Kännykänheitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Israelin ja Suomen vuoden 2012 ottelun pilapiirros

Kännykänheitto on nimensä mukaisesti heittolaji. Tarkoituksena on heittää matkapuhelin niin pitkälle kuin se on suinkin mahdollista. Kännyköitä on useita, joista heittäjät saavat itse valita oman heittovälineensä. Kisapaikalla on vauhdinottoalue, jolta heittäjä ottaa tarvitsemansa vauhdin. Yliastutut heitot hylätään. Heittojen on osuttava erikseen merkittyyn heittosektoriin. Paikalla on viralliset kisatuomarit, jotka tuomitsevat heitot hyväksytyiksi tai hylätyiksi. Tuomioista ei voi valittaa. Lajin miesten maailmanennätys on englantilaisen Chris Hughffin 102,68 metrin heitto heinäkuussa 2012, joka syntyi Belgian mestaruuskisoissa[1]. Suomen ennätys on rantasalmelaisen Ere Karjalaisen 101,46 metrin heitto elokuussa 2012, joka syntyi lajin maailmanmestaruuskisojen yhteydessä[2].

Maailmanmestaruustapahtuma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kännykänheiton maailmanmestaruuskisat on Savonlinnassa vuodesta 2004 asti pidetty urheilutapahtuma. Ensimmäinen tapahtuma pidettiin Kirkkopuiston kentällä 28. elokuuta 2004. Kisat järjestetään vuosittain elokuun lopussa. Kännykänheiton MM-kisoissa heitetään virallisilla MM-kisakännyköillä. Kilpailusarjoina on: Juniorisarja, Freestyle (yksilösarja + joukkuesarja) ja Original (yksilösarja + joukkuesarja, miesten ja naisten sarjat).

Vuonna 2004 miesten yksilösarjan voitti Ville Piippo ja vuonna 2005 Mikko Lampi. Vuoden 2007 kilpailut pidettiin 25. elokuuta.

Kännykänheiton MM-kisat ovat "toistaiseksi tauolla".[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]