Lews Therin Telamon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lews Therin Telamon on Robert Jordanin Ajan Pyörä -sarjan kuvitteellinen hahmo, joka on syntynyt taistelemaan Viimeisessä taistelussa Varjoa vastaan.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lohikäärme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lews Therin Telamon tunnettiin nimellä Lohikäärme Varjon sodan aikana. Hulluudessa, joka valtasi kaikki miespuoliset kanavoijat, hän surmasi jokaisen rakastamansa ihmisen ja verisukulaisensa. Sen takia hän sai nimen Suvunsurma.

Uudestisyntynyt Lohikäärme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudestisyntyneeksi Lohikäärmeeksi kutsutaan sitä ihmistä, jonka on legendan ja ennustusten mukaan nouseva hädän hetkellä ja pelastavan maailman. Kukaan ei odota tapahtumaa innolla, sillä ennustetaan myös, että hän aiheuttaa uudestaan maailman murtumisen. Hänen on taisteltava Tarmon Gai'donissa, Viimeisessä taistelussa Varjoa vastaan.

Lohikäärme ei muista eikä tiedä olevansa uudestisyntynyt Lohikäärme, joten eri aikakausilla hän kantaa eri nimeä, mutta on ulkonäöltään samantapainen. Rand al'Thor on uudestisyntynyt Lohikäärme, vaikka hän ei suostu sitä alussa hyväksymään tai myöntämään.

Väärät Lohikäärmeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joskus ilmaantuu miehiä, jotka julistautuvat uudestisyntyneeksi Lohikäärmeeksi. Useimmat eivät kykene edes kanavoimaan, mutta poikkeuksiakin on ollut. Kanavoimiseen kykenevät väärät Lohikäärmeet ovat vaarallisia, sillä saidinin koskettaminen johtaa jokaisen heistä hulluuteen. Tämän takia Aes Sedait pyrkivät etsimään ja lauhkeuttamaan heidät, ennen kuin he ovat aiheuttaneet enempää harmia.

Väärän Lohikäärmeen saatua taakseen paljon kannattajia, pystyi tämä kanavoimaan tai ei, hänen kukistaminen saattaa olla vaikea. Yleensä selvitään armeijalla, mutta sellaisiakin tapauksia on ollut, jossa väärä Lohikäärme on aloittanut valtakuntiin leviäviä sotia.

Väärät Lohikäärmeet saadaan yleensä kiinni ennen kuin he pystyvät täyttämään ennustuksia. Useimmiten Aes Sedain lauhkeutettua heidät, he menettävät elämänhalunsa muiden lauhkeutettujen miesten tavoin.

Voimallisimpia vääriä Lohikäärmeitä olivat Raolin Darksbane, Yurian Stonebow, Davian, Guaire Amalasan ja Logain.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.