Lepinkäinen (sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmosta. Linnusta katso Lepinkäiset.


Lepinkäinen
Killershrike.gif
Lepinkäinen, alias Simon Maddicks
Luoja(t) Doug Moench ja Walt Simonson
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Rampaging Hulk #1 (tammikuu 1977)
Oikea nimi Simon Maddicks
Status Kuollut
Ryhmäsidokset Ukonnuolet, Roxxon
Henkilöllisyydet Harold Simmons
Voimat Antigravitaatiolaite, joka mahdollistaa lentokyvyn, tehostettu fyysinen voima, nopeus ja kestävyys, taistelulajien hallinta, asemestari
Suhteet

Lepinkäinen on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Lepinkäisen ensiesiintyminen tapahtui Rampaging Hulk -lehden ensimmäisessä numerossa (tammikuu 1977). Hahmon loivat Doug Moench ja Walt Simonson.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lepinkäisellä on suuret fyysiset voimat, joiden avulla hän voi nostaa arviolta tuhannen kilon verran. Myös Lepinkäisen refleksit, notkeus, kestävyys ja kyky sietää vammoja ovat tehostetut äärirajoilleen. Lepinkäinen voi lentää kirurgisesti häneen istutettujen antigravitaatioyksikköjen avulla (sijaitsevat Lepinkäisen selkärangassa).

Yksikkö aktivoidaan hermoimpulssien avulla. Laitteen avulla Lepinkäinen voi lentää jopa 128 km/h. Hän kykenee myös kantamaan lentäessään noin 200 kg lastin (mukaan lukien itsensä). Muista Lepinkäisen laitteista mainittakoon hänen pukunsa, joka on tehty kestävästä terässeoksesta. Puvun metalli kestää jopa pienikaliiperisten aseiden tulitusta.

Lepinkäisen pääasiallinen ase on kuitenkin hänen ranteisiinsa kiinnitetyt voimaiskujen ampujat. Kummassakin rannekkeessa on kaksi käyrää titaaniterää, joilla Lepinkäinen voi helposti viiltää lihaa, puuta tai kevytmetalleja.

Rannekkeista voi myös ampua korkeataajuuksisen iskun sähköenergiaa (maksimiteho 35 000 volttia). Näiden iskujen maksimietäisyys on hieman yli kymmenen metriä tai 15 metriä mikäli Lepinkäinen ampuu yhteislaukauksen molemmista rannekkeistaan.

Lepinkäinen on myös kokenut lähitaistelija ja hän on harjoitellut lukuisia eri taistelulajeja, kuten kung fua. Hän on myös harjaantunut veitsien ja tuliaseiden käyttäjä.