King Ghidorah

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

King Ghidorah on Godzilla-elokuvissa esiintyvä jättiläishirviö. Se on ulkoavaruuden olento, joka muistuttaa suurta lohikäärmettä, jolla on kolme päätä. Se on auringon värinen. King Ghidorah esiintyy ensi kertaa elokuvassa Ghidorah, the Three-Headed Monster. Se esiintyi myös elokuvassa Invasion of Astro-Monster. King Ghidorah esiintyy useissa muissakin Godzilla-elokuvissa. Sillä on suurin osa elokuvassa Godzilla kohtaa King Ghidorahin, jossa King Ghidorahin alkuperä oli kolmen pienen tulevaisuuden lemmikkieläinten, dorattien, altistuminen radioaktiiviselle säteilylle.

Elokuvassa Godzilla kohtaa King Ghidorahin King Ghidorah sai uuden taustatarinan. Tällä kertaa hän oli alun perin tulevaisuudesta tulleiden ihmisten, 3 keinotekoista lemmikkiä. Tulevaisuuden ihmiset korvasivat Godzillasaurus-nimisen dinosauruksen, josta tulee tulevaisuudessa Godzilla, keinotekoisilla lemmikeillään. Näin ollen atomipommin räjähtäessä nämä kolme sulautuivat yhteen ja he mutatoituivat King Ghidorahiksi.

Elokuva Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack antoi King Ghidorahille jälleen kerran uuden taustatarinan. Tässä elokuvassa King Ghidorah oli yksi maapallon kolmesta suojelijasta (toiset kaksi olivat Mothra ja Baragon), joiden tehtävä on pysäyttää suuri pahuus (joka on elokuvassa Godzilla), joka muuten tuhoaisi maan.

Elokuvassa Godzilla II: King of the Monsters Ghidorah esiintyy taas ulkoavaruuden olentona, tarkemmin sanottuna avaruustitaanina nimeltään Titanus Ghidorah. Hän oli miljoonia vuosia sitten muinainen uhka maapallolle, jota on palvottu ja pelätty erilaisena myyttisenä olentona, kuten Lohikäärmeenä ja Hydrana. Tämä saapui maahan tuhoamaan sen muiden titaanien avulla, mutta hävisi Godzillalle taistelussa ja juuttui kylmään Antarktikselle, jossa se horrosti miljoonia vuosia sitten kunnes hänet herätti ekoterroristiryhmä ORCA-nimisellä laitteella, jolla voisi hallita muita titaaneja, mutta se ei kuitenkaan tehoa Ghidorahiin. Ghidorah rupesi käyttämään valtaansa muihin titaaneihin tuhoamaan maapallon, mutta elvytetty Godzilla alkoi taistelemaan tätä toisen titaanin, Mothran, kanssa. Taistelussa Mothra kuolee ja oli valmis tappamaan Godzillan kunnes Monarchin tutkija, Emma Russell, harhauttaa tämän pois luotaan. Godzilla nousee takaisin jaloilleen nyt täysin voimistuneena ja tuhoaa Ghidorah’sta kaiken paitsi yhden pään. Elokuvassa Godzilla vs. Kong (2021) yhtiö nimeltä Apex Cybernetics käyttää sitä ohjatakseen rakentamaansa Mechagodzillaa. Mutta Ghidorahin mieli herää ja valtaa Mechagodzillan uudeksi kehokseen, kunnes Kong tuhoaa hänet.

King Ghidorahilla on myös ollut apurina Gigan-niminen hirviö, mutta suurin piirtein se on taistellut yksin Godzillaa vastaan. Godzilla: Final Wars -elokuvassa esiintyy myös King Ghidorahin näköinen hirviö nimeltä Keizer Ghidorah, jonka Xilaiset olivat päivittäneet sen Monster X:äksi. Taustatietoa: King Ghidorah osaa lentää, koska se on lohikäärmehirviö ja se voi syöstä tulen sijasta keltaisen väristä salamaa (englanniksi kutsuttua "Gravity Beams") kaikista kolmesta päästään.