Lahden Nuorkauppakamari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lahden Nuorkauppakamari ry on Lahdessa toimiva nuorten alle 40-vuotiaiden kansainvälinen kouluttautumis- ja kehittymisjärjestö. Yhdityksen tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoja, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Yhdistys on perustettu vuonna 1957 ja se on yksi Suomen 68 nuor­kauppa­kamarista. Jäsenmäärä koejäsenet, senaattorit ja kunniajäsenet mukaan lukien on yli 100. Lahden Nuorkauppakamari on valtakunnallisen keskusjärjestön, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n jäsen. Suomen Nuorkauppakamarit on puolestaan kansainvälisen kattojärjestön, Junior Chamber Internationalin, jäsenjärjestö.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen. Säännölliset kuukausi­tapahtumat sekä erilaiset projektit ovat toiminnan runko. Kuukausi­tapahtumat ovat yleensä koulutustilaisuuksia tai tutustumis­käyntejä mielenkiintoisiin kohteisiin.

Vuosittain yhdistys järjestää yhteiskumppaneiden kanssa mm. Sijoittajaseminaarin ja Vuoden positiivisin Lahtelainen -äänestyksen. Lahden Nuorkauppakamari järjesti eri yhteistyötahojen kanssa 2001-2021 Joulupuukeräyksen Lahden ja Hollolan alueella. Vuodesta 2022 alkaen vetovastuun Joulupuu keräyksestä on Lahden ja Hollolan Rotaryklubeilla

Viimeinen Lahden Nuorkauppakamarin julkaisema Jäcenet-jäsenlehteä ilmestyi vuonna 2018 marraskuussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Suomen Nuorkauppakamarit ry:n alue-B kotisivut