Rudus

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Lohja Rudus)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rudus Oy, aiemmin Jankon Betoni Oy, on suomalainen yhtiö, joka jalostaa kiveä rakentamisen tarpeisiin. Konsernissa työskentelee noin 1 300 henkilöä. Se harjoittaa valmisbetoni-, betonituote-, kiviaines-, murskausurakointi-, asfaltti-, ja kierrätysliiketoimintaa Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä. Sen liikevaihto on yli 370 miljoonaa euroa. Yhtiö kuuluu kansainväliseen CRH-konserniin.

Lohjan Kalkkitehdas Oy (myöhemmin Oy Lohja Ab) osti Rudus Oy:n vuonna 1939. Vuonna 1961 yhtiö sulautettiin emoyhtiöön. Lohja Rudus oli viimeinen Oy Lohja Ab:n yksikkö, joka luopui yhtiön tunnusomaisesta keltaisesta väristä ja nimestä Lohja. Yhtiön nimi muuttui Rudus Oy:ksi 1. tammikuuta 2008.

Rudus Betonituote[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rudus Betonituote Oy on Ruduksen kokonaan omistama tytäryhtiö, joka valmistaa betonituotteita, kuten paaluja, putkia ja kaivoja.

Yritys perustettiin vuonna 1994 nimellä Lohja Abetoni Oy jatkamaan Oy Lohja Ab:n ja Partek Oy:n betoniliiketoimintoja. Vuonna 2002 nimi lyheni muotoon Abetoni Oy. Lohja Rudus osti yrityksen koko osakekannan vuonna 2003.[1] Yritys on tunnettu nykyisellä nimellään vuoden 2008 alusta.

Yrityksen liikevaihto on noin 38 miljoonaa euroa vuodessa, ja sillä on noin 280 työntekijää 13 tehtaassa ympäri Suomea.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Helsingin Sanomat 25.3.2007, Lohja Ruduksen työnhakuilmoitus

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lohja Rudus osti Abetoni Oy:n 12. syyskuuta 2003. Suomen Yritysopas. Viitattu 19. tammikuuta 2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.