King Ghidorah

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

King Ghidorah on Godzilla-elokuvissa esiintyvä jättiläishirviö. Se muistuttaa suurta lohikäärmettä, jolla on kolme päätä. Se on auringon värinen. King Ghidorah esiintyy ensi kertaa elokuvassa Ghidorah, The Three-Headed Monster. Se esiintyi myös elokuvassa Invasion of Astro-Monster/Monster Zero. King Ghidorah esiintyy myös useissa muissakin Godzilla-elokuvissa. Sillä on suurin osa elokuvassa Godzilla kohtaa King Ghidorahin, jossa King Ghidorahin alkuperä oli kolmen pienen tulevaisuuden lemmikkieläinten, dorattien, altistuminen radioaktiiviselle säteilylle.

Elokuvassa Godzilla kohtaa King Ghidorahin King Ghidorah sai uuden taustatarinan. Tällä kertaa hän oli alun perin tulevaisuudesta tulleiden ihmisten, 3 keinotekoista lemmikkiä. Tulevaisuuden ihmiset korvasivat Godzillasaurus-nimisen dinosauruksen, josta tulee tulevaisuudessa Godzilla, keinotekoisilla lemmikeillään. Näin ollen atomipommin räjähtäessä, nämä kolme sulautuivat yhteen, ja he mutatoituivat King Ghidorahiksi.

Elokuva Godzilla, Mothra and King Ghidorah Giant monsters all out of attack antoi King Ghidorahille jälleen kerran uuden taustatarinan. Tässä elokuvassa King Ghidorah oli yksi maapallon kolmesta suojelijasta (toiset kaksi olivat Mothra ja Baragon) joiden tehtävä on pysäyttää suuri pahuus (joka on elokuvassa Godzilla), joka muuten tuhoaisi maan.

King Ghidorahilla on myös ollut apurina Gigan-niminen hirviö, mutta suurin piirtein se on taistellut yksin Godzillaa vastaan. King Ghidorah esiintyy myös Godzilla: Final Wars -elokuvassa, jossa Xilaiset olivat päivittäneet sen Monster X:äksi. Taustatietoa: King Ghidorah osaa lentää, koska se on lohikäärmehirviö ja se voi syöstä tulen sijasta salamaa kaikista kolmesta päästään.