Kirjatori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirjatori Oy on kirjakauppaketju, joka myy eri kirjakustantamoiden tarjouseriä. Lisäksi Kirjatorit myyvät edullisia postikortteja ja konttori- ja paperitarvikkeita. Myynnissä on myös valikoima uutuuskirjoja. Kirjatori-kirjakauppoja on tällä hetkellä neljällä eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Lisäksi Kirjatorin osastoja oli Filmtown-liikkeistä Turussa, Piispanristissä ja Kuopiossa.

Kirjatorin historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjatorin tarina sai alkunsa vuonna 1976 Jyväskylässä, kun Kreeta Salojärvi ryhtyi myymään jo myyntiaikansa ylittäneitä kirjoja kilohinnalla Kilokirja-nimen alla. Sen jälkeen myymälöitä on perustettu ympäri Suomea, ja parhaimmillaan niitä oli 12. Ketjun omistajuus siirtyi Eero Salojärvelle 1990-luvun alussa. Matkan varrella yrityksen nimi on vaihtunut Kirjatoriksi, ja kirjat myydään kappalehinnalla. Kirjatori Oy on osa Gummerus-konsernia, mutta myymälöitä pyöritetään nykyisin yksityisyrittäjävetoisesti.

Kirjatorin liikeidea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusien kirjojen kustannustahti on tiheä, ja julkaistavien nimikkeiden määrä Suomessa niin suuri, ettei yksi uutuuskirja ehdi olla kirjakaupassa myynnissä yli puolta vuotta. Kirjatori "pidentää kirjan ikää" ottamalla myyntiin lisäksi myös hieman vanhempia kirjoja ja täydentämällä valikoimaansa viikoittain.

Myymälät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]