Kuviosaha

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bosch-merkkinen kuviosaha

Kuviosaha on sähkökäyttöinen käsityökalu. Saha on tarkoitettu lähinnä vanerien, levyjen ja lautojen muotoon sahauksiin. Suorat sahaukset vaativat yleensä ohjurinselvennä.

Kuviosahoja valmistetaan eri varustemahdollisuuksilla. Yksinkertaisimmissa laitteissa on vain yksi käytettävä nopeus ja ruuvilukittava teräkiinnitys. Jossain kuviosahoissa voi lisäksi säätää moottorin kierroslukua ja olla terän pikakiinnitysominaisuus, joka mahdollistaa terän nopean vaihdon ilman työkaluja. Kuviosahojen terä voi tehdä myös sahausta tehostavaa heiluriliikettä, ja niissä voi olla purunpoistoliitäntä. Kuviosahoja on sekä verkkovirta- että akkukäyttöisenä.

Kuviosahaa ei pidä sekoittaa puukkosahaan, vaikka molemmat toimivat edestakaisella sahausliikkeellä. Puukkosaha on kahden käden työkalu ja tarkoitettu hankaliin sahauksiin, minne muilla laitteilla on vaikea päästä. Kuviosahaa ei tule myöskään sekoittaa pistosahaan, joka on ”käsikäyttöinen” saha, jolla pystyy sahaamaan levyyn aukon aloittamatta sahausta levyn reunasta.