Lonnie David Franklin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lonnie David Franklin vuonna 1998.

Lonnie David Franklin Jr (s. 30. elokuuta 1952 Los Angeles) on yhdysvaltalainen sarjamurhaaja, joka tappoi uhrinsa vuosina 1985–2007. Uhreista 9 oli naispuolisia prostituoituja ja 1 mies. Franklin onnistui olemaan karkuteillä 25 vuoden ajan. Hän sai kutsumanimen "Grim Sleeper", koska oli passiivisena murharikoksistaan 14 vuoden ajan.

Los Angelesin poliisi sai vihjeen Franklinistä tehdessään tutkimuksen vankien DNA:ista. Erään vangin DNA oli lähestulkoon sama kuin murhaajalla, joten poliisit olivat melko varmoja kyseessä olevan vangin isä. Franklin pidätettiin 7. heinäkuuta 2010 syytettynä kymmenestä murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä poliisien varmistuttua hänen DNA:staan. Hänet tuomittiin kuolemaan yhdeksän naisen ja yhden miehen murhasta ja tapon yrityksestä 10. elokuuta 2016.[1][2].

Henkilökohtainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lonnie David Franklin Jr. syntyi South Los Angelesissa 30. elokuuta 1952. Hän meni naimisiin ja sai kaksi lasta. Hänet vapautettiin Yhdysvaltain armeijan palveluksesta Stuttgartin tukikohdasta 24. heinäkuuta 1975, koska hän vapautui vankilasta, jouduttuaan sinne 17-vuotiaan saksalaistytön joukkoraiskaamisesta.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]