ovat tehneet covereita hänen lauluistaan. Priman hittejä voi kuulla myös useassa elokuvassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.