Louis Prima

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Louis Prima
Prima vuonna 1947
Prima vuonna 1947
Henkilötiedot
Syntynyt 7. joulukuuta 1910
New Orleans
Kuollut 24. elokuuta 1978 (67 vuotta)
New Orleans
Ammatti laulaja, viihdyttäjä, näyttelijä, trumpetinsoittaja
Muusikko
Aktiivisena 1929–1975
Tyylilajit jazz, swing, pop, blues, big band
Soittimet trumpettiView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Capitol Records ja Dot RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Louis Prima (7. joulukuuta 1910 New Orleans, Louisiana, Yhdysvallat24. elokuuta 1978 New Orleans, Louisiana, Yhdysvallat) oli amerikanitalialainen viihdyttäjä, laulaja, näyttelijä ja trumpetinsoittaja.

Prima edusti aikansa musiikkitrendejä. Hän perusti oman jazzyhtyeen nimeltään Louis Prima’s New Orleans Gang 1920-luvulla. 1930-luvulla hän julkaisi suureksi hitiksi nousseen kappaleen ”Sing Sing Sing” ja esiintyi useissa Hollywood-elokuvissa, kuten Rhythm on the Range ja Rose of Washington Square. Sittemmin hän oli jäsen myös muissa yhtyeissä.

Priman muita suuria hittejä ovat muiden muassa ”Just a Gigolo / I Ain’t Got Nobody”, ”Buona Sera” ja ”When You’re Smiling”. Hän teki myös muistettavan työn Walt Disneyn elokuvassa Viidakkokirja, jossa hän toimi äänenä orankikuningas Louielle sekä esitti kappaleen ”I Wanna Be Like You”.

Prima menehtyi keuhkokuumeeseen 68-vuotiaana vuonna 1978. Hän on jäänyt legendaksi ja hänen musiikkinsa elää yhä, sillä monet nuoret artistit ovat tehneet covereita hänen lauluistaan. Priman hittejä voi kuulla myös useassa elokuvassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]