Louis Nicollin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nicollin (vas.) Tour de Francen podiumilla vuonna 2013

Louis Nicollin (s. 29. kesäkuuta 1943) on ranskalainen liikemies ja jätteiden keräämiseen erikoistuneen Nicollin Companyn johtaja. Hän on myös toiminut ranskalaisen jalkapalloseura Montpellier HSC:n puheenjohtajana vuodesta 1974.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valencessä, Ranskassa syntynyt Nicollin siirtyi perheyritys Nicollin Companyn johtoon vuonna 1977. Nykyisin yrityksellä on toimintaa Ranskassa, Belgiassa ja Marokossa. Kolme vuotta aikaisemmin (1974) temperamenttinen Nicollin oli siirtynyt Montpellier Paillade Sport Clubin puheenjohtajaksi. Seura pelasi tuolloin division d´honneurissa. Nykyisin Montpellier HSC:ksi muuttunut seura pelaa Ranskan ylimmällä sarjatasolla, Ligue 1:ssä. Jalkapallon lisäksi Nicollin on panostanut muihinkin urheilulajeihin, kuten rugbyyn. Nykyisin Louis Nicollin on Ranskan 354. rikkain henkilö.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suuri jalkapallofani Nicollin omistaa yhden maailman suurimmista jalkapallopaitakokoelmista. Kokoelmaan kuuluu noin 4500 paitaa, joista jotkut ovat kuuluneet jalkapallolegendoille. Nicollin on naimisissa Coletten kanssa ja hänellä on kaksi poikaa, Oliver ja Laurent. Nuorempi poika Laurent kuuluu myös Montpellier HSC:n johtoportaaseen. Pojista molemmat työskentelevät Nicollin Companylla.

Nicollin ihmisenä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louis Nicollin tunnetaan värikkäänä persoonana. Hänellä on räjähtävä temperamentti. Vuonna 2009 Nicollin sai rangaistuksen haukuttuaan AJ Auxerren kapteenia Benoit Pedrettiä homoksi hävityn ottelun jälkeen. Ennen kautta 2011–12 Nicollin sanoi ottavansa oranssin irokeesikampauksen, mikäli Montpellier voittaa liigan. Montpellier voitti kauden jälkeen liigan sensaatiomaisesti ennen PSG:tä, joten Nicollin otti uuden hiustyylin. Joukkueen selvittyä Mestareiden liigaan Nicollin lupasi eroavansa nykyisestä työstään ja ryhtyvänsä munkiksi luostariin, mikäli Montpellier voittaisi Mestareiden liigan. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja Louis Nicollin jatkaa Nicollin Companyn johdossa ja Montpellier HSC:n puheenjohtajana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Louis Nicollin