Kirkon kymmenysneuvosto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirkon kymmenysneuvosto (engl. Council on the Disposition of the Tithes) on Myöhempien Aikojan Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkossa elin, joka valvoo ja ohjaa kirkon jäsenten maksamien kymmenysten käyttöä. Kymmenysneuvoston muodostavat ensimmäisen presidenttikunnan, johtavan piispakunnan ja kahdentoista apostolin koorumin jäsenet. Kymmenysneuvostossa puhetta johtaa Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon presidentti. Kirkon ensimmäinen presidentti Joseph Smith perusti kymmenysneuvoston 8. heinäkuuta 1838.

Kirkon kymmenysneuvosto valvoo keskitetysti kirkon jäsenten maksamien kymmenysten sijoittamista ja investoimista. Kymmenyksiä käytetään esimerkiksi temppelien, seurakuntakeskusten ja muiden kiinteistöjen rakentamiseen sekä julkaisutoimintaan. Lisäksi osa kymmenyksistä sijoitetaan erilaisiin rahastoihin.

Kirkon kymmenysneuvosto hallinnoi vuosittain miljardien dollarien rahavirtoja. Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon sisäinen tarkastus valvoo kymmenysneuvoston toimintaa ja rahankäyttöä, mutta kirkko ei ole julkistanut yksityiskohtaisia tilinpäätöstietojaan vuoden 1959 jälkeen.